Petter Nilsson(SD)

Regionmajoritetens uteblivna ursäkt!

Såg att VK skrivit om en av våra interpellationer vi ställde i Regionfullmäktige förra veckan som handlade om regionmajoritetens besynnerliga artikel i folkbladet; en text om tidöavtalet – och som därmed endast är något hypotetiskt i dagsläget. En artikel som blandar begrepp, och som inkluderar vantolkningar kring vad som står i Tidöavtalet. Den syntes bland en rad artiklar som fokuserade på kris och kaos inom regionens sjukvård.

Interpellationen lyfte det ansvarslösa i att ta upp detta. Majoriteten borde lyfta lösningar för vård och vårdpersonal, men de valde i stället att problematisera anställdas ideologiska inriktning och hypotetisk rikspolitik.

Jag har förståelse för att anställda, precis som jag, uppmärksammar att illegala – alltså de som inte har rätt att vara i Sverige trots att deras sak prövats rättsligt under en tidigare väldigt generös invandringspolitik – också erbjuds vård i vårdköernas Västerbotten.
Det är min fasta övertygelse att anställda som uppmärksammar det, och också problematiserar detta i någon mån, rimligen kan komma att uppleva det märkligt när majoriteten lägger fokus på en skrivning i ett avtal som berör rikspolitik – och dessutom i en ej ännu verkställd punkt i avtalet.

Varför skrev regionmajoriteten artikeln?
Skriver här precis som jag lyfte i mitt sista debattinlägg under debatten:
I bästa fall handlade det för S, V och MP om att försöka skifta fokus från problem som de har skapat och som de inte kan lösa.
I värsta fall valde man att skriva artikeln för att skapa vi-mot-dem motsättningar inom regionens personal, det vill säga: endast inkludera dem inom personalen som delar deras ideologiska grund.

Det är hyfsat vågat med tanke på bristen på personal vi har i Region Västerbotten. Vi behöver alla vi kan få i regionen, oavsett ideologisk hemvist eller vad man röstar på. Jag har själv inga som helst bekymmer med att delar av professionen röstar V, MP eller C.

Vad man röstar, eller hur man resonerar kring olika politiska problem är svårligen summan av en människa. Även om det tycks göra det lättare för regionmajoriteten för att sätta värdet på människor, samma majoritet som hela tiden talar om alla människors lika värde. Det är ganska paradoxalt.

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. Marko

    Här är en bra skildring av hantering på riksnivå i Sverige.
    https://youtu.be/jLgnRKvjs6k

    Av vad jag sett så finns det inget som får mig att tro att detta poserande skulle vara mindre på regional nivå.
    Tex gamla kommunalråds banala dagliga visar väl på var nivån har legat.
    Tyvärr blev effekterna förödande för landet och en majoritet av befolkningen.
    Vi befinner oss bara i början av förfallet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.