Petter Nilsson(SD)

Gängkriminell kupp inom S?

Min kontorskollega, också politisk sekreterare i regionen, Pontus Persson uppmärksammade mig på en kommenterande text i Aftonbladet.
En text skriven av Oisín Cantwell, titulerad ”Kriminella inblandade då ledande politiker kuppades bort”.

För det första. Om det stämmer att gängkriminella har kommit att samarbeta sig med en politisk falang inom ett politiskt parti så är det oerhört!

Det sagt.
Man har sett människor hantera sina kliv ur politiken på väldigt olika sätt, särskilt när politiker förlorar förtroendet inom sitt parti för att man driver politik tvärtemot viljan hos de som bygger upp partiet. Då brukar det oftare än inte präglas av diverse falsarier.
Själva anledningarna är förstås höljda i mörker. Partier vinner inget på att lyfta att det sker. Enskilda representanter kan ha anledning att vilja svära sig fri från ansvar, skylla på faktorer utom sig själv, eller bedyra sin oskuld.
Säkert finns det sällan en enskild klar förklaring.

Det är förstås en handfull som vet ungefär vad som inträffat.

Oavsett finns det en klar lärdom som jag vet att jag och representanter från andra partier har lyft: Vill vi ha en välfungerande demokrati i Sverige, måste människor engagera sig för demokratin – inom partierna. Det är dessutom en garanti mot korruption eller radikal populism och skapar legitimitet för systemet.

Jag rekommenderar dig att engagera dig i det parti som står dig närmast. Kanske inte är en hit att höra det av en skallig gubbe från SD om du är ung och miljöpartiet eller vänsterpartiet är ditt hjärta närmast, men jag tror i ärlighetens namn att det är viktigt för demokratin oavsett vilket parti du engagerar dig i.

Inte bara demokratin, utan även för medborgarna och samhället i stort. Sen begår jag kanske tjänstefel om jag inte särskilt lyfter att du som har SD nära hjärtat, på ett enkelt sätt kan bli medlem här.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

47 kommentarer

 1. Leif

  oroa dig istället för att du sitter i ett parti som sitter i en regering som kommer göra väldigt många svenskar väldigt fattiga.

  Med tanke på att ni är populistiska, det bör väl inte vara rätt väg att gå för er del? 😉

  • Marko

   Att dom flesta redan blivit väldigt mycket fattigare och att det kommer att bli än värre är sant.
   Men förklara gärna hur det är nuvarande regerings fel.

     • Kim

      Hur var det nu med brottslingar bland de styrande i olika partier …

      Tror de som åtminstone är normalbegåvade förstår att Leif menar regeringsunderlaget.

      Intressant f.ö. att de blåbruna själva pratar om en ”majoritetsregering”. Definitionsmässigt såklart lika fel även om de flesta förstår vad de menar.

 2. Marko

  Två helt olika ämnen.
  Men om det stämmer att kriminella styr i Botkyrka så lär den lilla viljan som finns att aktivera sig politiskt numera sjunka än mer.
  Och om det stämmer så är korruption I Sverige djup och når ända upp till S eliten.
  https://mobile.twitter.com/hanifbali/status/1620371594605641729

  Vad gäller att engagera sig politiskt så skulle man kunna öka intresset om man ger folk möjlighet att demokratiskt påverka utan att behöva jobba heltid och sen dessutom heltid politiskt.
  Någon form av direktdemokrati.
  Detta med en rejält bantad stat

   • Mique

    Enligt tillgänglig statistik, är sverigedemokraterna det riksdagsparti med högst andel brottsdömda bland anmälda kandidater till 2018 års val till kommun, landsting och riksdag: SD 7,1%, V 3,4%, M 3,3%, MP 2,7%, C 2,5%, KD 2,5%, L 2,4% och S 2,0%. Enligt statistik från november 2021, är sverigedemokraterna mer kriminella än alla andra partier tillsammans. Källor: SCB, BRÅ, Verifiera och Nyheter 24.

     • Mique

      Den informationen får du söka efter själv på nätet, du är ju duktig på att hitta ”fakta” på nätet, som du stöper om till desinformation och rena lögner.

 3. Bättre förr

  Synnerligen oroväckande, men stämmer bra med att Sverige börjat sjunka i poäng i Transparency Internationals ranking. De säger också att en viktig orsak är att kriminella, inte minst gängkriminella med stor våldspotential börjat komma in i administration och politik. Det kan gå väldigt fort utför då. Helt plötsligt blir då Frimurarordens och andra liknande sammanslutningars påverkan på samhället bara en lätt krusning på vågorna i ett stormigt hav. Det enda som kommer i närheten är väl medias och vissa andra samhällsfunktioners slagsida åt vänster i fråga om företagens anställda och i vissa fall ägarnas politiska hemvist…Också ett slags korruption….

  • Kim

   Tyvärr har ju Tidölaget valt att lägga ner alla utredningar kring korruptionsproblem och hur man ska komma till rätta med det. Kanske talande hur man egentligen ser på ”brottslighet”?

   Vi såg ju hur den lille maktfullkomlige tyckte att det inte var en stor sak att hans närmaste man begår brott. (Trots att han skrikit sig blå för mindre förseelser hos andra.) Den justitieansvarige var ju klart i gråzonen under valkampanjen. Det är skillnad på folk och folk då man ska ”ta krafttag mot brottsligheten”.

 4. brorson

  Ni måste läsa vasd Holmlund har skrivit om det är fallet på sin blogg. Och han väljer ord, som antyder att det här inte är något enstaka undantagsfall. Jag tvivlar inte alls på att sådant här förekommer i alla partier och är svårt att komma åt.Medan andra sossar blånekar till att problemet finns, är Holmlund helt öppen med att problemet finns även i hans eget parti. Han är helt öppen med att kriminella agerar i kommuner, försöker ta över organisationer och lurar till sig bidrag. En gammaldags och hederlig sosse, som försöker locka tillbaka tidgare S-väljare från SD på rätt: Genom att städa framför egen dörr.

  Och hur är det med SD? Och hur är det med andra partier? C och MP är väl de mest skandalomsusade partierna. Jag beskyller inte Muharrem för vare sig ha kontakter med kriminella eller vara en agent för den turkiska regeringen. Det vet jag inte. Men vet någon säkert att så inte är fallet? Centerpartiets sätt att ersätta sina gamla kärnväljare, de svenska bönderna, med nua väljargriuppr i storstäderna är alarmerande och rentav farligt.

  De, som känner honom bäst, nämligen partikamraterna i hemstaden Linköping är inte lika entusiasteiska som partiledningen ”Flera anonyma centerpartister beskriver honom som en karriärpolitiker som inte är en lagspelare. …
  – Ingen kan ha pratat med de närmaste medarbetarna i kommunen. Vi håller på med en farlig process där vi är på väg att förstöra vårt parti.”

  En dansk skalle. Vad säger det om en person som två gånger oprovocerat har gått till angrepp och misshandlat och nu skyller på att det var ”misstag”, även om det var för flera år sedan? Om man verkligen är övertygad parti, så kan man ju fortsätta att tjäna sitt parti på lägre nivåer i partihierarkin.

  Som Holmlund.

  • brorson

   Ni, som undrar vad Holmlund har skrivit om de kriminella gängen och deras utnyttjande av det politiska systemet. , ska läsa han inlägg i går den 31 jan med titeln ”Kriminella inblandade när ledande politiker kuppades bort”. Han verkar vara den enda sossen, som vågar säga sanningen om vad som håller på att ske i hans eget parti. Hans inlägg idag om Demirok är också läsvärt.

   Vad som kommer att ske med Centerpartiet med Demirok som partiledare återstår att se. Kommer C att bli en filial till det turkiska regeringspartiet AKP? I så fall kommer vi att ha två rikstäckande politiska partier i Sverige, vilka kämpar om president Erdogans stöd. Såsom en order från Ankara till

   de turkiska invandarna i Sverige vilket parti de ska rösta på. Det andra partiet är ju Nyans, som dock inte kom in i riksdagen det senaste valet, vars grundare och partiledare Mikail Yksel och så är en turk, som gjort politisk karriär inom C och lärt sig hur det svenska politiska systemet fungerar.

   Det är mycket sant, det som Holmlund har skrivit i den här frågan, men jag befarar att han har fel, när han skriver att Demirok har avslutat sitt turkiska medborgarskap. Han har sagt att han SKA göra det – för att få tillgång till svenska statshemligheter – men har Ankara gått med på det?

   Och apropå den fåniga frasen ”whatabouthou”. Den frågan kan man verkligen ställa, när Demirok anklagar SD för att vara en säkerhetsrisk. En verbal dansk skalle…

   • Marko

    Förstår verkligen inte vad du ser i Holmlunds inlägg.
    Jag ser bara ren sossepropaganda i vanlig stil.
    Centern som går till val på att bilda en allians regering men sen sätter sig i knät på kommunister står stadigt?
    Liberaler som går till val på att bilda högerregering men håller sig till det fladdrar?
    Misshandel och lögner och mörkande om det är ”lite skit”, här har vi dubbelmoral och hyckleri.
    EU är oroliga över moderaterna är ren desinformation, en PK grupp i EU ledd av centerpartist har uttalat sig
    Självklart med hjälp av massa partiska medier i sverige, DN främst.
    Gränskontroller är som vanligt främlingsfientlighet.
    Men han missar såklart att sosseriet försöker ta äran åt sig för nuvarande hårdare politik.
    Och vilka nya behöver vi inom offentligt sektor när vi redan har 700k som gör ingenting utom att bara en kostnad?

    Vad gäller korruption och kriminalitet så förespråkar han fritidsgårdar som lösning för vår grova kriminalitet.
    Samma vi använt i decennier, men som visar sig i S kommuner användas av kriminella.
    Att kriminella infiltrerar politik är heller inget nytt och ett resultat av politik S och Holmlund står för.
    Ser inget annat än ett lamt försök att vifta bort detta som något som bara sker av sig självt.

 5. Kenth

  Oroväckande är att polisen tappt sin ställning i samhället.
  Den respekt som fanns för dem då jag växte upp är borta.
  Idag är polisen inte intresserad åka eller ta upp anmälningar
  om brott som sker utanför stadskärnan om nu inte det rör sig
  om typ ett mord eller knarktillslag. Respektlösheten mot polisen
  gör att vi får nöja oss med det samhälle vi har idag. och en annan
  sak är att polisen idag inte handlar fullt ut i många fall då repressalier
  och efterarbete som kan komma då helst vill undvikas.

 6. Agneta

  En anledning till bristande politiskt engagemang kan vara att man inte vill veta vad som händer i samhället. Dessutom uttrycks åsikter om att dom folkvalda kivas för mycket sinsemellan.
  Och sant är ju att vissa politiker ägnar mycket tid åt smutskastning av andra partier.
  Ett exempel på detta är Magdalena Anderssons misskreditering av SD, hon tar alla tillfällen i akt att basunera ut att SD är ett stort hot mot Sverige.
  Glömt eller förträngt är det egna partiets ansvar för oredan och laglösheten som råder på många ställen i landet.

  • Mique

   Sverigedemokraterna är tveklöst det största hotet mot den svenska demokratin och Sveriges säkerhet! Apropå whataboutism-retorik, så är Jimmie Åkesson inte oäven i ämnet.

   • Agneta

    Den som ständigt blir påhoppad börjar till slut att försvara sig.
    Apropå Sveriges säkerhet, det är inte någon i SD som skjuter ihjäl folk på våra gator eller spränger i trappuppgångar.

    • Kim

     Varför hoppar då SD på olika personer och grupper hela tiden?

     Nja, vi vet iofs inte om SD utför själva skjutningar mm, men SD bidrar gärna till koranbränningen. Det tycker man passar in i bilden av att ”inte polarisera” och ”arbeta för att Sverige ska komma in i Nato”. Ganska talande för deras retorik kontra praktik.

   • Drutten

    Du har rätt men i samma andetag ska vi nog nämna islamisterna och kriminella som ett av de största hoten mot demokratin i landet med dess pågående försök till infiltration i samhällsapparaten.

 7. Marko

  Stor tystnad från toppen om korruption inom sosseriet
  Noterar oxå att när det inte handlar om allvarliga saker som att fiska ål är även SVT väldigt tysta.
  Finns liten notis från distriktets
  ordförande Åsa Westlund .
  ”då det bara var 23 nya medlemmar och röstning vanns med 3 röster så var det ingen kupp”

  Tur vi har så bra och opartiskt media som följer upp vår möjliga förvandling till korrupt bananrepublik.

  • Kim

   Större tystnad från de blåbruna som väljer att lägga ner utredningar kring korruption. Nöjd med det?

   Min gissning är att sossarna jobbar rätt hårt med att se vad som egentligen hänt och hur man ska hantera det. De borde vara väldigt oroliga.

   Vilken ”opartisk media” är det du tycker är så bra?

   • Marko

    Sprider du desinformation nu igen?
    Det är inte bra att låta räven vakta hönshuset.
    Utredning var från S, samma S infiltrerat av kriminella, så det ska göras en ny.
    Tjänstemannaansvar ska med oxå
    Självklart inget sosseriet ville ha med.

    Och lustigt att se hur vänstern ömmar för ål men försöker relativisera att kriminella numera styr kommuner.

    • Kim

     Vilken desinformation menar du?

     Vilken brottsling styr kommuner?

     Och igen –
     Nöjd över att de blåbruna lägger ner utredningarna kring korruption?
     ”Vilken ”opartisk media” är det du tycker är så bra?”

     Men som vanligt – du har inga svar på enkla frågor om förtydliganden kring de saker du vräker ur dig. Då måste du ju visa på om du har något bakom dina osakliga påståenden. Och där sprack det!!! Igen!

     Trumpretorik. Whataboutism. Jodå, de blåbruna håller iaf en linje.

     • Marko

      Be någon om hjälp att läsa nästa gång då du visar gång på gång dina uppenbara brister til läsförståelse.

      Varför ska jag promota annan media för att jag påpekar problem med den?

      Jag svarade att det ska tas fram en ny utredning.
      Läser du öht?
      Sen är det dessutom din vanliga whatabout du försöker med
      Varför ta upp detta?
      Du är så ideologiskt förgiftad att du tror man bara kan vara emot korruption om det uppdagas av rätt person.

      Och sen slänger du på dina vanliga ”alla med fel åsikt är Hitler” såklart. (brun)
      Totalt oseriös

      Brottslingar i kommun är tex vårbynätverket.
      Kanske ingår sosseriet där.

     • Kim

      Marko –
      Beklagar om din läsförståelse gör att du tror andra är på samma nivå. Det är inte så svårt. Du behöver bara träna.

      Du behöver inte ”promota media”. Det är bara ganska talande att du har så otroligt svårt med källor och källkritik. Förstår att du inte vill skylta med den. Kanske lika bra att inte skylta med skvallermedia med foliehattsteorier.

      Du missar att Tidölaget inte tillsatt någon korruptionsutredning. De har bara sagt att de SKA göra det. De har inga klara direktiv i vad den ska innehålla. Så att istället för att fortsätta en påbörjad utredning kring korruption med ganska stort grepp lägger man ner och avvaktar med att starta en ny tills man funderat klart. Ett alternativ hade ju varit att utvidga den som redan påbörjats. Men då kanske man skulle spara tid. Och det här med tid och löften är ju lite krångligt för de blåbruna.

      Ja, möjligen är jag ”ideologiskt förgiftad”. Inte vänster som du tror, men väl för rättvisa och allas lika värde. Förstår att det är jobbigt för dig att behöva folk som, till skillnad från dig, tänker på andra än sig själv och har förmåga att se större och historiska perspektiv. Hur känns det att ha en annan ideologisk förgiftning?

      Visa ETT inlägg där jag nämnt den lilla mustaschprydde tysken. Nej just det… Glömde… Troll kör ju bara whatabout-retorik utan substans och fakta och kan därför inte hänvisa. Gärna med ogrundade beskyllningar. Jobbigt då trollen kommer ut i solskenet och avslöjar sig. Igen.

      Hmmmm… Så du VET att de som är verkar (alltså inte bara de som röstat i demokratisk anda) är medlemmar i Vårbynätverket? Obra. Källa på det?

     • Agneta

      Kim
      Märkligt att den som berömmer sig för att tro på allas lika värde, samtidigt tar alla tillfällen att nedvärdera den som inte är av samma åsikt som en själv.

     • Marko

      99% personangrepp och smetning i ditt senaste svar, hittar 0% substans till detta.
      Som vanligt dvs.

      Mina länkar år mestadels till SVT/Expressen.
      Dessa är alltså ”skvallermedia med foliehattsteorier.”
      Tack för upplysning.

 8. brorson

  Till Marko och Kim
  Jag har inte påstått att allting, som Holmlund har skrivit är rätt och riktigt, utan det omdömet gällde ett speciellt inlägg, nämligen det som han skrev igår, 31 januare. Det som han har skrivit idag 1 februari, är också läsvärt .Att ta avstånd från bra inlägg för att de har skivits av en socialdemokrat,. tycker jag inte är bra politik. Vill man själv bli tagen på allvar får man nog visa uppskattning för andra, när de har gjort någonting bra,

  Kims gissning ”att sossarna jobbar rätt hårt med att se vad som egentligen hänt och hur man ska hantera det” är bara en gissning, i bästa fall ett önsketänkande. Om S-partiledningen verkligen vill veta vad som har hänt, bör då fråga Holmlund. Inte för att han vet mer än andra vad som har hänt i just det här fallet, utan för att han har egen erfarenhet av fula metoder, som han har bekämpat.

  Min gissning är att partiledningen försöker sopa under mattan. Det räddar kanske partiets anseende för stunden, men kan sluta mycket illa på längre sikt. Med kriminella på ledande poster inom partier(inom fler än ett parti), organisationer och den offentliga förvaltningen.

  • Marko

   Jag förkastar inte för att det är skrivet av en sosse utan för att det är skrivet av en person som konstant skriver propaganda och rena lögner.
   Såg ingen större skillnad på dessa inlägg vilket jag beskrev.

  • Kim

   brorson – Jag tolkade det inte så.

   Kul att vi är överens om att s, precis som alla partier (tom de bruna), skulle ta problemet på allvar och försöka lösa det.
   Jag tycker dock man är superkorkade om man försöker tysta ner det. (Nu pratar jag på lång sikt. På kort sikt, innan man har koll på vad som hänt, så finns inget att kommentera. Det är bara spekulationer och tillför inget.) Att man inte kommenterar det förrän man har FAKTA isf blåbruna konspirationsteorier är självklart. Men svårt för de som föredrar foliehattar och lösa spekulationer.

   • Jan Stråhle

    Jag noterar att du har en särskild förkärlek för att klistra epitet på dina politiska motståndare. En väl beprövad härskarteknik inom statskunskapen är att demonisera sina politiska motståndare genom att såsom du gör klistra nedsättande epitet – detta i syfte att avhumanisera. I detta specifika fallet SD genom att referera till dem som bruna. Vad som stör mig mest är den utvattning av nazistbegreppet som ditt missbruk av detsamma medför vilket i förlängningen gynnar de verkliga nazisterna allra mest eftersom du med ditt vårdslösa bruk av detsamma bidrar till att devalvera innebörden av begreppet nazist. Förstår du inte detta relativt enkla samband är du minst sagt korkad. Du går indirekt nationalsocialisternas ärende med ditt illa valda språkbruk. Är det verkligen det du vill ?

    • Mique

     Hej Jan! Vill du framstå som någorlunda trovärdig, i din klagan över dåligt språkbruk hos en av kommentatörerna på Petter Nilssons blogg, så tycker jag att du får vara mer konsekvent. För mig ter sig sverigedemokraternas reaktioner på negativa epitet mycket märklig, med tanke på sverigedemokraternas eget språkbruk! Min åsikt är att sverigedemokraterna, är ett rasistiskt och fascistiskt parti med direkt koppling till NSDAP i trettio- och fyrtotalets Tyskland, detta gör att jag och många andra kallar sverigedemokraterna för brunskjortor. Även om kostym och slips har plockats fram, så skymtar, allt för ofta, det bruna fram under de vita skjortorna.

  • Mique

   Riks är en högerextrem mediakanal som ägs av sverigedemokraterna. Hösten 2022 togs programledaren Rebecka Fallenkvist ur tjänst, efter att ha beskrivit Anne Frank som ”sedeslös” och ”kåtheten själv” i ett inlägg på Instagram. Uttalandet kritiserades av judiska organisationer i Sverige och Israels ambassadör i Sverige. I oktober 2022 uppmärksammades Christopher Jarnvall, idag programledare på Riks, för att ha sålt hemliga svenska försvarsuppgifter till utlandet i början av 00-talet.

 9. Basic Rules

  Finns mycket som kommer upp till ytan nu; men en slutsats är helt klar SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.