Palt i låånga banor
Ja, jag har ju inte kollat om jag redan skrivit om detta på bloggen men jag chansar…
En midsommar långt före millennieskiftet skulle jag fira midsommar hos M. Hon bor i en vacker fjällby och vid detta tillfälle var det ju självklart att vi skulle samlas hos hennes mormor för att äta midsommarmiddag. Och – det vill jag påpeka – redan innan var jag knappast känd för att vara liten i maten. Men den här middagen imponerade till och med på mig. Om jag minns rätt såg menyn ut ungefär så här:
Fetpalt med rejält med fläsk
Extra fläsk, en rejäl driva som stekts i stekpanna
Som fördelades rikligt på tallriken
Som en följd av stekningen hade ju typ ett par deciliter flott uppstått
Detta flott hälldes över anrättningen
En rejäl klick smör hör ju till, eller hur? Är det palt så är det…
Behovet av grönsaker tillfredställdes av en rejäl klick lingonsylt
Givetvis var ju detta lite klent så för säkerhets skull avrundade vi med plommonkompott med grädde. Som sista rätt fick jag uppleva "gompa" vilket var väldigt…intressant.
Nu är du i din fulla rätt att boxa mig på nosen, M, om jag kommit ihåg fel. Eventuella rättelser kommer snarast. Men det var i alla fall typ 9 000 kalorier och framstår som en av de häftigaste middagar jag upplevt. Men det kom nog till användning. Jag tror det var samma helg jag och M besteg ett helvetes högt fjäll. som dessutom var brant, så kalorierna behövdes…
Senaste kommentarerna