Tunna intriger…

En gång i världen drömde jag om jobb på reklambyrå. Vilket i och för sig inte var ovanligt på 70-talet. Det gör i alla fall att jag försöker se reklam och annonser ur flera perspektiv. Och reklamen i tv tycker jag allt är lite blek. Det är oftast produktpresentationer utan poäng.

Men givetvis handlar det i viss mån om pengar. Som tillåter mer genomarbetade produktioner och längre exponeringstid. Ta ICA Stig till exempel som vuxit till närmast kult tack vare en bra grundide stöttat av pengar i tillräcklig omfattning.

Känner ni till K58, apropå marknadsföring? Det är en "verksamhet" som marknadsför iden att fotbolls VM 1958, som i alla fall i allmänhet, sägs ha genomförts i Sverige, i själva verket var fejk!!!

Jag har inte hunnit fördjupa mig i motiven men en film med det här upplägget visades på tv för några årsedan. Och det rär facinerande hur alla "bevis" för fejken till slut kan få en att nästan tro på konspirationen. Och det hela är antagligen en övning just för att visa hur människor kan manipuleras. Sök på Konspiration Fotbolls vm 1958 så kommer ni till hemsidan.

I morgon är det måndag om någon missat det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.