På spaning efter den bil som flytt…Och direktörsförmåner!

I går kväll förvandlades jag och J i ett trollslag till tuffa privatspanare. Detta då förstås i jakten på den lilla buss som tillhörde hennes pojkväns företag och som igår eftermiddag gav sig ut på egna äventyr. Vi hade båda en stark vision av att bussen kunde stå i Nanna. Så dit åkte vi. Oj så många våningar det finns. Oj så vääldigt få, eller inga alls, Citroen Jumpy som stod parkerade där…

Vår vision ändrade då inriktning. Den kördes säkert bara en bit och lämnades. Varför inte nånstans runt bilprovningen?

Väl där tittade J runt det ganska öde industriområdet. "Varför skulle han lämna bilen här och ha ett jäkla jobb att ta sig tillbaka till stan???"

Ja, det kan man ju undra.

Efter ytterligare lite rundor gav vi upp och åkte hem. Men jag log brett invärtes när jag minns en annan historia från 60-talet.

Då dök en stockholmsreggad merca upp ner vid mjölkbryggan i min by och innehållet i den frågade efter en tjej som bodde i byn.

Eftersom ett uppmärksammat bankrån nyss skett i huvudstaden la de närvarande snorungarna snabbt ihop ett och ett. Och fick det tyvärr till nio eller nåt. GIVETVIS var det här rånarna!!!

Så det kröps och spanades flitigt på stackarna som bodde i en lånad stuga och givetvis var helt oskyldiga. Men spännande var det, lite som jakten på Jumpyn!

Skulle du nu råka se en vit Citroen Jumpy med orange "Värmehjälpen" dekor kan det vara bra om du slår en signal till ägaren. Numret finns i förra bloggen. Det finns bara en bil som ser ut så där. Den kan ju vara återfunnen redan men vi får se.

När ska orättvisorna i näringslivet egentligen upphöra? Samtidigt som man läser hur varje spänn av ett avgångsvederlag ska stoppas in i en budget på så sätt att du inte får någon a kassa förrän det är förbrukat räcker det i stort sett för vissa – ärligt talat dock ett fåtal – direktörer att visa sig en kort period på jobbet för att miljonerna ska rasa över dem. Den totalfeta orättvisan gör mig nästan sjuk bara jag tänker på det. Jag är visserligen reformistisk socialdemokrat men det är inte utan att jag ibland känner ett stänk av förståelse för revolutionärerna.

Omstörtande onsdag på er!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.