Thundernusen

En minianekdot: Jag och Hans-Ove delade ett starkt intresse för raggarbilar.  Redan innan vi fick köra tillbringade vi timmar med Wheels, Power, Start o Speed och andra publikationer jämförande fenor och kromlister. Senare i livet skulle min kompis äga raggarbilarnas urmoder, den blå Kapiän jag berättade om några gånger för länge sedan. Och när jag stod nere vid storvägen och väntade på den buss, Ulvobergarn, som skulle ta mig till Vilhelmina gled Hans-Ove upp i sin Plymoth Valiant Signet -67 och erbjöd en provtur. Som avslutades med att jag fick tok-köra för att hinna ikapp bussen som faktiskt skulle ta mig till bilskolan för nåt körkort hade jag inte hunnit ta. Så gick det till på den tiden…

Hursomhelst var kassan skral ibland. Vid ett tillfälle slog Hans-Ove till på en Ford Taunus -64 som Bilbolaget ville ha 700 kronor för. Riktigt trevlig blåmetallic med svart tak och skinnstolar från Volvo P1800. Och bensinvärmare, men den tror jag aldrig nån vågade starta. I den hade vi rätt trevligt trots att det inte var en jänkare. Men en trist vinterkväll höll vår fantasi på att krascha bilen och kanske oss själva.

Det var dans på Folkets Hus men det var rätt trögt. Inte ens som den kvällen min numera avdöde kompis och jag blev tagna av polisen och jagade med blåljus tre gånger. Vilket jag ska berätta om senare.

Hans-Ove suckade bakomratten då vi rullade postgatan ner mot den livligt trafikerade Volgsjövägen.

"Tänk om man ändå hade en jänkare…" "Ja, en Thunderbird i stället för den här"

"Nå, det här är ju i alla fall en Thundernus", svarade jag. Min enkla replik fick igång min kompis  som satte plattan på de 70 hästarna i botten och försökte imitera en vass V8.

Tyvärr blev han lite väl engagerad och passerade Volgsjövägen i 70 km/timmen och det var bara någons försyn som gjorde att vi inte kraschade.

Om vi nu ska prata bilpriser minns jag när vi stod utanför dansen i Sandsele med denna Ford. En kille som nyss köpt en röd/vit Cheva -57 satte sig för en skvätt ljummen explorer och berättade att den nyköpta bilen betingat den enorma inköpssumman 12 000 kronor. Nästan ouppnåeligt då, så gammal är jag;-).

En kommentar

  1. b-rw

    Jo denne Nilsson är en kusin till min sambo,jag minns när han jobbade på hallbergs tivoli.Skitig som fan.Nu kämpar han också mot en stroke,du skall veta att han är på väg tillbaka.Krya på dig kompis önkar jag B-rv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.