Petter Nilsson(SD)

Belöna glesbygdspersonal inom Region Västerbotten!

Igår hanterades de tre olika verksamhetsplanerna. En verksamhetsplan majoriteten biträdde, en plan för M, C, L samt KD och vår verksamhetsplan.

I korthet vill jag lyfta vikten av att avdrag på studieskuld/pensionsavsättningar till personal som bor och verkar i glesbygd. Det här behövs göras för att säkerställa en jämlik vård oavsett vart man bor i länet. Det är också ett bra steg för att stärka patientsäkerheten och stärka tryggheten i hela Västerbotten. Vidare en förutsättning för fast läkarkontakt i glesbygd.

Ytterst vore det förstås önskvärt att Sverigedemokraternas budget hade utgjort ramen för verksamhetsplanen. Tyvärr vann inte vår budget bifall i år, så vi ser fram emot nästa år – då partiernas ledamöter får chansen att prioritera sjukvård och vårdpersonal på riktigt igen!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Maria

    Utomordentligt förslag att belöna personal verksamma i glesbygd! När alla medborgare bosätter sig i städer, uppstår ju bostadsbrist och utanförskapsområden. Viktigt att hela Sverige får leva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.