Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Illa nog

Människor tolka saker och ting som det själv passar dem bäst och bortser från hela bilden. Annars skulle vi endast ha en minimal andel SD-sympatisörer. Eller så är en femtedel av Sveriges politiska sympatisörer gravt omoraliska med den etiska kompassen helt ur spel. Det är relativt enkel analys att göra. Sympatisörerna ser till det de vill se och bortser från det de dels inte anstränger sig att ta reda på dels det de överser med. Hur kan man då överse och acceptera en rutten människosyn, att se ner på utvalda grupper, dra alla i den viss grupp över en kam och inte förstå vad kulturrasism är. Den så tidigare mera vanliga öppna rasismen är hos SD utbytt mott kulturrasism. Bara svenska medborgare skall få låna böcker, så börjar det. Så delar man in ett lands innevånare i grupper med rättigheter och icke rättigheter. Så kan det börja så sakta utan att folk i allmänhet märker det. Med det finns ändå inte i historien några högerkonservativa grupper som inte fått hjälp av ett etablerat högerparti. Är det svårt att förstå hur Kristersson sålde sin själ och svek förintelseöverlevaren Heidi Frid, och löftet till det goda, att inte samverka med SD? Det är intressant att studera det politiska rävspelet i Tyskland. Det ger uppenbart historiska paralleller. Sverigedemokraterna – och deras europeiska sympatisörer långt till höger är naturligtvis inte är NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). För mig är det ändå kusligt att studera tysk politisk historia och se hur det så kallade politiska landskapet ändras bit för bit. I Sverige har vi inte samma läge med depression och låg konjunktur som det en gång var både i Europa och Amerika. Däremot piskas stämningarna upp av dagens propaganda om hur det mesta är invandringen och invandrarnas fel och hur svenskheten är att fördra. Den svenskhet som SD säger sin invandrare inte kan har. De har inte den ”nedärvda essensen” som Jimmy Åkesson sagt. Men vad är det som kryper fram här? Vad är det vi kan ana? Var kommer det att sluta? Oavsett om det inte skulle bli lika illa som en gång i Tyskland är det mycket illa nog. Vem har upptäckt vilka SD så får hjälp av?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv