Saker att avsky

 

I allmänhet tror jag att jag uppfattas som en rätt trevlig person. Och detta även i bloggosfären. Men även jag konfronteras med saker som irriterar mig. Därför ska det här blogginslaget handla om saker att avsky.
Vi kan börja med Caroline af Ugglas. För henne hatar ni eller hur? Jag har i alla fall aldrig träffat någon som haft något positivt att säga. –Janis Joplin kopia, säger Nisse som KAN musik snusförnuftigt. Visst har de ett uttryckssätt som i viss mån är gemensamt. Men va fan…vi har sextusen dansband som är helt okapabla att göra något annat än kopior på 59 år gamla låtar som sedan dunkas in på skiva och krängs till den tjafstörstande allmänheten. Min vision av helvetet är en plats där Klas-Ninas med Puckogänget ständigt framför den 150:e exakt likadana versionen av ”Leende guldbruna ögon”. Och vi köööper. Och det är sååå bra.
Janis dog 1970. Det är alltså typ många år sedan.Det är väl snarast en historisk gärning att försöka återskapa hennes energi.
Man gillar inte heller Carolines uttrycksfullhet. I mina ögon en jäkligt snygg och charmig tjej som definitivt har ordning bakom pannbenet.
Men historien upprepar sig. Allt som sticker ut en millimeter över den fastlagda mallen är ett hot. Ta till exempel Tomas di Leva. Hur många riktiga, rättskaffens och rejäla fullblodssvenskar har inte skrämts så till den grad av denna kaftan(?)klädda uppenbarelse att de efter ett gäng pilsner gärna skulle förkorta hans levnad? Jag vet för jag har varit med…Ja, nu tror jag ju det är lite lur och inte så lite medveten marknadsföring från honom också men det är en annan femma.
Ibland har vårt folk en så tveksam smak att till och med jag reagerar. Och deltar, vill jag påpeka. Sommarkrysset, där frågorna är på ettåringsnivå har jag glatt underhållit i den vanvettiga tron att jag skulle vinna. Men exakt det samma gäller för det mesta i den här vägen. Samla ett gäng egentligen rätt talanglösa, låt dem göra något och låt svenska folket öka kanalens intäkter nåt grymt genom att rösta på vem som är minst talanglös. Min idé om ”Kändissoptippen” i en blogg för länge sedan känns inte så avlägsen. Alltså att ett gäng D-kändisar får bo i latringropen på en soptipp i åtta veckor…
En given ”Avskyis” jfr ”Snackis”just nu är ju vintern. Det blir så ljust och friskt och fint och…ja, fan vet om inte sexlivet också blir bättre… Allt är så positivt. Verkligheten är en annan för till exempel mig som tvingar ett gäng stackars assistenter att släpa runt min allt annat än smidiga kropp i rullstol. I och för sig är problemet kanske löst. Med den snöröjning som väntar i vinter  med höjda startkriterier det väl lika bra att hålla sig inne. Vi syns i april, hej då…

Jag tillbringade natten mellan fredag och lördag på akuten. Kanske var det då inspirationen kom. MEN det är också fantastisk vilket bemötande du får däruppe. Inte bara medicinsk, utan även när det gäller empati och vanlig trevlighet. En sak att avsky är väl hur resurserna sakta får vittra bort. Allt annat kan ta ett halvt steg bakåt i väntan på högkonjunktur. Men sjuk- och även äldrevård måste prioriteras…

3 kommentarer

  1. Inger

    Ojojoj, det är så sant det du skriver, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta..o det finns i överallt, man skulle kunna tro att intelligenta högutbildade människor skulle ha högre krav på dom ”nöjjen” dom tar in, men icke då..ju banalare desto bättre, missförstå mig inte, det enkla är ofta det bästa men det får inte bli tråkigt…
    Nu ska jag ta det sista steget mot galgen…ja jag gillar
    C a U..o har sett Di Leva live….;)
    Ps. omvårdnad är en helig rättighet för fattig o för rik
    där ska det inte finnas nån skillnad, nåt bra ska väl Sverige få stå för..

  2. JohnnyW

    …. Hmm ! Jag gillar både af Ugglas och Di Leva ! Liksom Robban Broberg, Povel Rammel och andra som vågar sticka ut och bryta mönster. Dessutom dansbandsmusik !
    Vad jag däremot absolut under inga som helst omständigheter klarar av att se, eller lyssna på, är alla fjantiga frågetävlingar som körs i reklamkanalerna på TV där folk får ringa in och försöka vinna ära, berömmelse och pengar. Dessa program sänds istället för testbild. Men de är bra mycket sämre än till och med en dålig svart/vit testbild. Och vilka programledare sen.. Huvva !

  3. Ingemar Wahlström

    Jo, de där frågesporterna är så eländiga att man inte tror det är sant. Men sedan jag konstaterade hur jag själv drogs med i Sommarkrysset ska jag kanske vara försiktig. Ser just Blondin Bella på teve. Sverigeledande bloggare o jättesnygg o trevlig tjej. 35 000 i månaden efter skatt men jag har nog svårare att sälja annonsplats på min blogg. Ha det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.