Petter Nilsson(SD)

En vecka efter bränderna – S förklarar att Umeå nu är tryggt igen!

Blogg är ett utmärkt sätt att möjliggöra diskussion och dialog mellan olika politiska läger. Dels får man en god idé kring vilka som klarar av att argumentera hederligt. Det möjliggör ett skriftligt meningsutbyte.

De retoriska greppen är lätta att identifiera och särskilja från det faktiska stoftet. Särskilt jämfört med det talade ordet.

En välskriven talskrivare kan förstås få bra slutsatser att verka ’onda’, eller åtminstone mindre bra. Detta givet att talaren tillgriper fula retoriska grepp som så ofta präglar vänsterliberala teser.

Naturligtvis ska man läsa inlägg nogsamt. Med respektfullhet för innehållet.

Exempelvis Andreas Lundgren(S) senaste blogginlägg. Ett inlägg där han hänvisar till den VK-lojala ledarskribentens text. En text som lyfter att ”Umeå” – sannerligen – trots allt är Sveriges bästa stad att leva i.

Riktigt vad artikelförfattaren menar med ”Trots allt” framkommer inte tydligt. Det tycks för ledarskribenten betyda: ”trots att narkotikahandel och mord förekommer också här”.

Detta viftar berörd bort. Detta genom att konstatera att Umeå är en av de bättre platserna att bo på i hela Sverige, eftersom tidningen Fokus sagt så. Hon lyfter också att Umeå tycks förbli så, åtminstone till nästa undersökning från samma tidning.

Hon lyfter förstås hagamannen, ett minne många vänsterliberala krafter tycks hålla nära hjärtat. En oro som befästs – vilket leder till en statistisk oproportionerlig oro för den industriarbetande svenska mannen. En grupp som statistiskt sett är radikalt underrepresenterad för anmälda våldtäkter. Av vilket det följer att sannolikheten att en ny hagaman med liknande bakgrund skulle härja i Umeå – är relativt låg.

Det är naturligtvis ett otäckt minne. Men man måste sätta det i perspektiv jämfört med de problem vi faktiskt ser breda ut sig i Umeå idag.

Men såklart. Det väcker – och befäster oroskänslor. Inte för att Socialdemokraterna inte hade makten även under Hagamannens härjningar.

Andreas instämmer med artikeln, och viftar – till synes – bort problemen som han tidigare bekände fanns i Umeå. Med en tilläggsmotivering.

Tydligen bidrar även folkrörelser. Universitetets ungdomliga glöd. Samt Sossarna (vilket man får anta inte inkluderar deras lotteriverksamhet).

Detta inlägget tycks gå stick-i-stäv med hans tidigare – till synes tillnyktrande – efter min kritik. En vecka tycks det ha tagit sedan bilbränderna nu kan glömmas bort av Socialdemokraterna. Nu kan man gå vidare utan plan igen.

En vecka sedan bilbränderna – och nu är Umeå bra och tryggt igen. Det är talande för Socialdemokraternas arbete mot den utbredande otryggheten i Umeå.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Jonsson

    Jag uppfattade artikeln som ironisk. Författaren bor inte i Umeå. Hon kan omöjligt veta om straight edge var särskilt drogfri. Kul att hon gillar punk, den eran varade förståeligt nog i fem minuter.
    Jag visste inte att vi har feministisk snöröjning, men kanske det är därför trottoarerna utanför centrumfyrkanten är snöupplag vintertid, att snöberg läggs upp i gatukorsningarna. Infarter till bostadsområden plogas igen vid större trafikleder.
    Förstår att socialdemokrater gillar detta ”beröm”.

  2. Basic Rules

    Sundsvallsbon menar nog att; Umeå är inte lika dåligt som andra städer, dvs bäst av alla dåliga städer, men ändå otryggt !

  3. Marko

    Sätter man eld på hela landet så är det väl bäst där det har tagit sig minst ännu.
    Sosseriet är bäst i landet på propaganda, alltid mobilisera stora kampanjer för att förvrida det försämrade samhället till något positivt som självklart S ska ha äran för.
    Ansvar för något har dom aldrig tagit och kommer aldrig ta.

  4. Bergis

    Ja vad ska Andreas Lundgren (S) säga?. Han sitter ju i skiten med Socialdemokraterna som dessutom göder honom. Enklast utväg blir att ta upp en floskel ur verktygslådan. Umeå är tryggt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.