Ågren lurad också

Känn dig lurad Andres Ågren, även du av svikna löften. Ingen nytillträdd regering har skapat så stor besvikelse som denna med M, KD och L kanslistyrd av SD. Om Ågren inte skulle känna dig lurad måste det bero på att Ågren ändå inte trodde på löftena om det sänkta bensinpriset och elpriskompensation. Folkets besvikelserekord inom politiken slagit.

För en tid sedan hyllade Ågren Tidöavtalet (Tidöhyllningen) och det uppfyller lojalitetsplikt mot det egna partiet. Det finns naturligtvis många bra saker i Tidöavtalet men avtalet har också flera smutsfläckar. Hur klokt var det att ändå hylla ett sådant avtal dirigerat av SD? Se Tidöhyllningen.

När det gäller att hålla löften och uppfylla ambitioner är jag relativt säker på att regeringen kommer att lyckas med visitationszoner, genomföra den rättsosäkra aktiviteten om bristande vandel, göra sitt yttersta att hitta vägar att upphäva permanenta uppehållstillstånd till tillfälliga, SD-orienterade hembesök (likt gryningsräder) och etablera ett angiverisystem för att avslöja dem som utan tillåtelse uppehåller sig i landet. Kanske regeringen även kan lyckas lagföra journalister som skriver något som SD sägs ogilla. Regeringen säger att 100 000 personer vistas illegalt i landet men hur har regeringen kommit fram till den siffran?

Många kan faktiskt leva med en regering som M, KD och L trots att de hellre skulle ha önskat en annan regering men mycket få tycks vilja leva med en regering med M, KD och L som styrs så markant av SD. Det är inte borgerligheten som tagit makten denna gång utan högernationalismen som tagit makten.

Ågren var för en tid sedan elegant porträtterat i VK med kavaj, slips och vattenkammat hår tillsammans med Ulf Kristersson. Tänkt tanken att nästa gång kan Ågren än en gång vara porträtterat men kavaj, slips och vattenkammat hår tillsammans med dock en annan partiledare med vattenkammat hår typ frisyr bakåtkammat som en gangsteradvokat från Östermalm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.