Små, många små steg

Även samhällen kan störtas omkull

När skeenden och händelser i samhället inträffar i mycket små steg är det ofta svårt för människor att upptäcka att något är på gång. Det är även svårt att upptäcka tendenser och trender när saker och ting som inte till synes på något sätt hänger samman. Dessutom krävs att observatören kan minnas allt detta under en löpande tid. Det är då om man missar att vissa slutsatser kan dras och antaganden göras.

Det kan även inom exempelvis politiken och i styrandet av ett land att olika saker inträffar som vid första anblicken för många inte ser ut att hänga samman men efter en tid kan det bli uppenbart vad som sker.

Dessa aktiviteter och inriktningar dyker sällan upp i exempelvis partiprogram, ideologier eller på annat ställe. Det är då konsten att observera, minnas och göra sannolika antaganden kommer till pass.

Man kan då fråga sig vart är det hela är på väg? Vilka intressen ligger bakom en eller flera händelser? Det inte konspirationsteorier jag beskriver utan det som syns för ögat det vill säga verklighetens många mindre händelser och skeenden. Så kan en jordbävning eller jordskred inträffa eller en annan naturkatastrof utan synbar föraning. Så näst intill omärkbart kan ett katastrofalt politiskt skeende äga rum.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.