Petter Nilsson(SD)

Gränsen till korruption och regionstyrelsen!

Regionstyrelsen hade ett synnerligen märkligt ärende på dagens agenda.

Klicka här för att komma åt dagens agenda.

Jag brukar i regel vara väldigt försiktig med att använda alltför häftiga ord eftersom jag anser att det är viktigt att man försöker vara välavvägd, det vill säga: att man försöker problematisera saker på ett sakligt och tillfredställande sätt för att inte skapa missaktning eller polarisera det politiska samtalet.

Men.

Jag tycker det här är, på ren norrländska, förjävligt.

Regionstyrelsen behandlade i dag ett ärende för att ge en tidigare politiker en högre pension, vilket inte är rimligt utifrån de beslut som fattats tidigare av landstingsfullmäktige.

Detta är PBF, samma beslut återfinns från landstingsfullmäktige 2002 §148. (därtill landstingsfullmäktige 2002 §133). Tidigare beslut visar tydligt att detta strider mot rådande regelverket.

Sverigedemokraterna yrkade avslag på detta.
Detta äventyrar förtroendet för politik, likväl som demokrati. Politiker ska föregå med gott exempel, inte frångå regelverk för att gynna tidigare kollegors privata ekonomi, med andra ord: farligt nära korruption. Det är ungefär liknande situation som politiker som gått till val på att sänka politikerarvoden, men rent av höjt sina egna arvoden efter mandatperiodens början (trots att man beslutat om arvodesreglementen innan valet samma år). Skillnaden här är att detta direkt strider mot reglerna.

Frågan är ifall det var en anställd i regionen i ställe för en politiker: Hade då regionstyrelsen hanterat detta ärendet?

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Sylvia

    Mycket viktig fråga sin lyfts i bloggen! Politikerkorruption har också lyfts i svt och då rört sig om frimurare, som dömt tilltalade i brottmål…Men, i detta fallet, drabbas vi skattebetalare. Hur många fler politiker kan det röra sig om?

  2. Bättre förr

    Tyvärr har väl detta mönster blivit allt vanligare i takt med att idealiteten bland politiker har blivit allt ovanligare..

  3. jan sjöström

    Hej!

    I ett samhälle präglat av brist på konsekvens, är egennytta
    alltid att hänföra till korruption. Vi folket har tillsett de brister
    som kontinuerligt hämtas ur tandlösa regelverk tillskapade
    endast i syftet ”ograverad makt över tid”. Vi vill m a o detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.