Petter Nilsson(SD)

Sjuklöverns vanstyre av sjukvården!

Jag har noterat att debattnivån avseende Skellefteålasarett har landat på någon slags populist/valårs-nivå. Men vill ta ned det till ett mindre populistiskt plan – den spetsiga ”click-bait-rubriken” till trots.

I korthet: Vi politiker – oavsett parti – har som uppgift att fokusera på övergripande frågor avseende verksamheten. Vilka ekonomiska ramar verksamheten får. Vilka medel som tillsätts för investeringar och reinvesteringar. Vilka befogenheter tjänstemän får. etc.

Naturligtvis är det viktigt att säkerställa att vårdplatser inte försvinner ens för en kortare tid.
De främsta övergripande frågorna för att se till att detta går vägen är att tillräckliga resurser tillsätts till dels verksamhetens drift (sjukvård, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden). Mer medel till sjukvård innebär mer långsiktig strategi med fokus på personal och att vara en attraktiv arbetsgivare.

Det andra benet som är viktigt är att se till att vi har en långsiktig strategi för investeringar och reinvesteringar inom fastighetsområdet.

Vad säger de olika partierna i sina respektive budgetförslag?
Sverigedemokraterna lägger cirka 50 miljoner mer än majoriteten på sjukvård. SD lägger cirka 100 miljoner kronor mer än moderaterna på sjukvård.
Sverigedemokraterna lägger precis 120 miljoner kronor mer än övriga partier på investeringar/reinvesteringar inom fastighetsområdet.

Slutligen måste jag ge majoriteten en eloge för att man också – i enighet med Sverigedemokraternas förslag – verkat för att hantera investeringsplanen samtidigt som regionfullmäktige tar driftbudget.

Vi gör det för att vi förstår att det handlar om långsiktiga strategiska satsningar för att säkerställa en trygg sjukvård för hela länet!

Etiketter: , , , , ,

14 kommentarer

 1. Leif

  Vad ska sjukvården göra med alla pengar om ni skall diskvalifisera ett stort gäng genom språktester som många av era egna anhängare inte skulle klara, trots att dom är helylle-Svennar?

  • Lars

   Jag vill att mina vårdkontakter ska förstå, och inte missförstå vad jag säger, och jag vill att jag ska förstå vad de säger. Och ad de vårdanställda ska förstå varandra. Extra viktigt i vården, man kan ju dö om det blir fel!! Hur vill du ha det?? Det finns en hel del problem i bl.a. äldrevården, där kommuner och myndigheter verkar tycka att äldrevården är idealisk för att anställa folk som har svårt med språket och därav har svårt att hitta jobb, men man får ju ofta bidrag för att göra detta. En win-win för kommunerna och arbetslöshetsstatistiken. Och et är väl en ren besparing för staten, regionerna och kommunerna om de äldre dör kanske? Men de flesta äldre har ju betalat skatt i alla år för att få sin trygghet på ålderns höst…

   • Leif

    Sparka inte ut dom utan lär dom istället

    För annars blir ju risken att du sitter i ett väntrum och ropar utan läkare.

  • Marko

   Du påstår att det är omöjligt hitta tillräckligt många som pratar svenska i Sverige för att täcka tjänsterna inom vården?

   Och problemet du ser med det är att vi ställer krav på att patienter ska förstå vad personalen säger?

   Ta till dig problemen i samhället istället för att förminska dom och raljera med påhittade argumentet utan grund.

   • Leif

    Hmm, sist jag kollade saknades det personal inom vården. Skulle dom magiskt uppstå ifall vi inte tillåter människor med sämre kunskaper i Svenska att vara anställda?

    Vad är det för logik?

    • Leif

     Ping Marko!!!

     Vart skall sjukvårdspersonalen komma ifrån. Väntar på ditt svar.

     Tips, samhall kommer inte att duga

 2. Mique

  Tillför extra medel till att informera oansvariga, samhällsfarliga svennetomtar, om det viktiga med att vaccinera sig mot Covid! Ett typexempel är brunskjortornas chefsideolog: Det är inte hans fel, att han blev svårt sjuk i Covid. Det är inte hans fel, att han inte har vaccinerat sig mot Covid. Det är inte hans fel, att han kan ha smittat andra med Covid. Det är inte hans fel, att han har belastat den svenska sjukvården. Snyft, köp en extra tjock brun kofta till tjommen! Som invandrare, vill jag inte vara med och betala denna samhällsfarliga individs lön, pension och sjukvårdskostnader!

  • Marko

   Ehmm, kolla vilka grupper som inte är vaccinerade i störst grad innan du svingar reflexmässiga nazistanklagelser.
   Vi är fö många som inte vill betala för massvis i samhället.
   Ska vi lägga ned välfärdssamhället och bekosta själva istället?

   • Mique

    Lilla svennetomte, du skjuter dig själv i foten hela tiden. Jag har kontrollerat vaccinationsgraden bland olika grupper i det svenska samhället. Beaktar man socioekonomiska aspekter, så ligger brunskjortorna och deras svans klart sist, då det gäller vaccinationsgrad. Är du verkligen en helyllenasse? Dina kunskaper i det svenska språket tyder på något annat. Eller är det så att du satt och kastade snusprillor i klassrumstaket och trakasserade dina skolkamrater, istället för att lära dig ditt modersmål ordentligt?

  • Erik

   Man kan ju bara beklaga att en idiot till invandrare som du har fått komma till Sverige och fått en betald utbildning av det svenska folket. Jag vill helst inte att en enda krona av mina skattepengar ska gå till invandringen.

   • Mique

    Lilla jantefjant. Jag kan väl knappast vara en idiot, eftersom jag har två utländska universitetsutbildningar. Förutom tre läsår i svensk skola, då jag lärde mig att tala, läsa och skriva det svenska språket, så har jag fått min utbildning vid olika europeiska internatskolor. Europas sämsta skolsystem har jag i möjligaste mån försökt att undvika, detsamma gäller även mina barn och barnbarn.

 3. Erik

  Bara för att man har en eller två universitetsutbildningar betyder det inte att man har något förstånd, det är en spdan som du ett levande bevis på.

  • Mique

   Lilla svennetomte, lär dig ditt modersmål ordentligt, innan du börjar att gnälla! Va fan, finns det inga riktiga män bland kommentatorerna på den här bloggen!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.