Kulturen kapat och avkapad

Straffet för det svenska folket ointresse för kultur (Wikipedia) i allmänhet är att kulturen blir kapad och därmed avkapat av högernationalistiska krafter. Argumentet att om verksamheter får statsbidrag har politiker rätt att lägga sig i och styra skall inte accepteras. Kulturfolk är oftast en nagel i ögat på den politiska makten. Vilka gillar inte kritiken och frispråkigheten från kulturen? Gissa en gång och du gissar sannolikt rätt. Snart kan oönskade böcker kanske rensas ut från biblioteken. Politiker lägga sig även i hur Lucia firas. Det är illa med kulturen. Den svenska luciatraditionen är inte hotad för att Karl-Astrid får vara lucia. Inge heller leds barnen in på felaktiga vägar om någon ”Dragqueen” dyker upp på biblioteket.

Det finns rasister under täckmanteln kulturrasister som gärna vill styra upplevelser och nöjen. Det vi sett är sannolikt endast en försiktig början. Snart försöker väl någon politisk yttring att få inskrivet i grundlagen om ”svenskhetens bevarande”. Rättsosäkert nog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.