Petter Nilsson(SD)

Åtgärdspaket mot välfärdsbrottslighet och parallellsamhällen!

Morgonens livesändning:

Välfärdsbrottsligheten behöver minska. Uppemot 27 miljarder kronor går till fusk eller felaktiga utbetalningar idag.

Självklart måste man ta detta på allvar. Lösningarna behöver också tillåta de som behöver bidrag få dem.

Det kräver skarpa åtgärder, men också väl avvägda åtgärder.

Tjänstemannaansvar behöver återinföras. Men många åtgärder behöver komma på plats. I paketet som SD lanserade igår så finns det många bra förslag. Däribland att återinföra tjänstemannaansvaret, men också en rad andra.
Anmälningsskyldighet för offentliga organ som kommer i kontakt med illegala invandrare. Uppehåller man sig i Sverige och – trots väldigt generös prövning – inte har bedömts ha rätt att vara i Sverige – så är man just illegala invandrare. Inte ”papperslös” eller andra besynnerliga förskönade begrepp.

Vi ska inte ha ett skuggsamhälle i Sverige.

Näringsförbud till personer kopplade till organiserad brottslighet behöver också lyftas. Finns rätt mycket ta upp i åtgärdspaketet. Jag länkar i alla fall till det här.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Mique

  Hej Petter! Du är verkligen en hejare på att vända på koftan! Så snart det börjar att hetta till lite, bland kommentarerna på din blogg, så byter du ämne. Du inser väl, att de flesta kommentatorerna på din blogg, är vuxna män, som borde ha lärt sig, att ”den som ger sig in i leken får leken tåla”. Detta gäller framförallt signaturerna, Brorson, Marko, Håkan och Björn. Går de till personangrepp, mot mig eller någon annan person, så borde de, vid det här laget, ha förstått, att jag lämnar svar på tal, och om du censurerar, mina svar på tal, så är det lika bra att ditt parti, slänger D:et i SD, i närmaste sjö! Du och ditt parti står absolut inte för alla människors lika värde!

   • Mique

    Kränkt, knappast. Däremot kränker Herr Nilsson, i stort sett, hela Sveriges befolkning, genom att publicera näthat på sin blogg. Okunskap, avsaknad av sunt förnuft och omedvetenhet är en sak. Men sarkasmer och försök att ironisera kvinnor och hbtq-personer, tar priset! Att Herr Nilsson låter publicera kommentarer från vuxna män med kunskaper, språk och en mental förmåga som tolvåriga grabbar, visar enbart Herr Nilssons egen otrygghet i sin mansroll.

    • Marko

     Ditt inlägg är väl definition på det du kallar näthat.
     Totalt avsaknad av sjukdomsinsikt.
     Du har haft mängder av möjlighet att visa på detta hat men en ännu lyckats.
     Du fortsätter bara med nedvärderande inlägg utan substans, som vänstern alltid gör numera.

     • Mique

      Du har fått ett flertal definitioner av begreppet näthatare, inte mina, utan flera olika forskares definitioner av begreppet. Din whataboutyou-retorik är förlegad, kom istället med något som bygger på kunskap, sunt förnuft och medvetenhet. Vad ”vänstern alltid gör” är jag inte intresserad av, jag har i flera kommentarer, på Petter Nilssons blogg, förklarat att jag aldrig har röstat i ett politiskt val. Vilka sjukdomar du lider av, är din sak. En sak till, ”Micke” stavas Mique på mitt modersmål.

 2. Sven

  Skulle inte ens behövts ett åtgärdspaket om tjänstemannaansvaret funnits kvar och politikerna gjort vad de förväntas göra.

  • Peter

   Ett återinförande av tjänstemannaansvar gör nog ingen skillnad.
   Men begreppet tjänstefel återinfördes 1989 vilket är ungefär samma sak men modell ”Lite” och det borde i stället kunna utökas så att det blir enklare att fälla tjänstemän för tjänstefel samt strängare påföljder.

   Det som däremot skulle göra skillnad är om mer resurser lades på att återinföra ämbetsmannaansvaret och Riksrätten så att det svenska folket kan ställa makten till svars för sina handlingar även mellan valen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.