Att bli prisad

Då har det delats ut lite nobelpriser igen. Till säkert välförtjänta men för oss i gemen inte så kända. Det finns visst redan ett alternativt nobelpris och därför får mitt förslag bli det altarnativ alternativa nobelpriset 2010:

Fredspriset. Går till valfri förälder med flera barn i 3 -8 årsåldern som lyckas vidmakthålla en bra stämning i sin familj. En sådan skulle lätt lösa vilket internationellt medlaruppdrag som helst…

Litteraturpriset. Sven Hassel. Det blir väl postumt men han var en dansk som av någon anledning stred för tyskarna under andra världskriget. Kan beskriva krigets fasansfulla vardag så man förstår varför krig måste undvikas.

Ekonomi. Den man i USA som hade en förmögenhet på 800 miljoner då han vann ytterligare någon miljard. Och brände alltihopa på några år. En ekonomisk teori så god som någon att förklara det…Men får han någon miljon i pris försvinner de väl på fem minuter?

Det var några möjliga kandidater. Då jag var liten trodde jag förresten det hette "novellpris" och handlade om att skriva, enbart. Man lyssnar ju och lär. Som tjejerna hemma för läänge sedan som skulle åka buss ensamma första gången. De hade ju lyssnat på hur man gör. Så med mynten kramade i svettiga flicknävar böjde de sig mot chauffören:

"Vi skulle vilja ha varsin tureliturbiljett"…

För så lät det ju då de vuxna pratade. Tur det var en förare med glimten i ögat…

Läcker lördag på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.