Päckaberget 1620

Endast skylten finns numera kvar på vårt boställe

Efter skogshuggarebaracken den vintern flyttade vi längre upp i skogen vid vägens slut till Päckaberget. Det var en gammal boplats från 1620. Vi bodde där en tid i mitten av femtiotalet. Långt efter att vi flyttat brann huset ner. Kvar finns endast en metallskylt men minnena brann inte upp. Jag glömmer aldrig albinoälgen som dök upp utanför stugan. Ibland km det gårdsfarihandlare och en gång en knivslipare.

1620 var ett händelserikt år i Sverige. Då sjönk regalskeppet Vasa under sin jungfrufärd och Riga erövrades. Livland skulle förbli svenskt till 1721.

På Päckaberget byggde far en jordkällare och en helt ny stor grind som han målade ljusgrön. Far hade en Ford V8av 1938 års modell. Jag och min lillebror gjorde små utflykter med saftflaska och bullar.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. kenth

    Dem sidventils v8 var slitstarka…många gamla boställen är borta idag och helt igenvuxna av planterad tallskog…bara någon bit av en husgrund kan tala om att där stod en gård med öppna landskap bredvid…vår historia som ofta glöms bort och nya generationer kommer o går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.