Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Sakpolitik en ursäkt?

”Sakpolitik” en ursäkt för att inte befatta idé eller ideologi och att därmed inte ta ansvar för konsekvenserna av vem man ”krokar arm med” eller samverkar med? Visst är det den pragmatiska politiken som leder fram till vilken utveckling och vilka händelser i det korta perspektivet som inträffar i politik och i samhället i övrigt. Men med sakpolitikens förtecken bortser man från de underliggande och de drivande faktorerna i ett visst partis politik. Hur svårt är det svårt att förstå att ett politiskt partis idé, ideologi och partiprogram ändå är vägledande för vad som det kan medföra på något längre sikt? Detta leder osökt till begreppet värderingar som väger tungt i tillvaron och även ställs i förhållande till etik och moral.

Sakpolitiska områden är till exempel plånboksfrågorna, skolpolitik, vård-skola-omsorg, kriminalpolitik och utrikespolitik etcetera men bakom den fasaden finns det som ett parti bygger sin existens på och vad som kan bli följden.

Rådet blir då, syna dem ni slår er tillsammansmed och ger era sympatier. De flesta har inte gjort den hemläxan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.