Petter Nilsson(SD)

HBT+: Allt är inte politik!

Jag fullständigt struntar i vad människor pysslar med i sina sovrum. Detta med HBT+ är inte en fråga för politik. Att den radikala vänstern gör bedömningen att allt är politik får stå för den.

Kommer väl ihåg debatter i kyrkomötet, där representanter har tydliggjort det narrativet.


Det är också ett bekymmer med utvecklingen vi fått se inom Svenska Kyrkan. En utveckling där man exkluderar, med
inkluderande som förevändning.
Sörjande kristna som söker sig till kyrkorummet i syfte att finna stöd och själavård möts av en prideflagga. En prideflagga i stället för ett kors eller svenska kyrkans flagga. Ni vet.
Korset, en universell kristen symbol.
Svenska Kyrkans flagga som symboliserar hela svenska kyrkan. Den tro, den historia, de anor som hon bär.

Samma bekymmer uppstår även avseende den svenska flaggan som symboliserar hela Sverige. När den svenska flaggan får ge vika för en regnbågsflagga så har man valt att inkludera enbart hbt+.

Arrangörer av exempelvis pride har exkluderat grupper baserat på ideologisk grund.
SD har exkluderats även i debatter med samma typ av ”inkludering”.

Även de inom SD som ingår inom HBT+.

Jag tycker dock inte det är lämpligt för egen del att delta i pride.
Som politiker representerar jag medborgare oavsett dennes sexuella läggning. Det är mitt uppdrag.
Kan av samma anledning tycka det märkligt även när statliga myndigheter väljer att göra det, polis, militär och andra.

Allting är inte politik. Jag hoppas att det gamla vänsterteoremet får ta mindre plats framöver.

I debatten har det lyfts att man vill att särskilda satsningar ska gå till exempelvis transvård.
Självklart måste man fråga sig ifall den ska prioriteras.

Personligen litar jag mer på profession och verksamhet att göra bedömningar. Staten kan ge mer utrymme för professionen och verksamheten genom generella statsbidrag.

Att rikta satsningar – till exempel transvård – innebär i stället att pengar låses dit. Resultatet blir att pengarna inte går att lägga på exempelvis kvinnosjukvård eller akutsjukvård. Dessutom innebär riktade bidrag mer administration.

Att viga vissa statliga sjukvårdsmedel till transvård inte är var vi bör börja ifall vi vill våra medborgare väl.
Där är jag av uppfattningen att det är centralt att politiken ger vården så bra förutsättningar som möjligt att ge patienter vård efter behov.


Passar på att tipsa om ett par böcker nedan, för den intresserade:
68-kyrkan : svensk kristen vänsters möten med marxismen 1965-1989, av Johan Sundeen
ISBN: 9789188429209

Landet som glömde Gud : hur Sverige under 1900-talet formades till världens mest sekulärindividualistiska land av Per Ewert
ISBN: 9789172171398

Etiketter: , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Sonja

  En politisering av HBTQ(I) debatten! Finns ingen efterfrågan på tranformation av kön, finns resurserna kvar på klinikerna ……Så vilket intresse finna att bromsa? Sjukvården ska istället prioritera beprövade metoder att rädda liv och behandla ohälsa!

 2. Jonsson

  Enligt Jonas Gardell, socialdemokratisk skribent i Expressen, så är religion föränderlig och icke statisk. Hur föränderliga religioner är, Det går inte Gardell in på, men han vill ändra islams syn på hbtq+.
  Han har därför kritiserat tidigare Broderskapsrörelsen (Socialdemokrater för tro och solidaritet) vilka har särregler för muslimer vad gäller hbtq+. Men moskéerna ska tydligen inte inkluderas i samtalet.
  Gardellarna är nya Martin Luthers, helt enkelt. Frågan är hur långt de kan gå; helt rasera Svenska kyrkans grundvalar till oigenkännerlighet? Islam behöver tydligen bli mellanmjölkig, vad nu det innebär. Operationens första steg: att utbilda svenska imamer.
  Socialdemokraternas förvandling är kanske förebilden för den nya blandreligionen?
  Och politisk religion brukar ju annars kritiseras …
  Hbtq+ har en udda syn på kvinnan och kvinnlighet. Och en statisk syn på manlighet, den vill man ogärna leka med. Jag råkade zappa in Allsången och Admira Thunderpussy, förra veckan. Osökt tänkte jag på en clown, pga den överdrivna sminkningen. Och vad är en fjollas kännetecken och agenda? Fjolla är kanske inte definierbart till kön, för att kvinnlig könstillhörighet är avskaffat?
  Jag antar att det finns frivilligorganisationer som kan stötta och samla in medel till transsjukvård, t ex via Bingolotto. Regionerna måste ju verkligen prioritera nu. Gravida kvinnor i Västerbottens inland har långt till BB, och specialistmödravård om de behöver akut hjälp, som vid allvarliga graviditetskomplikationer. Fara för liv och hälsa borde ha förtur.
  Borttagande av vedertagna universella symboler för att förvirra. Priderörelsen kommer att behöva fler flaggor att dekorera samhället med. Tids nog, när blir de oense.

  • brorson

   ”Vi ska binda upp svansen på muslimerna, som vi har gjort med de kristna”. Förklarade Peter Weiderud, som var förbundsordförande när organisationen bytte namn till ”Socialdemokrater för tro och solidaritet” och muslimer välkomnades som medlemmar. Hur har det gått? Det är väl snarare extrema islamister som har bundit upp svansen på sossarna? Ingen förklaring gavs, när Weiderut slängdes ut ur Egypten (uppehållstillstånden upphävdes av egyptiska myndigheter). Men det spekuleras att orsaken var Weideruds samröre med den mest fanatiska islamistiska sekten i Egypten, nämligen Muslimska Brödraskapet, som är terrorsstämplad och förbjudet i Egypten- Försökte han binda upp svansen på mer normala muslimer i Egypten med hjälp av Brödraskapet.

   Utan tvivel finns präster i Svenska kyrkan, som är beredda att byta religion och bli imamer. Men just nu verkar nyhedendomen leda kampen om att bli Svenska kyrkans nya religion. Och till det har ju avkristningen av de teologiska fakulteterna vid de statliga universiteten bidragit. Det är ett sammelsurium av olika forntida och nutida religion, genuspedagogik och querteori. Profeten Gardells uppenbarelser inte att förglömma. Filosofiprofessorn Ingemar Hedienius, som under decennier vad de svenska ateisternas härförare, krävde att de teologiska fakulteterna skulle läggas ner. Det var väl det enda han misslyckades med. Tyvärr, måste jag säga.

   • Jonsson

    Det verkar bortkastat att spoliera kristendom och islam i sekulariserade Sverige. För att ersätta religion med något annat spännande.
    Svenska kyrkans uppdrag är fortfarande att förkunna evangelium, Nya testamentet. Så bibeln är fortfarande viktig, men tydligen inte Svenska kyrkan i sig.
    En annan uppgift är att bedriva mission. Det kan säkert vara vanskligt, av olika skäl. Exv. klimatfrågan är väl ännu ett sätt att öka medlemsantalet.
    Och egentligen ska alla välkomnas i Svenska kyrkan. Frågan.är om man kan godta ett blandat utbud av symboler och accessoarer i kyrkorummet. Pornografiska Ecce homo gick ju inte riktigt hem i Uppsalakyrkan, vilket tydligen (konstigt nog) förvånade upphovskvinnan.

 3. brorson

  Svenska kyrkan har gjort synden till en religiös kulthandling. När man utbildar diakoner i freudiansk psykologi är det fel att ”skuldbegägga”, men därigenom drar man undan grunden för syndaförlåtelsen, som är det viktigaste i klassisk kristendom. Jesus korsfästes för våra synder, för att alla som tror på honom inte ska förgås utan få evigt liv. En meningslös fras i en kyrka, som inte tror att det finns några synder. Om klassisk kristendom kan anklagas för en överdriven sexualfientlighet, så är bakgrunden att sexuella perversioner, tempelprostitution och homoerotik var religiösa kulthandlingar i den romerska hednareligionen.
  ”Gossekärleken” handlade inte alls om kärlek mellan genuint homosexuella män. Och i det gamla Babylon var tempelprostitution obligatorisk för unga kvinnor, innan de fick gifta sig.

  Svenska kyrkan är på god väg att byta ut kristendomen mot nyhedendom. Ännu ett exempel på detta är ju tron att barn kan födas med fel kön (att avlidnas själar tagit miste när de sökt en ny kropp)måste ”könskorrigeras”.vilket gör barn osäkra på vilka de är. Detta är resultat av fanatiska ateisters framfart. De tänkte inte på vad som skulle komma i stället, sedan Sverige avkristnats.

  Och vad är alla dessa moskébyggen i Sverige till för? Imamerna väntar på att svenskarna ska genomskåda det religiösa bedrägeriet som pride-kyrkan står för. och börjar söka bättre alternativ än nyhedendomen. Islam??

 4. leif

  Dom inom SD som är HBT+ kanske borde lyssna internt vad ni verkligen tycker om dom. Björnen Söders små kommenterar var nog inte ett misstag tbo

 5. brorson

  Westerholm använder tydligt yttrandefriheten mot såväl åsiktsfriheten som religionsfriheten, genom att tillskriva alla inom en viss grupp gemensamma åsikter. Som exempel: för att man har en viss läggning behöver man inte gilla pride. För att man har en viss religion behöver man inte ogilla pride. Och för att man ogillar regimen i Iran behöver man inte gilla att koranen bränns. Definitivt inte om man är en muslim som gillar pride. Tro mig: fastän de är få och helst inte vill synas, finns de.

  Precis som jag stödjer den busschaufför, med muslimsk tro, som vägrade köra med pride-flaggan på bussen, hans åsikts- och regligionsfrihet, stödjer jag de muslimer, som gillar pride, att slippa se Koranen brännas som en del av pride. När jag läser vad arrangörerna sa i sitt linjetal om att fjolla sig och hångla med vem man vill, kan jag bara känna avsky. Men jag måste ändå erkänna att det hedrar dessa arrangörer att de så bestämt tagit avstånd från koranbränningar.

  Det kan finnas olika motiveringar till att ta avstånd. För hbtq- personer kan det handla om att inte genom egna egoistiska handlingar förvärra situationen för förföljda hbtq-personer i länder där de förföljs. För Westerholm är tydligen egot större än såväl respekten för andras åsikter och solidariteten med förföljda, vad som är det taktiskt bästa,

  Det är illa nog att Momika skändar Koranen framför flaggan med det gula korset, vilket eldar på förföljelserna mot kristna i muslimska länder. Vilka hade följderna blivit om Koranen hade skändats framför Pride-flaggan och om detta skett just under pride med arrangörernas samtycke? Så här har Westerholm skrivit:

  ”Mindre uppmärksammat i år är att även Pride Stockholm tar avstånd från denna form av protester mot regimer som förföljer kvinnor och HBT-personer. Drag-queenduon ””Lillan” och ”Tjorven”, de två skådespelarna Razmus Nyström och Per Öhagen som transsexuella artister höll linjetalet på invigningen av Pride-festivalen.  De menade i sitt tal, som tidningen QX beskrev som ”bejublat” att  Koranskändningar är rasistiska till sin natur.”

  Detta betyder naturligtvis inte alls, som Westerholm insinuerar, att pride-arrangörerna stödjer dessa regimer. Tvärtom: De vill inte att deras arrangemang ska utnyttjas av dessa regimer för att legitimera förföljelserna mot de sexuella minoriteterna inför den heterosexuella majoriteten .Westerholm smetar på alla, som är överens om någonting, gemensamma åsikter om allting annat också.

 6. Basic Rules

  Du glömde försvarsmakten- som vanligt numera uppträdde vår hbt ÖB- med prideflagga ’en flagga att försvara ’ – nationalstaten Sverige ska inte försvaras utan Globalismen. Prideflaggan är en en perfekt vald symbol då den är gränsöverskridande.
  Att inte hbt-grupperna förstått detta är beklämmande, men å andra sidan lockar pengarna 💰!

 7. brorson

  Villy Hansen har nu slagit fast att jag inte är någon SD-sympatisör. Det var mer än jag själv visste. Och förvisso har jag framfört mycket kritik mot SD, inte minst på den här bloggen. Vad som kanske har fått somliga att uppfatta mig som SD-sympatisörer, är att jag inte sökt konflikt med SD genom det jag skrivit. Men det är ju samma sak, när jag har skrivit på S-bloggar. Jag har inte sökt konflikt. Jag har i stället försökt påverka de partimedlemmar, som har läst mina kommentarer, oavsett om de är S-, SD- eller M-medlemmar. Och jag tror inte att det är ett bra sätt att påverka, att vara oförskämd mot dem man vill påverka.

  Så här skriver Villy Hansen om vad som kännetecknar en SD-sympatisör: ”Specifikt Sverigedemokrater och dess sympatisörer vill inte på något sätt dskall finnas hinder för att bränna en koran …. ” Ojdå, och jag som tycker att det ska vara straffbart som förargelseväckande beteende att bränna heliga skrifter- Det har jag f,ö. just skrivit på Andreas Lundgren, S, blogg. Utan att vara oförskämd mot Lundgren och hans partikamrater inom S…

  Och angående avgångskraven för Jomshof så konstaterar jag med mitt eget förslag till åtskillnad mellen VAD som sågs, HUR det sägs och av VEM det sägs, så han varken överskridit gränsen för VAD som får sägas eller HUR det får sägas. Och ej heller gränsen för VEM som får säga det, eftersom han är svensk meborgare. Och dessutom har de inskränkningar av utlänningars opionsfriheter, som jag tycker behövs, ännu inte gjorts.

  Sanningshalten i Jomshofs påståenden om profeten Muhammed kan förstås ifrågasättas, men det torde vara en akademisk fråga, som det krävs mycket kunskaper inom både muslimsk teologi, religionshistoria och vanlig historia för att besvara. Till den som vill fördjupa sig i muslimsk teologi rekommenderar jag den senaste koranöversättningen ”Koranens budskap” av Knut Muhammed Bernström, med massor av förklarande analyser., Hoppas att den fortfarande finns att köpa i bokhandeln …

  • brorson

   P.S.Om man bara skulle få säga sådant som man absolut säkert vet är sant (Vem avgör det?), skulle ingen politisk opposition eller vetenskaplig diskussion finnas.

 8. Bättre förr

  Jag saknar det viktigaste i debatten, nämligen det som Petter tar upp och som handlar om olika lobbygruppers allt för ofta lyckade försök att öronmärka pengar för just sina hjärtefrågor och på så sätt i verkligheten hindra pengar från att användas till andra, ofta viktigare frågor. Genom att öronmärka pengar till gender budgeting, HBTQ-certifiering och transvård mm blir det ju självklart mindre pengar till BB i Lycksele och akutvård mm, akutvård är ju livsviktigt för många en eller flera gånger i livet, liksom vid pandemier och stora olyckor. Vård efter behov känns i alla fall mycket viktigare för mig än öronmärkta pengar till saker som inte ens är sjukdomar i vanlig bemärkelse, i alla fall inte akuta. Och den stora ökningen av personer som inte trivs med sitt biologiska kön verkar snarare bero på indoktrinering från media eller föräldrar/kompisar, och kan faktiskt leda till att folk byter kön i tron att det hjälper mot psykiska problem, bara för att sedan upptäcka att det inte löste deras egentliga psykiska problem och att de i stället drabbades av fysiska problem på grund av all hormonbehandling. Den här problematiken behöver mera forskning, av andra än aktivister med förutfattad mening, för att dels bättre förstå vad som utlöst könsdysfori-epidemin, och dels kartlägga riskerna med könsbyte alternativt att avstå från detsamma bättre. Visst, skattehöjningar, men folk ska ju ha råd att leva också

  • brorson

   Helt rätt. ”Könsdysfori” är ö.h.t. ingen sjukdom utan beror på massiv indoktrinering av barn och unga att de är födda med fel kön. Det borde vara straffbart som förförelse av ungdom. Men i stället sker detta på offentliga biliotek och med skattemedel. Obs, att jag inte alls vill förbjuda vuxna transpersoner att fjolla sig i pride-parader med privat finansiering, Men skattemedel ska inte användas till vad som helst, bara för att det är tillåtet. Och allting, som är tillåtet för vuxna bör inte vara barntillåtet.

 9. brorson

  Liberalernas ordinarie ledamot i justitieutskottet, Juno Blom, kallar avgångskraven mot Jomshof ett politiskt spel. Hon var partisekreterare åt L:s förr partiledare Nyamko Sabuni, som mobbades bort av en grupp partimedlemmar med stora opinonsbildande resurser (ledarskribenter,. m.m.) för att hon hade fel kön och hudfärg. Ska de återigen bestämma? Yttrandefrihet för sig själva men inte för andra …

  — Han sprider hatiska budskap, har uppmanat till bokbål och delar inlägg där statsministern kallas för ynkrygg, säger Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi .Är detta riktigt sant? Jag har själv försökt starta en diskussion om skillnad mellan VAD som får sägas, Hur det får sägas och av VEM det får sägas. Allting som får sägas, får kanske inte sägas på vilket sätt som helst eller av vem som helst. Man för välja sina uttryckssätt, speciellt när man talar om särskilt känsliga saker. Och då måste uttalanden i tal och skrift ha ett starkare skydd än bild eller ”på annat sätt”. Jomshof har inte bränt några böcker. Han har alltså använt de uttryckssätt (tal och skrift) som har det starkaste skyddet i lagen. Vad har han då sagt?

  1. Var hans uttalande om profeten menat som ett exempel på vad som får sägas, eller var det menat som ett debattinlägg om profetens vandel? Oavsett vilket är det svår att i Jomshofs korta uttalande läsa in något hat mot vare sig muslimer som grupp eller mot profeten som peson .(Man kan kritisera någon, utan att hata denne.)

  2. Har Jomshof uppmanat till ”bokbål”, eller var det förre justitieministern Morgan Johanssonsom gjorde detta genom sitt famösa sätt att köra över domstolarna och ge Paludan tillstånd till koranbränningarna, Jag minns ganska exakt vad Jomhof sa, det var ett retoriskt uttalande , som kan tolkas illvilligt som en uppmaning till koranbränningar. Varför fortsätter vissa sossar med dessa aparta tolkningar av ett uttalande som borde vara överspelat? Därigenom ger de ju sken av att det är ett nytt utalande. med ett annat ordval än det som Jomshof använde, Och har därigenom själva skapat det säkerhetshot mot Sverige, som de anklagar Jomshof för.

  3. Om Jomshof har delat inlägg, där någon kallar Kristersson för ynkrygg är väl ändå en intern fråga för Tidö- laget? Att en ledande oppositions-politiker agerar vakthund åt statsministern och försöker skona statsministerns öron från att höra
  kritik är sannerligen någonting nytt i svensk politik. Ett makalöst försök till censur mot kritik mot regeringen. Kommer Kristerssons lilla knäjund Shekarabi att också att skälla ut sossar, som kritiserar regeringen? För att citera Olof Palme: ”Konformismens tystnad”.

 10. Pingback: Transkriget! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.