Petter Nilsson(SD)

Dags ta itu med problemen i Umeå?

Måndag förmiddag. Efter att besvarat några mail så faller blicken på lokalmedia. Ser att Andreas Lundgren (S) skrivit ett inlägg på bloggen.

Till skillnad från kommunalrådet Hans Lindberg (S) ser jag att inlägget inte genomsyras av ”genomtrygga Umeå”. Får säga att jag ändå hoppas att detta är ett tecken på tillnyktring hos Socialdemokraterna.

Kommunpolitik handlar om att se till att kommunmedborgare får det bra. Det kräver en långsiktig planering. Nu snackar jag inte om nonsensstrategier, eller planer som behövs för att blidka någon statlig eller EU-byråkrat.

Kommer ihåg exempelvis det kommunala befolkningsmålet. Ni vet. Det som alla partier utom Sverigedemokraterna – ständigt – varit för att ha. Ett befolkningsmål. Inte en befolkningsprognos (att utveckla umeå efter verkliga förutsättningar).

Mer än en uttalad önskan om att få ta emot fler människor, har det också påverkat andra prioriteringar. Prioriteringar är vad politiken går ut på. Ofta har övriga partier – drivna av Socialdemokraterna – prioriterat allt. Eller prioriterat inget (de innebär trots allt samma sak).

Snabba investeringar på ett väl tilltaget torg, statsdelscentrum utanför centrala Umeå – likväl som goda bussförbindelser till dessa. En toppmodern färja och hamn – likväl som en fast förbindelse till Vasa. Ja, listan går att göra lång på märkliga inget-prioriteringar. Men vid vart tillfälle har det hetat att just denna vision. Just denna vision är nödvändig just nu.

Naturligtvis har det inte varit bekymmersfritt att – som övriga partier önskat – vilja att Umeå ska ta emot fler. Tillgång och efterfrågan är en grej. Även när det gäller boenden för ungdomar som ska flytta ut. Eller för den delen hyror eller annat.

Men det har också möjliggjort att dålig kultur fått ta plats i Umeå. Och – eftersom social migration är en grej – särskilt vissa statsdelar. Priser har blivit lägre i takt med att folk insett att alla statsdelar inte är lika trygga.

Nu jag säger inte att saker och ting inte blivit bättre. Tvärtom tror jag en viss tillnyktring har skett hos politikerna i Umeå sedan jag klev in i kommunpolitiken 2014.

Relativt nya brå-rapporter visar att det finns en minskning på överrisker hos utlandsfödda vid en del brott, men överriskerna är inte obetydliga.

Notera exempelvis våldäkt.Med undantag för de mest radikala woke-mammor, så kommer de flesta mammor varna sina döttrar för att det finns situationer där man behöver vara mer orolig. Förhoppningsvis också lyfta att det finns situationer där man kan känna sig mer trygg. Notera att vänsterrörelser också försökt sälja in ”antirasistisk dejting”.

Någonstans kanske jag också är relativt dåligt insatt i Umeå, nu när jag inte sitter som gruppledare(eller i kommunfullmäktige) längre. Hade inte satt mig in i arbetsplanen för ”Umeå växer tryggt och säkert”. Lite fördomsfullt tog jag för givet mig att detta i stor utsträckning var – i Andreas ordval – ”floskler”.

Kikade igenom aktivitetsplanen för tryggheten som Andreas tycks lägga fokus på nu på morgonen. I brist på källa räknar jag med att detta är den. Ska inte använda Andreas ordval mer än nödvändigt, men… jag ser att den här aktivitetsplanen lyfter saker som. Ja. Låt oss formulera oss såhär: Stora delar av planen tycks vara formulerad av någon akademiker med ett lynne för Černyševskij. Med ett sådant lynne menar jag att intelligentian – bättre än invånare – vet vad befintliga invånare behöver. Åtgärder så som att utveckla ”kultur för hälsa”, ”afterschool”, ”samverka med föreningen selam” – eller föreningar på väven.

Andreas har rätt i att Socialdemokraterna styr kommunen, och därmed agerar. Men det innebär inte att man gör det bra.

Nog behövs det åtgärder alltid. Visst kan mjuka värden spela en stor roll. Rimligen bör de mjuka åtgärderna fokusera på att skapa en gemenskap utifrån svensk kultur. Svenska ideal. Normer som i första hand bör slås sönder bör rimligen vara de normer som förekommer i dåliga kulturer som kommit till Sverige.

Inklusive ”woke”-ideal. De som grundar sig i destruktiv ateistisk godhetssignalering. Exempelvis radikal klimat eller antirasistisk sekterism.

Men även hårda åtgärder behövs. Kameraövervakning, vakter och hårda åtgärder behöver prioriteras.

Att nu säga att sossarna styrt för mer trygghet, är att konstatera att man nu skopar vatten ur det överfyllda badkaret. Ifall övriga partier – och inte minst de styrande Socialdemokraterna – inte är redo att ompröva befolkningsmålet, så innebär det att man även fortsättningsvis kommer att skopa vatten ur det överfyllda badkaret. Samtidigt som man ännu har att vrida av kranen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 kommentarer

  1. Jonsson

    Umeå måste växa och bli större än vad?
    Genom att uppfylla befolkningsmålet kommer vadå att hända till det bättre?
    Var ska alla de som tagit bilen över 8-milsbron från Finland parkera? I Skellefteå kanske?
    För Umeå ska ju bli bilfritt.
    Vem ska åka Norrbottniabanan? Norrlänningar som vill härifrån?
    Det gäller att hoppa på varje ny trend. Med huvudet före.

    Woke är en ideologi som bygger på makt och kontroll över folket. Förstår att det är lockande.

    • brorson

      Det finns redan en fast förbindelse mellan Umeå och Vasa. Till skillnad mot den fasta förbindelse, som redan finns mellan Helsingfors och Tallin, går den inte genom Ryssland. Dessutom är avståndet över vatten mellan Helsingfors och Tallin 2 mil kortare och dessutom finns ett betydligt större trafikunderlag norr om Finska viken än öster om Kvarken, varför de ekonomiska förutsättningarna för lönsamhet är väsentligt annorlunda. Dock tror jag inte att något av alternativen är vare sig företagsekonomiskt eller samhällsekonomiskt lönsamma.

      Kvarkenbron är det senaste i raden av spekulativ affärsverksamhet, som Moderaterna – som utlovat skattesänkningar – vill riskera skattemedel i. Efter Hybrit, H2 Steel och Northvolt. Borgerlig kommunism. Politiker leker riskkapitalister. Utan en tanke på att investeringsbeslut är en heltidssyssla för verkliga riskkapitalister, som riskerar egna pengar. Samma verksamhet tror självöverskattande politiker att de kan sköta med vänsterhanden mellan de politiska mötena. Skulle det göra någon skillnad om M-politiker ersätter S-politiker i den statskapitalistiska sandlådan?

      Undrar vart den antikapitalistiska vänstern, som fanns under 1970-talet, har tagit vägen? Sitter i börsbolagens styrelserum?

  2. brorson

    Man kan förstå varför vissa saker är, som de är, och t.o.m. försvara att det var så, när det var nytt, utan att försvara att samma saker pågår fortfarande.

    När det Socialdemokratiska Arbetarepartiet (som partiet fortfarande heter) grundades är 1889, var själva organisationen laglig, men stora delar av verksamheten olaglig. Det var, exempelvis, ett brott mot lagen att bekämpa fylleriet bland arbetare, eftersom det var ett angrepp på alkoholhandelns legitima affärsintresse. Straffet för att uppmana folk till en nykter livsstil var fängelse. Men det var nödvändigt att begå detta ”brott” både för att förebygga arbetsplatsolyckor och för att organisera arbetarklassen för fackliga rättigheter, rösträtt och demokrati.

    Långt efter att dessa mål hade uppnåtts, hindrade lagen fackliga och politiska möten, speciellt på landsbygden. Marken vare privat, och ägarna tillät inte folksamlingar. Landsvägarna var till för samfärdsel, och polisen såg till att vägarna inte användes för fackliga möten. Fortfarande under 1930-talet, hade Lantarbetarförbundet gående möten på landsvägarna. Övervakade av polis, som bevakade att ingen stannade. Dock hände det att någon bonde sålde en bit obrukbar mark till Folkets Hus-rörelsen.

    Detta är en bakgrund till allt fiffel och båg, bidragsbrott och rena bedrägerier, som fortfarande förekommer inom Socialdemokratin. Man kan förstå att det VAR så, men inte försvara att det fortfarande ÄR så. Många av dagens sossar är extremt obekväma med den närmast kriminella ”kultur” som fortfarande frodas inom partiet och har gjort det möjligt för kriminella nätverk att ta över delar av partiet och sido-organisationerna (bl.a. ABF) och t. o. m. har avsatt hederliga S-politiker, såsom de f.d. kommunalråden Ann-Sofi Hermansson i Göteborg samt Ebba Östlin i Botkyrka. Försvarades Östlin av partidistriktet och partiledningen? Nej, partisekreteraren Tobias Baudin, stödde kuppmakarna, som tillhör det kriminella Vårby-nätverket.

    Den ”civila olydnad” som praktiserades av Arbetarrörelsen under dess första halvsekel, hyllas nu som ett föredöme av ekofascister och klimatalarmister, med ”nationalhelgonet” Greta Thunberg i spetsen. Trots att dessa metoder inte alls behövs för att framföra dessa rörelsers budskap. Tvärtom undergräver metoderna budskapens trovärdighet. Och demokratin. Svårigheterna att mobilisera folket i kampen för klimatmålen, utnyttjas nu av rörelsernas ledande företrädare till att angripa demokratin som statsskick och kräva diktatur (ekofascism). Man lierar sig med öppet nazistiska grupper inom Palestina-rörelsen och hetsar mot judar. Greta kallar detta ”klimaträttvisa”.

    Stöd alla hederliga sossar, som dock finns, i deras kamp mot denna osunda ”kultur” inom det egna partiet. Baudin måste avgå. Men avgår han, faller Magdalena, som är hans lilla sprattelgumma, som har hans ord i sin mun. Hårda ord mot Tidö-partierna utan någon egentlig kritik i sak. Trots att saklig kritik behövs. Tidö-partierna är inte heller ofelbara. Inte ens SD.

  3. brorson

    Mats Nilsson, L, f.d. ledarskribent i Norran publicerade 11 september ett oerhört insiktsfullt och intressant inlägg på sin VK-blogg, som ni alla bör läsa. Rubrik ”Gamla synder kastar långa skuggor”. Jag instämmer till 99 – 100 %. Anledningen till att jag tvekar att klämma till med 100 %, är att han inte har preciserat vad han exakt menar med ”ogräs”. Det nazistiska ogräset finns nog i alla åtta riksdagspartierna. Men SD torde vara det parti, som har rensat mest målmedvetet och intensivt.

    ”En del nazister flydde undan rättvisan och kom att bli engagerade i arabländer som Egypten där de kom att hjälpa härskare som Nasser i krigen med den judiska staten Israel som etablerats genom ett beslut i FN 1947. Sedan dess har mycket annat hänt, och den process som inleddes i slutet av 40 – talet har inneburit att hatet mot Israel och alla världens judar nått nya höjder genom terrororganisationer som Hamas”, enligt
    Mats Nilsson.

    MN ger också intressanta upplysningar om Hitlers besked till den tyska militären direkt efter makttillträdet 1933, som har kusliga likheter med vissa Nato-hökars nutida drömmar om att krossa Ryssland. (Min fråga: Om syftet med den svenska Nato-basen i Finland är att skydda Finland mot ett ryskt angrepp, borde väl den svenska basen ligga i sydvästra Finland och inte i finska Lappland, som snarare är rätt läge för att skära av Murmansk från resten av Ryssland?)

    För att återgå till den palestinska nazismen, så har arabiska översättningar av den tysk-nazistiska och antisemitiska litteraturen från 1930-talet kunna distribueras fritt på Västbanken, trots den israeliska ockupationen och Gaza, som inte varit ockuperat. De s.k. palestinierna har indoktrinerats med nazistiska idéer. Varmed jag inte har påstått att alla palestinier är nazister. Men dock tillräckligt många för att utgöra ett reellt hos mot judar i hela världen. Och inte bara mot judar, utan mot oss alla, som inte stödjer pro-palestinsk terrorism.

    Bland svenska politiker och debattörer, inte minst på vänsterkanten, frodas vanföreställningar om att att bara vita européer kan vara nazister och / eller rasister.
    Jo. sådana finns också. Och, som jag skrev i föregående kommentar, finns problem i alla åtta riksdagspartierna. Men utan tvivel är problemen med nazister och nazi-sympatisörer störst inom V och S. Vartill kommer naiviteten inom MP, som inte vill inse att nazismens idéer har spridits från Europa till andra delar av världen.

    Att motståndet mot nazismen är störst inom L, måste man ändå erkänna, oavsett vad man i övrigt tycker om L. Jag väntar nu bara på att en besservisser, som enligt egen utsago ”jagar brunskjortor med blåslampa” (och alltså är en våldsbejakande terrorist, åtminstone i sin retorik) kommer att ”avslöja” att jag tidigare har haft skarp kritik mot just Mats Nilsson. Men försök förstå att en person, som har fel i en fråga, kan ha väldigt rätt i en annan fråga. Och att det är just det som förenar oss demokrater.

    Att vi trots oenighet i många frågor, kan erkänna varandras förtjänster när det gäller att stå vakt i fråga om grundläggande demokrati- och människovärdes-frågor.

  4. Mique

    Du behöver inte vara rädd för mig ”brorson”! Då jag vid otaliga tillfällen lockat dig till, att avslöja dig själv som målvakt/influencer för sverigedemokraterna, har de ”fyras gäng” beordrat Petter Nilsson att inte publicera mina kommentarer. Sverigedemokraterna är ju ökända för sitt vurm angående yttrandefrihet.

  5. brorson

    ”Vänsterpartiet vill förbjuda telefonförsäljning helt och hållet. Det säger partiledare Nooshi Dadgostar till TV4 efter avslöjandet om att Socialdemokraternas partilotter sålts med oseriösa metoder. Vänsterpartiet vill att telefonförsäljning bara ska finnas kvar i frivillig form.
    — Vill man att försäljare ska ringa upp en och sälja saker, då föreslår vi att man sätter upp sig på en lista för det. En omvänd så kallad ”nix-lista”, säger Dadgostar.”

    Bra initiativ. Men det behövs mer. Just nu ligger 8,000 ärenden hos Kronofogden, som för en ringa avgift på 300 kr, har till uppgift att fullborda brotten mod de ofrivilliga lottköparna. Inte nog med att svenska myndigheter hjälper bedragarna att planera brott genom att lämna ut detaljerade personuppgifter om de tilltänkta brottsoffren. Vi har dessutom en myndighet; Kronofogden, som begår brotten mot betalning från de kriminella.

    Jo, men man kan ju bestrida kraven?! Men om man blir så till sig i trasorna, så att man missar detta i tid, nallar medbrottslingarna hos Kronofogden på brottsoffrens pension. Jag blev ju själv för ett par år sedan utsatt för ett allvarligt bedrägeriförsök och skrev i bestridandet att det var ett bedrägeriförsök,. Men samma bedragare är fortfarande i farten och lurar andra. Personalen hos den brottsmedhjälpande myndighet borde skämmas och vägra medverka, kräva andra arbetsuppgifter.

    Den s.k. summariska processen måste avskaffas. För några år sedan avslöjades av en slump att kronofogden hade gjort felaktiga utbetalningar för flera miljoner. Och i ett aktuellt fall, har denna myndighet svarat en bestulen person att myndigheten inte har några pengar. Nej, när man har så bråttom att betala ut en massa pengar till kreti och pleti, inte minst i Spanien. Ansvaret måste väl ändå ligga på denna myndighet att uppmärksamma politikerna att det behövs lagändringar.

  6. Sylvia

    Noterar att det också skett bilbränder i parkerinshuset Parketten! Vore nog att rekommendera viss bevakning av utsatta platser, om sådana finns?

  7. Robin

    Än en gång ett långt SD-inlägg som kan sammanfattas i ”samma-lika-som-vanligt”. Det innebär:
    Bara gnäll och slentrianklyschor. Inga som helst lösningar mer än sedvanliga svävande klyschor som inte säger ett dugg.

    Petter –
    Hur ska man lösa problemen? Konkret!
    Vidare – Du verkar rädd för att vi ska bli fler. Hur tror du demografin och faktum att det är extremt lågt barnafödande påverkar oss, lokalt och på riksplanet? Hur ska man möta det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.