Petter Nilsson(SD)

Morgonens två företagsinbrott som skedde inom kort!

På väg till regionkontoret denna gång så mötte jag ett par poliser.
Jag skriver denna gång, eftersom jag tidigare i veckan såg gott om poliser på vägen till regionkontoret till följd av skjutningen.

Trevliga poliser, för all del, både en kvinna och en man.
Tydligen hade det varit ett par inbrott imorse.

Så kunde som inte låta bli att uppleva att man sett många poliser inom väldigt kort tid, som förstås gör vad de kan för att stävja en relativt otrygg situation i Umeå.

Har inget hört eller sett, men en klart oroande utveckling. En klart oroande utveckling i Umeå.
Tydligen varit inbrott både på Östra Strandgatan och Nygatan – detta inom kort tid – enligt polisernas rapporterade händelser under natten.

Ifall någon hört eller sett något, så önskar polisen att man hör av sig till tel: 114 14.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. leif

    Jag är personligen mer orolig för priserna på mat. Känns som ni har ett lite lustig fokus, random inbrott och hur folk klär sig när svenskarna behöver priotera för att ha råd med mat.

    men jag gissar att det är SD i ett nötskal.

    • Bättre förr

      I grunden samma problem! Knarkhandel leder till gangsterkrig med skjutningar. Polisinsatser som kostar en massa skattepengar.
      Om polisen lyckas bra blir det domstolar med jurister som kostar en massa skattepengar.
      Och om åklagaren lyckat utdöms fängelse i en massa år, som också kostar en massa skattepengar. Främst statlig skatt, men där ingår momsen, som är en proportionell skatt och betalas av alla, olika punktskatter, t.ex. på drivmedel, alkohol och tobak mm En del betalas också av de med relativt hög inkomst, och en del i form av bolagsskatt och kapitalskatter mm.
      Sen måste ju knarket betalas av missbrukaren, och då kommer olika former av stölder och inbrott in som alternativ när lagligen intjänade pengar inte räcker.
      I slutänden saker som drabbar de fattigaste hårdare, då de redan har det knapert. Dessutom drabbas de fattigare mer än de rika av den otrygghet som orsakas av såväl skjutningar som rån, stölder och inbrott och stöld. Det är ju inte främst i Södermalm och andra stadsdelar där många rika och kända personer bor som de kriminella uppgörelserna sker.

  2. Malin

    Umeå aknar inte längre kriminell verksamhet! Många umebor undviker vissa bostadsområden och tydligen har oärlig verksamhet även spritt sig till lasaretts- och univeristetesområdet numera. Viktigt att beslutsfattarna underlättar trygghetsinitiativ också där! Annars riskerar kommunen aktiva medborgargarden…

      • Bättre förr

        Den var rejält mindre på typ 1980-talet, liksom i resten av Sverige. Gängskjutningar var ytterst ovanliga i hela Sverige då..

      • Malin

        Kim; Du märker ord…Kriminalitet har alltid funnits överallt, men den har utvecklats i svårare riktning och särskilt i vissa bostadsområden, i Umeå som annorstädes!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.