Med Mustang i full fart…

Efter en tid började min 15-årsmoppe, en röd Mustang, kännas lite slö. Detta trots att den gick bra för att vara otrimmad. Nästan 40 om jag minns rätt. Men mer pulver behövdes. Alltså åkte jag till kompisen Arne några ´byar bort för att jacka kolven.

Mina kunskaper var minst sagt ytliga medan han var en rutinerad trimmare.

Det jag minns bäst är att vi lyckades tappa ner ena låsringen till kolvbulten i vevhuset och det var nog bara försyn från ovan som gjorde att vi lyckades fiska upp den!

Men när operationen var avslutad öppnade sig en ny värld. Moppen kändes som en vild springare. Harreminje, mätaren tangerade ju 50 ibland. Jag kände det som om jag flög.

Många år senare då jag hunnit bli både mogen och kanske lite övermogen hade jag en annan minnesvärd tvåhjulsupplevelse. Men den här gången var det lite mer än en hästkraft, runt 150 närmare bestämt. Jag fick nämligen nöjet att testa en Kawasaki ZZR 1100. Det var på det tiden det var den RIKTIGA värstingen.

Förvånansvärt snäll att köra var den. Även om jag nog knapp körde över 100 så jag satt den inte på prov, strax över 300 var väl toppfart.

Däremot ingen höjdare på grusväg då racingdäcket fram ”wobblade” hela tiden.

Men som sagt – minnesvärt. Ungefär i paritet med då jag körde 270 med en Porsche men det är en annan historia…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.