Att komma ut med budskapet

De senaste dagarna har ett par händelser inneburit att ett antal människor förlorat sitt liv. Jag tänker del på det som hände med båtarna som var på väg till Gaza, dels skottlossningen i England som tog tolv liv.

I England en händelse som är lätt att förstå. även om orsaken tii den 52-årige taxichaufförens sammanbrott måste utredas under lång tid.

Men skillnaden blir ändå stor jämfört med båthändelsen. Vad ska man våga tro på? Informationsflödet är stort och många ivriga att försvara en eller den andra sidan. Hörde nyss en kvinna som vände sig mot att de på Ships to Gaza kallades fredsaktivister: De var ju lierade me SGYT som sin tur samarbetade med KGTAR som var lierade med HFPO,.. Så sa hon absolut inte men det lät så i en trög svensks öron.  Tyvärr är det så att ivriga människor som kämpar för en stor sak, ibland inte riktigt förmår väcka intresset hos de stora massorna tack vare att deras budskap är för svårt att ta till sig därför att det beskrivs på ett väldigt krångligt sätt.

Att hitta den raka nyhetsvinkeln är en journalistisk grundregel som kanske borde gälla för alla som vill väcka opinion?…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.