Petter Nilsson(SD)

Skydda Demokratin!

Morgonens livesändning:

Rekommenderar att ni ser den för att få med länkar och hänvisningar, likväl som relevanta klipp.

Yttrandefriheten I Sverige bygger på friheten att kunna kritisera tankar. Alla tankar.

Jag är rätt övertygad om att den enda vägen framåt är att just kunna ha en öppen dialog, att ha öppna diskussioner där så många sidor som möjligt har en chans att höras.

Att bränna religiösa eller politiska symboler är väl kanske inte den mest konstruktiva formen av dialog.

Men. Idéer ska kunna kritiseras. Så fungerar yttrandefriheten i Sverige. Det är en mänsklig rättighet.
Man måste konceptuellt klara av att skilja på att attackera idéer och att attackera människor.

Det är verkligen inte så svårt.

Irak har i alla fall valt att uttala sig för den muslimska världens syn på Sveriges mötes- och yttrandefrihet. Man talar om allvarliga återverkningar.

Har inte sett Irak ha några synpunkter på de våldsamma upploppen emellertid.
Detta med att störa möten, vilket jag personligen sett företrädare från samtliga övriga partier försöka göra här i Västerbotten, är också ytterst vanskligt.
En präst valde att störa genom att låta kyrkklockorna ringa i samband med en demonstration. Man kan undra ifall han gjort samma såvida en svensk flagga brändes.

Samtidigt har Expressenkrönikörn Atilla Yoldas valt att samla in underskrifter för att införa blasfemilagar i Sverige. Han har fått stor respons för sitt förslag också.

Förslaget är alltså att förbjuda att bränna koranen, i Sverige, där det är lagligt att bränna bibeln. – och för den delen svenska flaggan. Ni vet. Flaggan som symboliserar den gemenskapen som bygger Sverige.

Västerbottens SD-riksdagsledamot Jonas Andersson har valt att skapa en namninsamling för att bevara yttrandefriheten från blasfemilagar.

Länkar den för er som vill stötta den.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

20 kommentarer

 1. Kenth

  Covid med nästintill tvångsvaccinering var början på vad som väntas kan hända.
  Styrandet av det fria folket har pågått ett tag nu. Myndigheter som bestämmer
  över vad vi för och inte får göra…osv. Tur man snart levt ut sitt liv här på jorden
  för hur ska det se ut om typ 50år?

  • Marko

   Ja, ett enormt övergrepp på både yttrandefrihet, all kritik mot vaccin förbjöds på ett eller annat sätt, och personlig frihet.
   Den sista var ej på samma nivå i Sverige som i dom värsta facistländerna, men krav på medicinering vi ej behövde infördes.

   SD tappade tyvärr förtroende och ställde sig likt med EU på globalisternas sida och ville införa fascism även i Sverige.

   Ulf i deras tänkta partner M som efter att ha fått covid efter 2 doser vaccin stolt säger att det nästa han ska göra är att ta dos 3 och vill låsa in hela landet pga en snuva.

   SD röstar dessutom för pandemilagar som ej har behövts och i ett läge när pandemin är över.
   Vi får se hur dom röstar när lagförslag baserat på pandemin läggs fram om ett tag.
   Det lär innehålla väldigt mycket begränsningar av vår frihet.

   • Mique

    Vilken/vilka konspirationsteorier, bygger du dina skruvade påstående på? Eller snurrar det lite för fort i filterbubblan!?

    • Marko

     Om du vill ha en seriös diskussion som paus till ditt trollande så föreslår jag att du skriver något av substans som går att bemöta.

     • Stefan

      Intressant att du efterfrågar substans hos din meningsmotståndare samtidigt som ditt eget inlägg är ett enda sammelsurium av rappakalja. Att det är DINA ÅSIKTER du framför må vara – det har du rätt att göra. Men försök inte få i någon att du ka backa upp dina fantasier. Men du har rätt i en sak – det går inte att bemöta sådana påhitt.

     • Kim

      Fast det är ju högst relevanta frågor på grova beskyllningar om begränsningar i yttrandefrihet och tvång. Klart man blir nyfiken på vad du har för underlag för de konspirationsteorierna.

 2. Leif

  Gäller det även dom som granskar SD som era följare förföljer? Eller gäller det bara stenkastande människor?

 3. Marko

  Andreas L är antingen totalt utan skam och ljuger helt obehindrat eller så är han en komplett idiot.
  Hyllar sosseriet för att det inte är upplopp i Umeå.
  Mer verklighetsfrånvända går det nog inte att bli.
  Örebro, Norrköping och Malmö är byggda av S och är deras modellkommuner.
  Umeå ligger bara efter.
  Han borde förarga sig över att han har dålig värdegrund som inte lyckats bygga en moskée i Umeå ännu.
  Är det sista stora kommun utan?
  Garanterat ends stora S kommun utan.

  • brorson

   Upploppet i Örebro skedde inte alls i närheten av någon s.k. utanförskapsområde, utan i ett mycket exklusivt bostadsområde, där inga fattiga invandrare har råd att bo. Tror Anderas L att miljonärerna var ute ock kastade sten på polisen för att de fått sina självdeklarationer underkända? N avslöjas den dolda rasismen bland de politiskt korrekta. De verkar ju tro att muslimer är primitiva, känslostyrda varelser, som det kokar över för, när Koranen bränns i deras omedelbara närhet, men inte kan förflytta sig 6 km med stadsbuss eller cyke, om det sker på annan pats.l.

   Jag besviken på SD, om partiet på fullt allvar menar att det inte ska vara straffbart att skända den svenska flaggen. Men sådana kringelikrokar hamnar man i,. om man menar att det är okej att bränna Koranen, men försöker slippa anklagelser för att rasism, genom att säga att det också är okej att bränna Bibeln och stampa på svenska flaggan. Bokbål har i alla tider ansetts utgöra angrepp på tryck- och yttrandefriheten.

   Jag har redigerat kommentaren så att n-ordet inte längre är med. Det är första gången jag blivit censurerad på Petters blogg. Men som jag skrev i den ursprungliga versionen, befarade jag att Petter, som bloggägare, skulle bli åtalad för hets mot folkgrupp. om han publicerat den ursprungliga versionen. Komiskt när vi diskuterar yttrandefrihet, att man kan bli åtalad om man talar svenska, som jag fick lära mig i skolan, för historieläraren talade ju inte om ”afrikanslaveriet” i USA. Hon använde det numera förbjudna n-ordet.

   Så har Sverige förändrats. Svenska ord förbjuds för att någon invandrare kan bli kränkt p.g.a. den nedsättande sidobetydelse som detta ord kan ha på dennes hemlands språk. Medan bokbål har blivit till kamp för tryck- och yttrandefriheten. Snart talar vi väl alla östtyska, där diktaturen kallades Folkdemokrati. Och förbjudna böcker brändes i demokratins namn.

   • Mique

    Det är inte den som kränker, som bestämmer, vem eller vilka som är de kränkta. Inget språk är statiskt, alla språk förändras med tiden. Menar du inte nazisttyska, som talades i tyska riket, brändes det inte böcker där också!?

   • Bättre förr

    Dom politiskt korrekta i samhället har lärt sig sen barnsben att uttrycka sig på ett politiskt korrekt sätt. Men det de säger är ofta mycket mera rasistiskt än när en vanlig sjåare använder n-ordet. I stället använder de ”utmaning” när de erkänner att saker sannolikt inte kommer att fungera så bra, t.ex. när man ska sätta folk utan utbildning i arbete mm. Sen finns det massor av ord och uttryck att använda när saker är åt h-vete, som är godkända av journalister och andra PK. Samtidigt är det ju faktiskt rasistiskt är vänstern hjälper olika grupper i samhället att ordna demonstrationer, och hjälper dem med argument etc. i debatten. Då har man ju i realiteten förklarat vissa grupper som underlägsna, medan vänstern är föräldrarna som ska beskydda sina ”barn” mot orättvisor. Vissa i t.ex. Black Lives Matter har också vid nåt tillfälle reagerat på detta. Min erfarenhet är, att det i regel inte är orden som sådana som är rasistiska mm, utan sättet de sägs på. Även ett PK-ord kan vara en grov förolämpning om det sägs på fel sätt, t.ex. hånfullt eller hotfullt, och vara så obehagligt, men svårare att döma i domstol. N-ordet sades ofta endast för att lättare känna gen en person, på samma sätt som t.ex. en ljushårig. Ändelsen -inna om en kvinnlig lärare underlättade också identifiering, det blev ju färre att välja bland. Har själv hört en vänsterindoktrinerad lärare på en skolavslutning ge några besvärliga barn en rejäl utskällning för hur hemskt de behandlat henne under läsåret barn, dock på ett PK sätt, men ändå rätt så utpekande och obehagligt även för en icke inblandad.

 4. Jonsson

  Hjälpte det att ringa i kyrkklockorna?
  Då kanske kyrka och stadsledningar ska samarbeta vid framtida upplopp! Därmed avlasta polisen.
  Lundgren (s) i Umeå, skulle kunna bli konsult i Sveriges utsatta områden.
  Det jag tror kommer bli resultatet av justitieministerns och rikspolischefens utredning, är att skulden läggs på kriminella gäng. Så att S, inte drabbas av procentnedgång. Därför måste det till ”hårda tag”, stortvätt via Morgans departement.
  Tycker det är rimligare att journalisten flyttar till ett land med blasfemilagar. Dock blir detta framtiden i Sverige, islam. Bränner man religiösa skrifter, då blir nästa steg att släcka internet. Nästan ingen läser ju pappersböcker.
  Ledsamt att dessa vandaler förstörde stilla veckan för kristna.

 5. Ulf Parde

  Om de vill bo i Sverige skall de acceptera vår yttrandefrihet. Man får bränna vilken bok man vill – inklusive koranen. Sedan är det lite konstigt, om man inte skulle få demonstrationstillstånd för att MOTSTÅNDARE ställer till med bråk.

 6. brorson

  Kyrkklockor släcker inga bokbål, men hindrar hörande av muntliga yttranden, som är själva urtypen för yttrande Vad som helst ska inte kallas yttrande. I så fall skulle det exempelvis vara tillåtet att spotta på poliser .Bokbål är ett angrepp på yttrandefriheten, eftersom åtminstone den boken inte blir läst. Det är en allvarlig missuppfattning,. som sprids av bl.a. laglöshetens främste försvarare Morgan Johansson,. att bokbål skulle skyddas av yttrandefriheten. Du får bränna vilka skrifter du vill i din egen trädgård, men det är inte med stöd de lagar som reglerar åsikts-, yttrande- och tryckfriheterna.

  Att, som Morgan gör, tänja på lagarna över alla rimliga gränser, är att sätta lagarna ur spel och införa ett laglöst tillstånd. Det är ju vad vi har i Sverige nu för tiden.

 7. Marko

  Stefan,
  Vad säger jag som är fel?
  SD jobbar ej länge för att gå ur EU.
  Ulf skulle ta sin 3e meningslöss dos efter att dom 2 första ej fungerat och han fick covid-19
  Du blev avstängd från twitter och fb om du skrev saker om vaccin som visade sig sant.
  SD röstade för förlängning av pandemilagen efter Omicron som förvandlat covid till en snuva, samt att innehåll ej behövts dittills.
  Så belägg dina svammel ÅSIKTER tack.

  • Mique

   Signaturen ”Stefan”, är en av få, som skriver förnuftiga kommentarer på Petter Nilssons blogg. Ditt svar till honom, är som vanligt en enda radda, av ologiskt svammel. En enkel ja/nej-fråga: Är du rädd för sprutor?

   • Marko

    Onödig medicinering var tidigare något vi försökte undvika.
    Ditt svar är på en löjligt låg nivå.
    Som vanligt..
    Väntar fortfarande på första inlägg med substans från dig

  • Kim

   Stefan får svara själv, men du påstår saker du inte har belägg för.
   På vilket sätt är en 3e (och förmodligen även senare 4e och 5e dos) onödiga?
   Vilka saker angående vaccin anser du vara sanna som lett till avstängning?

   Var är dina belägg? Kan du inte få fram dem är det rätt svårt att ta det som annat än, som du utryckte det, svammel. Eller klassiska konspirationsteorier i samma hög som att världens ledare är utomjordingar, jorden är egentligen platt, elvis lever, Michael Jackson gick på sin egen minnesstund, USA skapade AIDS för att döda homosexuella och svarta osv osv.

   • Marko

    Du fortsätter på samma nivå som resten av mobbarsamhällets alla får
    Att ens diskutera nytta av medicin klassas som plattjordare.
    Löjligt låg nivå.
    Inget har ni lärt er.
    Pandemin visade tyvärr tydligt att hela samhället var fullt av lättlurade får som bedriver häxjakt helt utan vetenskaplig grund.

    Att man ej har nytta av vaccin efter att ha genomgått infektioner är bevisat i vetenskapliga studier.
    Att nämna att det kunde vara en läcka I Kina klassade dig som konspirations teoretiker och fick dig avstängd.

    Att ha ett samhälle där man inte ens får diskutera medicin är en totalitär fasciststat.

    Du vet att smittan sprids fortsatt väl?
    Var är paniken?
    När tar du din 5e dos? 6e.
    Ska vi tvinga på det på alla varannan månad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.