Petter Nilsson(SD)

Agenda 2030. Kostnaden för de svaga i samhället!

Nederländska staten planerar begränsa mängden gödsel bönderna i Nederländerna får använda, samt minska mängden djur.
Det har orsakat ett bondeuppror, som synts lite överallt i internationell media på sistone, inte minst efter att polis beskjutit bönder (jämför hur exceptionellt varligt man hanterat extinction rebellion som blockerat vägar i miljöns namn i Sverige).

Det här har inte uppmärksammats särskilt mycket i Sverige emellertid.

Jakten på att vara överdrivet miljövänlig leder förstås till mer transporter, och mindre pengar till de som har lägst inkomst.

Även sossarna har stoltserat med hur man visionärt planerat för fossilfria bilar och miljömål som inte faller inom rimlighetens gräns. Detta inte minst på de ekonomiskt svagas bekostnad.

Samtidigt har krönikörer skrivit om att priset på drivmedel ska styras så att endast de med tillräckliga medel ska kunna få ta del av det. Ska kunna få köra bil.
De stigande livsmedelspriserna utgör förstås heller inget bekymmer för de mest välbeställda.
Stigande priser drabbar främst de ekonomiskt svaga, de i glesbygd, de i inlandet.

Jag har svårt att förstå exempelvis Olof Klebergs artikel ”fagra ord på väg till miljömord” i VK. Nu är jag inte radikal vänster. Men. tankarna förs till en textrad från en gammal obskyr punkdänga från ”world domination enterprises”:
Equal opportunity, except if our pedigree dogs don’t like the smell of your children”.

Personligen kan jag tycka det vore rimligt att diskutera andra indikatorer inom ramen för regionens arbete för Agenda 2030. Öka självförsörjningsgraden, bland annat av livsmedel – minska med det behovet av transporter. Rimligen måste man också ha en begränsande linje kring kommunernas mottagande av de som anvisas från migrationsverket.

Det finns mycket att säga. Men fokus måste vara att ge medborgare bra förutsättningar att leva ett bra liv i Västerbotten!

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Marko

    On topic så är det som sagt märkligt att detta knappt får utrymme i media.
    Och att klimat är viktigare än att se till att befolkningen har mat tycker man ju bör oroa dom flesta..

  2. Håkan

    En annan sak,har den avlagde förre S-politrucken i Umeå missat att S har haft makten dom sista åtta åren.Och för övrigt åttiofem av dom sista hundra åren.Om så är kan väl någon i vederbörandes närhet informera hen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.