Hallå alla Victor Orban fans!

Hallå alla Viktor Orban fans, SD-are och regeringen. I dag firar jag Danmarks grundlovsdag. I morgon firar vi alla Sveriges nationaldag. Nästa vecka är vår familj bjudna på studentfirande hos våra vänner från Eritrea. Då äter vi mat på lagd bakad injera. Samma vecka blir det svensk skolavslutning för ett barnbarn en förstaklassare. Och någon vecka senare till och med en skolavslutning hos en samisk familj.

Men jag kan tala om för er ortodoxa och radikala högernationalister att allt detta kommer inte att rubba er förmåga att dansa fågeldansen på midsommarafton eller äta surströmming i höst.  Ej heller kommer detta med sill och nubbe om det skulle vara så att gå till kulturell spillo.

Obäste Petter Nilsson (SD) i Umeå kommun ”Through yourself against the wall”, ursäkta det brutala uttrycket som ej är bokstavligt menat. Dessa invandrare som jag känner vilka jobbar häcken av sig för att sköta våra gamla i bland annat Vindel har integrerats och inte som du anser skall assimileras på ett generande sätt göra avbön på sitt ursprung och kastat sin kultur överbord.

Jag hoppas ni högernationalister inte reser utomlands någon gång för då kan ni råka få med er något kulturellt som rör till det. Ät därför inte kinamat eller thailändsk mat i fortsättningen.

Du Björn Söder låt studenter som kommer till Sverige få hålla upp sin flagga på studentfirandets dag och inte vara så djupt tacksamma för vad de fått. De har ju utbildat sig för att kunna lämna sitt bidrag till det svenska samhället.

P. S. Det där med ”folkutbyte” hur skall detta gå till. Tänk om inte alla i en familj blir utbytta på samma gång. Så ensligt och orättvist. Kan folk välja vem de vill bli utbytta mot? Fascisterna har nog blandat ihop ”folkutbyte” med att byta fruar för det förekommer då och då.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Mique

  Hej Villy! Ett av mina barnbarn har snart sin första skolavslutning, flickans pappa, som är född och uppvuxen i Ghana, är mäkta stolt och ska ställa till en riktig afrikansk fest till sin dotter och hennes klasskamraters ära. Två ensamkommande afghanska pojkar (nu unga män), som tog hand om min Mor under hennes sista år i livet, kommer att fira midsommar tillsammans med min familj, jag ska lära de den ”svenska” folkdansen ”små grodorna”. Surströmming och kräftor äter jag inte, däremot är stekt strömming med Kalles och färsk dill på knäckebröd en delikatess, för att inte tala om danskt smörrebröd! Min afroamerikanska hustru är en hejar på att fixa smörrebröd! Under min barndom i Sydamerika använde vi aldrig pålägg på brödet vi åt, brödet bröt vi i mindre delar och använde det till att få upp Farmors jättesmarriga marsvinsstuvning från tallriken. Petter Nilsson (SD) och hans polare kan slänga sig i väggen!

 2. Agneta

  Svar till Villy Hansen
  Ditt inlägg bidrar i allra högsta grad till misstro mellan människor. Du framställer det som att alla SD:are är emot allt som har med invandring att göra. Så är inte fallet, och många invandrare röstar själva på SD.
  Nu handlar ju inte invandring-migration bara om att fira högtider tillsammans.
  Sverige har oerhört stora samhällsproblem som du nog är medveten om.
  Förresten varför skulle inte dem du kallar högernationalister äta thai eller kinamat? Den maten är väldigt god, och ju fler som äter den desto bättre för restaurangägarna som ofta är av utländsk härkomst.
  Och att resa utomlands gynnar oftast det landets ekonomi då många försörjer sig på turism.
  Ha nu så trevligt på studentfirande och skolavslutningar!

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Tack för ditt inlägg. Du har rätt mitt inlägg kan bidra till misstro mellan människor om de förstås på detta sätt jag misstror däremot vissa ideologier, uppfattningar och åsikter vilka jag heller inte delar och inte människors karaktärer och egenskaper.

 3. Pingback: Finns det några osnälla Viktor Orban fans? | Villy Hansen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.