Petter Nilsson(SD)

Glesbygdsfientligt glesbygdsparti?

I inlägget tidigare, ”Bra SD fick igenom billigare diesel”, nämnde jag att diverse vänstermuppar varit bra irriterade över att SD fått igenom en begränsning av reduktionsplikten.
Ett av de partierna, inte minst regionalt, som kommit att bråka kring HVO (även regionalt avseende länstrafiken) – är centerpartiet.

Såg att de enligt aftonbladet/demoskop, nu faller under riksdagsspärren.

Det är svårt att skönja vilken väljargrupp centerpartiet avser vara till för. Ett märkligt storstadsparti, med ett par illa förankrade fötter på ett allt halare underlag.

Man undrar hur länge de ideella krafter inom centerpartiet – de med ett genuint glesbygdsfokus – mäktar med att försöka kurskorrigera det synnerligen stumma partiet.

Etiketter: , , , , , , , ,

25 kommentarer

 1. kenth

  Ur led är tiden! , Det är bara acceptera att gamla värderingar inte finns numera
  och att det är nya tider. Och dem som inte accepterar detta och inte följer med
  utan går i samma invanda skor och spår har inget med nutidens politik och styre göra!!

 2. Basic Rules

  Demirok, heter han så, låter so ett demoleringsföretag och det är väl det han håller på med – bra så !
  Det räcker med marxistinspirerade partier, tänkte även drämma till med woke globalism, men då åker alla utom SD – därmed inte sagt att jag är SDare jag är frisinnat konservativ.
  Helt enkelt fri, från att försvara vad den ene eller andre säger – så djävla skönt !

 3. brorson

  När bönderna under 1950-talet hade blivit färre bytte Bondepartiet namn till Centerpartiet och etablerade sig som ett klassparti för småföretagare på landsbygden. När väljarunderlaget på landsbygden krympte sökte man en ny väljarbas bland invandrarna i storstadsförorterna. Man gjorde gemensam sak med Socialdemokraterna, som var i full färd med att byta ut sina gamla väljare,. de svenska arbetarna, mot importerad valboskap.

  Den nuvarande utvecklingen i storstäderna, särskilt Stockholm, är att M minskar och SD ökar. Därav ska man inte dra slutsatsen att gamla M-väljare går till SD. Partibytena är mer komplicerat än så. Stockholm är rikets huvudstad med en välavlönad övre medelklass med statliga anställningar. I takt med att dessa gamla M-väljare pensioneras och lämnar jordelivet ersätts de av socialdemokrater på sina gamla jobb inom statsförvalningen. På stadsdelsnivå i övre medelklasområdena minskar M och ökar S, inte SD. I områden där lägre medelklassen bor minskar S medan V och MP ökar-.

  Om vi sedan går till utanförskapsområdena, där invandrarna bor, sker det som få trodde skulle komma att ske. S och C minskar, medan Nyans, V och SD (!) ökar. Man är ju sig själv närmast. Visst vill invandrana ha hit sina EGNA släktingar, men inte grannens, för då blir invandrarna för många. C har de genomskådat. C har ju öppet deklarerat att partiet vill öka invandringen, men samtidigt pressa ner lönerna i de sämst betalda yrkena och dessutom försämra anställningsskyddet. Således:
  – Troende muslimer med extrema politiska värderingar går till Nyans.
  – Övriga invandrare, även muslimer, går till SD om de har jobb, som de är rädda att förlora.
  – Övriga invandrare, som saknar jobb och lever på bidrag går till V.

  Hur SD ska tackla de nya utmaningarna, som partiet står inför, ska bli intressant att se. Flertalet av de nya SD-väljarna i förorterna har ju inte valt SD för att de tycker att SD är ett bra parti, utan för att de tycker att SD är det minst dåliga partiet.

  • Mique

   Dina analyser är totalt värdelösa, så länge du inte kan hänvisa, dina ogrundade påstående, till en trovärdig källa och då menar jag inte pseudovetenskapliga och konspirationsteoritiska sidor på internet! Det verkar som du inte har fått hem alla hästar, snarare tvärtom!

    • Mique

     Gör dig inte svensk ”Brorson”! Med ”goddag yxskaft”-svar, visar du enbart ditt tillkortakommande gällande argumetationretorik. Bete dig inte som en ”storsvensk” fjolla, utan försök att bete dig som en ”riktig karl”!

 4. brorson

  Om jag inte kan eller vill (har inte obegränsat med tid) leta upp en källa till påståendet att väljarstödet för C har krympt sedan C hade ett väljarstöd på 25 %, får ni väl fortsätta att tro att C idag har ett väljarsstöd på 25 %. Och att väljarstödet för SD är 0 %m eftersom inte en enda själ stödde SD, som inte fanns då, när C hade 25 %-

  Somliga tål inte att höra sanningen att det fanns invandrare som röstade på SD i senaste valet och att ännu fler invandrare sannolikt kommer att göra det i nästa val, Och att flertalet av dessa inte stödjer SD för att de tycker att SD är bästa parti, utan för att de tycker att SD är det minst dåliga partiet. Har hört en imam säga just det. Så allvarliga konsekvenser har alltså det rödgröna vanstyret fått.

  Vidare tycker jag att de självutnämnda antirasisterna underskattar invandrares förmåga att tänka själva, när man menar att de inte förstår sitt eget bästa. Skrämseltaktiken att det kommer att bli massutvisningar med Tidö-partierna har ju misslyckats. De s.k. antirasisterna har alltså de värsta fördomarna om invandrare.

  Eftersom en stor andel av dem, som har de sämst betalda jobben med det sämsta anställningsskyddet, är just invandrare, är det just invandrare som skulle drabbas hårdast av fortsatt massinvandring, som syftar till att pressa ner löner och försämra anställningsskyddet ytterligare.

  Och om vi sedan går till de invandrare, som saknar jobb utan lever på bidrag, så förstår väl de också att med många nyanlända blir det ökat tryck på bidragssystemen, med risk att det blir mindre till var och en – och ännu sämre chans att någonsin få ett jobb – som följd.

  Det borde inte förvåna någon att SD och V ökar och att C och S minskar i områden med många invandrare.

  • Mique

   Att leta upp en källa till ett påstående, efter det att du har påstått en sak, är förkastligt, då det enbart visar på din ”storsvenska” fjollighet!

  • Mique

   ”(har inte obegränsat med tid)”, vilken otroligt dålig ursäkt! Du är pensionär, som jag, du tycks ha massor av tid till att skriva dina oändligt långa ”massiva murar av text”, fyllda med falsk fakta, konspirationsteorier och personangrepp, som du finner på internet.

    • Mique

     Gör dig inte svensk Sven! Att jaga brunskjortor med blåslampa är inte att kasta skit! Kastar skit omkring sig mot allt och alla, sysslar däremot signaturerna ”Brorson” och ”Marko” med på Petter Nilssons blogg!

     • sven

      I lever i en demokrati och vill man få bort ett parti gör man detta via val. Och hade de mer seriösa partierna inte lagt allt fokus på att få bort SD och gjort nåt för Sverige ,alltså levererat resultat hade SD varit en piss i Mississippi idag .Men man valde att bara snacka skit och levererade inte ett jota

 5. brorson

  Avskummet försöker genom allt grövre förolämpningar tilltvinga sig något slags diskussion med mig, Tidigare erfarenhet visar dock att försök till dialog utmynnar i ändlösa gräl och petitesser, som enbart tjänar till att skrämma bort andra bloggläsare. Nu försöker avskummet, som inte respekterar min rätt att själv välja vilka jag vill diskutera med, även bestämma vad jag ska använda min tid till. Med sina grova fördomar om invandrare (att de inte ens förstår sitt eget bästa) kan man tro att avskummet aldrig har träffat någon invandrare. Och apropå avskummets försök att undervisa oss svenskar i svenska språket, kan jag meddela att ordet ”fjolla”, som dessbättre används alltmer sällan numera, är ett nedsättande uttryck om homosexuella män. Avskum, som ständigt expanderar sitt förakt för svenskar i allmänhet, homosexuella i synnerhet, samt de flesta invandrare, vill jag inte ha att göra med. Detta var inget svar till avskummet, utan enbart en upplysning till andra bloggläsare.

  • Mique

   Fjolla (femininum av fjolle, ursprungligen fornsvenska ’fol’) betyder tok/toka, dåre eller fjant. Etymologiskt ligger ordet nära franskans ’folle’, tok, och engelskans ’fool’, dåre. Ordet kommer ursprungligen från det fornfranska ordet ’fol’, som betyder dåraktig. Begreppet används numera ofta av unga svenska män som är osäkra i sin sexuella identitet, som ett nedvärderande epitet på homosexuella män. Gayrörelsen har på senare tid, vänt på begreppets betydelse till det motsatta, med attribut som är typiska för stereotypen ”riktig man”. ”Avskum” (från tyskans ’abschaum’) syftar ursprungligen på borttagande av överflödigt skum vid ölupptappning. Källor: Svenska Akademins Ordböcker och Qwant.

  • Mique

   Det är svårt för mig att inte umgås med invandrare. Min hustru, sedan snart femtio år tillbaka i tiden, är afroamerikanska, min hustru kom från ett land i mellanamerika, tillsammans med sina föräldrar och syskon, till Sverige i slutet av sextiotalet. Minst en gång i veckan träffar jag mina föräldrar, min mor är född i Tyskland i mitten av trettiotalet, min far är född i samma sydamerikanska land som jag. Mina tre döttrar och deras barn är svenskar, tyvärr är de vuxna och har flyttat hemifrån. Min hustrus och mina vänner är till övervägande del svenskar. Det finns ett mycket tydligt samband mellan narcissism och avsaknad av argumenteringsretorik. Narcissisten använder sig, framför allt av aggressiv härskarteknik, ”goddag yxskaft”-svar och ”gisha-galopp”, för att skrämma meningsmotståndare till tystnad. Det är totalt dödfött att ens försöka argumentera mot en narcissist, på grund av dennes oförmåga till logiskt tänkande!

  • brorson

   Detta har Baudin skrivit NU, inte för tolv år sedan, när sossarna borde ha protesterat redan för en vecka sedan eller ännu tidigare.

   DÅ hade alliansregeringen nyligen gått med på MP:s katastrofala migrationspolitik, som innebar bl.a. nästan oreglerad arbetskraftinvandring, i den naiva tron att MP skulle stödja alliansregeringen under redtan av mandatperioden. Men i stället tvärvände MP, så fort avtalet var underskrivet, och stödde S. som redan 3,5 år tidigare hade lovat ministerposter till MP under hela 10-talet, förutsatt att S därigenom kunde bilda regering. Enligt Hanif Bali, som då var riksdagsman för M, hade avtaklet med MP förhandlats fram av Tobias Billström, som sedan han blivit utrikesminister skött förhandlingarna om svenskt Nato-medlemskap med Erdogan. Och nu som då lovat stora eftergifter utan att få något i utbyte.

   MP:s agerande påminner om hunden, som ”går i alla gårdar och slicka alla skålar”.

   • Marko

    Sosseriets nya strategi är att helt öppet blåljuga om saker som alla vet är lögn och är enkelt att verifiera att det är lögn.
    Här kan vi prata om hot mot demokratin.
    Varför ska befolkning ha förtroende för detta system med sådana politiker?

    • brorson

     ”Det är precis den kritik som jag och Anders Ygeman förde fram förra veckan och där vi tycker att statsminister Ulf Kristersson borde sluta skylla ifrån sig.” Detta skrev Baudin i Expressen för ett par dagar sedan. Protesteradealtså för en dryg vecka sedan mot något som hände för över tolv är sedan och man själv sedan dess haft åtta år på sig att rätta till, men inte gjort det.

     Det har nu gått ett par månader sedan nuvarande regering ändrat reglerna för arbetskraftinvandringen. Återstår att se om det gör någon skillnad med ett ”lönegolv# på 27.360 kr / mån- Ni, som har läst kommentarerna på den är bloggen, minns kanske att jag tyckte att ”golvet” borde ha varit 40.000 kr, varefter Marko höjde till 60.000 kr. Marko har kanske mest rätt?

     Baudin och Ygeman har förstås inget att säga i sakfrågan, som handlar om att skydda den lågkvalifecerade arbetskraft, som redan finns i Sverige, från konkurrens om jobben från billig ny-importerad arbetskraft. Vi har ju dessutom en kraftig ökning av arbetslösheten bland akademiker. Som, om de inte kan få de jobb, som de är utbildade för, kommer att konkurrera med de lågutbildade om de sämst betalda jobben. Lönegolvet bör alltså ligga en bra bit över de normala lönelägena för akademiker, Så att bara verkliga experter med unika kompetenser rekryteras från utlandet.

 6. brorson

  Liberalerna vill ha obligatorisk information till ”nyanlända” om den svenska totalförsvarsplikten. Jag tycker tvärtom att denna plikt ska begränsas till svenska medborgare, som är bosatta i Sverige samt till utländska medborgare som har permanent uppehållstillstånd och vistas i Sverige. Den nuvarande lagen är en skandal, eftersom den ger svenska myndigheter rätt att godtyckligt kidnappa utlänningar och tvinga dem till tvångsarbete. En utlänning på ett längre, men tillfälligt besök i Sverige, riskerar att gripas vid gränsen och kastas i fängelse, om han försöker lämna landet vid krig eller krigsfara.

  Kommer dessa utlänningar, som inte själva vill delta i försvaret av Sverige ö.h.t. att vara till nytta för Sverige, eller kommer de i bästa vall att bara vara till besvär och i sämsta fall ägna sig åt sabotage och försök att ta över landet under det kaos som kommer att råda under krig eller krigsfara? Lagen är helt enkelt uttryck för en medveten politik ,när den skrevs, att byta ut svenska folket mot andra folkslag, som ska konverteras till svenskar, vare sig de vill eller inte.
  I stället för att utlänningar, som vill lämna landet vid krig eller krigsfara, tvingas kvar mot sin vilja, behöver vi en lag om utvisning av alla utländska medborgare, som inte tydligt visar att de vill delta åtminstone i det civila försvaret av Sverige och inte kan misstänkas för att vara säkerhetsrisker eller femte-kolonnare eller vanliga kriminella. Beslut om utvisning, ska dock kunna överklagas till domstol, som kan bevilja undantag om det finns ”synnerliga skäl”.

  När det kommer till personer med permanent uppehållstillstånd (PUT), ska det vara en skyldighet för dem som har PUT att delta i det civila försvaret, MEN de ska ha rätt att frånsäga sig PUT och lämna landet. De mister därmed rätten att återvända till Sverige efter kriget.

  Man kan inte begära att en utlänning (invandrare) ska vara mer lojal mot Sverige än mot sitt gamla hemland för att han / hon har bott en viss tid i Sverige. Men att man har bott länge i Sverige (12 – 15 år) ska dock vara ETT villkor för svenskt medborgarskap. Och särskilt under den senare delen av den tiden inte visat tecken på bristande lojalitet mot Sverige. Därför måste dubbla medborgarskap förbjudas. Det är som att ha ett harem men ingen favorithustru.

  Det är också en anledning till att jag vill behålla rättsinstitutet PUT. För att begränsa antalet nya svenska medborgarskap. Och för att erbjuda ett alternativ för dem som idag har dubbla medborgarskap. Jag föreslår att de, som har det, ska få välja mellan:
  1) Behålla sitt svenska medborgarskap och avstå från sina utländska medborgarskap.
  2) Byta sitt svenska medborgarskap mot PUT och behålla sina utländska medborgarskap.

  Det har varit alldeles för lätt att få svenskt medborgarskap, men också alldeles för lätt att få PUT. Jag föreslår härmed:
  1) Ett för att få PUT ska man ha haft tidsbegränsade uppehållstillslånd under minst fyra – sex år, varunder man verkligen har bott i Sverige, inte har begått brott och har ”hedrande vandel”. (Det är ett gammalt juridiskt uttryck, vars innebörd har bestämts genom praxis och alltså inte kan tolkas godtyckligt,
  2) För att få svenskt medborgarskap ska man ha haft PUT under minst åtta år och under hela den tiden uppfyllt villkoren för PUT samt uppfylla ytterligare krav.

 7. brorson

  Trots gemensam fiende (Israel) dödade den sunnimuslimska terrorsekten IS för några veckor sedan ett stort antal oskyldiga civila i Iran, som kan beskrivas som en shiamuslimsk terrorstat, IS har förklarat att deras mål är att utrota alla judar, kristna och ”muslimska avfällingar”. Irana hela shiamuslimska befolkning, över 80 miljoner?

  Den iranska regimen stödjer den shiamuslimska huthi-gerillan, som behärskar nästan hela Jemen, samt sunnimuslimska Hamas. Värre extremister än så är inte den iranska regimen, än att man kan stödja även icke-renläriga muslimer, sett med regimens ögon. Huthierna attackerar civila fartyg i Röda havet i uppenbart syfte att Egypten ska gå miste om kanal-intäkter, att frambringa en förvärrad lågkonjunktur i Europa samt dra in USA i kriget.

  IS ockuperade stora delar av östra Syrien i det kaos, som rådde efter några år av inbördeskrig i Syrien. Den militära delen av IS var irakiska officerare, som blivit arbetslösa, när den irakiske diktatorn Saddam Hussein störtats. Den civila delen av IS utgjordes av tillresande från många länder, även Sverige. Ytterst få var syrier. Vanliga syrier är förvisso också sunnimuslimer, men IS är extremister. Vanliga sunnimuslimska syrier hade alltså sett sitt land ockuperas av utlänningar, som ville grunda ett eget rike, att kalifat, i deras land.

  Det här har vi svenskar mycket att lära oss av. Att vi måste skilja mellan muslimer och islamister och extrema islamister är närmat uttjatat vid det här laget. Men den andra lärdomen vågar ingen ens nämna, som det verkar. Att det som drabbade Syrien kan drabba Sverige. Spelar ingen roll kaoset beror på inbördeskrig eller på ett angreppskrig från främmande makt. En tredje part kan blanda sig i, Och det är lätt gjort om denna tredje kraft redan finns i landet. Helt uppenbart, när ”svenskar” reste till Syrien för att göra landet till ett slags koloni påtvinga den enhemska befolkningen sitt eget styre och sina egna tolkningar av de heliga skrifterna.

  Som indianer och vita i USA under 1800-talet. Som jag skrev i föregående kommentar, kan vi inte förvänta oss att alla invandrare vill bli svenskar. Det måste de själva få bestämma. Men vad de bestämmer måste ändå få konsekvenser, bl.a. vilken form av uppehållsrätt de ska ha. Rättigheter och skyldigheter.

  Att det har varit alldeles för lätt att bli svensk medborgare, framgår tydligt av att ”svenskar” som har begått brott i andra länder utvisas till ”hemlandet” Sverige – inte till sina ursprungliga hemländer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.