Långkok och skrivteknik

Ja, ur den där osannolika rubriken ska på något vis ett blogginlägg växa fram. Jag försöker:

Assistent A som jobbar i helgen och dessutom är helt ny för er, satte igång ett långkok av en stor gryta med en massa gott i. Detta med benäget bistånd av sin man som ringde flera gånger för att  försäkra sig om att förädlingsprocessen fortskred på rätt sätt. En provsmakning gav vid hand att det blev mumsigt och att det vid flera tillfällen kommer att mätta hungriga magar.

Jag tänker med värme på min farbror i Västerås. Han gjorde också någon typ av gryta som var något av det godaste jag ätit. Hehe…och min pappa gick inte heller av för hackor. Hans ärtsoppa var av den kalibern att jag aldrig smakat någon i den vägen  av ärtsoppesläktet, och lär väl aldrig få göra heller. Om jag kom hem från Umeå tre på morgonen en lördag så nog stod ofta en stor gryta av den och väntade på mig, färdig att njutas!

Paltmiddagen hos M:s mormor en midsommarafton på 90-talet är väl värd att berätta om. Men jag är inte helt säker på om jag redan gjort det så jag måste kolla om så är fallet.

Vänder vi blickarna ut i världen så minns jag många frukostar. I Bryssel till exempel där utbudet på hotellet var minst sagt enormt. Vilket man inte kan säga i West Virginia där vi efter några dagar av franskbröd, stekt i smör och pudrat i pudersocker, bacon som bara var fläsk och juice som kändes bestå bara av färgämnen och socker, gav upp och började äta frukost på Det Största Hamburgeriet som faktiskt hade ett betydligt fräschare alternativ.

Eller en gång i London då vi nästan föråt oss på croissanter med smör och marmelad samtidigt som vi facinerat iaktog chefen för frukostrestaurangen. Han var spanjor och höll ett formligt skräckregemente med personalen (som var hans släkt) samtidigt som han var så servil så smöret nästa dröp mot gästerna.

Oj vad mycket mat det blev!

I eftermiddag, även om det kanske verkar osannolikt, ska jag träffa ett gäng unga IF Metallare  för a ge dem lite skrivtips. Det ska dessutom filmas för framtida bruk så det gäller att vara välkammad:).

Slöig söndag på er:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.