Hör nyheterna senare på dagen

När världsläget och det nationella läget är som sorgligast är det livsviktigt att förmå se det positiva.

Åsikter om politik, politiska partiers arbeten, program, ideologier och uttalanden från politiker etcetera kan sannerligen göra en människa nedstämd. Mycket hårda ord från höger sida och vassa ord från vänstersida. Polariseringen är det nya onormalt normala. Under flera år jobbade jag bland annat med politisk analys i en större intresseorganisation. Som yrkessjukdom drabbades jag tyvärr av trötthet på politik eller till och med rent av politikertrött. Nu många år senare när jag kommenterat politiska ting i bland annat blogginlägg gör detta mig smått nedåtslående. Det är naturligtvis tragiskt att känna så i den politiska debatten. Åsiktsframställningen får inte tröttna.

I stället vänder jag mig upp mot himlen och ser mellan molnen efter solen och tänker på vad våren och sommaren kan föra med sig. I dag är det flera plusgrader och om natten ingen frost. De mörkare tankarna måste bort från tillvaron. Men det är svårt att gömma undan pandemin och kriget i Ukraina och den överhängande risken att Trump kan bli nästa president i USA. Lyckligtvis är verkligheten mer komplex än Trump, högernationalister, visitationszoner och nattliga raider mot utsatta områden som Danderyd och Rosengård. I Norrlands inland regerar inte gängen men ett politiskt parti besökte Lycksele med löften om sänkt bensinpris mot näste jul. Detta bör inga förhoppningar sättas till. En och annan har ljugit förr och fortsätter med samma sportgren.

”I framtiden blir social och empatisk förmåga viktigare” säger Kerstin Eriksson analytiker på Arbetsförmedlingen. DN, 2023-04-09. Det är värt att hoppas på.

Lyssna inte på nyheter det första du gör på morgonen för då kan du ha förstört den dagen, sade en av mina vänner.

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.