Petter Nilsson(SD)

SD, M, S tycks överens om att ta in militär!

Tolv timmar har tre personer dött i två skjutningar och en sprängning. 11 personer har skjutits ihjäl i september månad.
Nu har övriga partier snabbt börjat ta efter Sverigedemokraterna.

Det är bra.

Tog del av aktuellts sändning under gårdagen. Jimmie Åkesson lyfter behovet av att riksdagens partier behöver snabbt kunna gå vidare med förslag.
Att oppositionen inte obstruerar för att bedriva valrörelse nu.
Han lyfte också att det funnits vägar att hantera saker under pandemin. Att möjligheter rimligtvis måste finnas nu.

Bra agerat av Jimmie.

Mina personliga reflektioner kring detta.

Kommer ihåg vid ett par tillfällen under valrörelsen där moderatorer försökte ställa politiker mot väggen avseende exempelvis Elbristen (eller ja, effektbristen).
Frågorna som gick ut till politikerna var i princip:
Hur ska ni lösa effektbristen imorgon.

För egen del representerade jag Sverigedemokraterna.
Jag var tydlig med att det kommer ta tid. Det är inte löst imorgon. Eller dagen efter imorgon.
Att i det fallet så finns det en poäng med att låta väljare utkräva ansvar från de politiker som är ansvariga för den situation vi befinner oss i.
Men att vi självklart kommer verka för kärnkraft och diverse lösningar.
Socialdemokraterna gav inget svar ens avseende kärnkraften vid den debatten.

Nu var det under valrörelse förvisso. Men min poäng är att det tar tid att lösa en situation när man hamnat i ett krisläge.

Det är förstås inget unikt inom energiområdet. Det gäller även övriga partiers användande av försvaret som budgetregulator.
Eller massinvandring, agenda 2030, o.s.v.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

25 kommentarer

 1. Kim

  Det är lätt att slänga ur sig att man ska använda militär. Hittills har alla partiföreträdare däremot varit väldigt svävande på hur? ”Kanske helikopter och tekniskt kunnande” är väl det mest konkreta som nämnts. Kan du precisera vad de är tänkta att göra?

  • Arbetare

   Bevakning av yta , avspärrning av områden under pågående polisinsatser , eller nedkämpande av upplopp / pågående terrorhandling ( givetvis under polisiärt befäl ) vore en bra början som dessutom inte borde kollidera med gällande lagstiftning .

   Adidasriddare och andra livsstilskriminella är givetvis mindre hågade att bråka med en grupp vältränade och välbeväpnade jägarsoldater än om de möter våra värdegrundspoliser som vanligtvis kommer med saft och bullar …..

   • Kim

    ”nedkämpande av upplopp” – du får gärna utveckla hur du tänker detta och hur det går ihop med vår lagstiftning. Är det rätt uppfattat att du tycker lagstiftningen gör att militärt våld kan sättas in mot civilpersoner i vårt samhälle? Eller är det okunniga, klatschiga uttalanden utan verklighetsförankring du anger?

    • brorson

     Vad sign Arbetare menar med ”nedkämpande av upplopp” förstår jag inte, så det får han / hon själv förklara. Jag tycker dock att vi måste skilja mellan militärpoliser, som utöver en militär befälsutbildning även har en civil polisutbildning och övriga militärer- Vi måste också skilja mellan våldsamma upplopp och andra former av ohörsamhet mot ordningsmakten .”Nedkämpning av upplopp tycker jag är en olycklig formulering, eftersom de enligt min mening är en åtgärd som polisen så lång möjligt ska undvika att ta till. Men kan kanske vara nödvändigt för att skydda liv. I första hand bör folkmassan, som deltar i upploppet, skingras och våldsverkarna gripas. Om det kan ske, utan risk att någon skadas, kan det vara en bra taktik av polisen att backa, i syfte att folkmassasn ska spridas ut över en större yta. Militärer kan hjälpa till genom att hålla nyfikena på avstånd och indra dem att förenta sig med upploppet. Tyvärr tror jag att riskerna för onödigt våld är större om polisen är i numerärt underläge.

     Vi får inte vara för fega för diskussion. När man i andra länder har satt in 15.000 poliser vid våldsamma upplopp, måste vi diskutera hur den svenska polisen ska förstärkas. Men också hur våldsamma upplopp ska förebyggas. Och när både Paludan och Momika haft som syfte att provocera andra till våldsamma upplopp, måste lagen ändras så att de kan dömas som anstiftare och all deras egendom konfiskeras för att betala det allmännas kostnader. Brott ska inte maskeras som ”yttranden”. Milisofficeren Salwan Momika är ö.h.t. ingen civilperson.

     • Kim

      Självklart ska man ha en diskussion. Det är väl snarast det som är problemet – att mycket tystas. Är man här kommer trollen och skriker ”vänster” och ”kommunist”. Är man på andra forum så skriks det ”rasist” och ”fascist”, fast jag har samma åsikt. Tråkigt. Men vi har ett par partier som länge fört den retoriken (det är deras själva ”affärside”) och nu har i princip alla valt att hänga på.
      Kärnfrågan kvarstår dock
      ” Är det rätt uppfattat att du tycker lagstiftningen gör att militärt våld kan sättas in mot civilpersoner i vårt samhälle?”
      Jag är på intet sätt emot militär inblandning, men ser så få möjligheter att jag tycker det i stora stycken är ännu en omgång populistiska uttalanden från politiker utan svar. Min förhoppning är att kunna få ett realistiskt svar på frågan vad de faktiskt kan bidra med. Hittills är det inte direkt det politikerna vill signalera och det folk tänker på då de vräker ur säg att man vill sätta in militär.
      Observera hur svävande politiker är då frågan faktiskt preciseras. Man vräker ur sig saker man alltså inte har en aning om. Och är dessutom så korkad att man ska tävla om vem som sa det ogenomtänkta först.
      Tjafs. Käbbel. Symboler. Beskyllningar. Men ingen verkstad.

 2. Basic Rules

  Om det är lugnt ’en vecka’, så blåses faran över, och det bidde en fingertutt.
  Nu gäller som i allt annat konsekvent- Resolut handling!
  Oacceptabelt blablabla.

 3. Marko

  Förstår inte vad militären ska göra i detta läge.
  Kan väl vara bra om man ser över lagstiftning så dom kan användas vid upplopp, om det inte är möjligt nu, men i övrigt känns det populistiskt.

  Vad som är tydligt är iaf att sosseriet är principlösa populistiska vindflöjlar.
  Rätt provocerande att sopa under mattan och inget göra på 8 år och sen klaga på att ingenting görs.
  Deras högsta prio nu är dessutom att se till att man inte får utkräva ansvar samt försöka smeta ut det med samarbeten där just denna ansvarsförskjutning är enda syftet.
  Sosseriet (med flera) har förstört landet och ansvar bör självklart utkrävas.

  • Drutten

   Nåja…nu var det ju Rheinfeldts och hans allians som satte det hela i rullning även om alla utom ett parti var med på det hela. Och detta enda parti som var emot får ju nu stå där och säga vad var det vi sa. Men som sagt… sent har syndarna vaknat….hoppas det inte är försent för vårt en gång så fina land.

   • Marko

    Ja, han är inkluderad i mitt ”med flera”, även innan honom var problemen här och tydliga med etablerad maffia och sprängningar tex.
    Men han tryckte gasen i botten för att eskalera förfallet.
    Han är en av dom med absolut störst ansvar för dagens läge.
    Att Ulf talar och säger att ”många såg det komma” samtidigt som han har varit Reinfeldts knähund är rätt provocerande

  • Basic Rules

   Jag svarar själv – SBU + spetsat med ett antal nynazister från Azov – regementet (de som finns kvar efter Mariupol) vore väl kanon -schissen oder schissen Werden !

 4. brorson

  1) Förvånande satt polisen inte räcker till, utan anser sig behöva hjälp av militär, när polisens egna resurser har använts till huliganstödjande verksamhet, som borde vara straffbar?

  2) Om vad som helst är ett yttrande, så är väl sprängningar i högsta grad ett yttrande, som borde ske under polisskydd?

  3) Det borde väl åtminstone vara en begränsning på hur många ”yttranden” som en och samma person får göra under polisskydd?

  4) Efter att under flera månader ha uppmanat offentliganställda till obstruktion mot en kommande lag. som vi inte ens har sett förslag till, under förevändning att kommuner inte ska hjälpa staten /
  (Holmlund) ropar sossarna på militär för att hjälpa polisen. Offemtöogamställda militärer borde väl också vägra? Ju fler arbetstimmar polisen måste anslå för att hitta dem, som ska utvisas,. desto färre blir utvisade och kan fortsätta att begå brott i Sverige.

  5) Har läst på om vildsvin och erfarenhet från andra länder med både varg och vildsvin visar att 90 % av döda vildsvin har dödats av varg. Kanske en vana, som vargen måste lära sig? Men det handlar troligen om yngre svin, ett-åringar,. som vargen ger sig på. En fullvuxen galt kan väga upp till 200 kg och har så tjock hud (för att klara strider med andra galtar). så att det kan bli svårt för vargen att rå på?.Talar alltså för samarbete mellan jägare och varg, så att vargen kan äta sig mätt och belåten på vildsvinskött och inte bryter sig sig in i hagar med tamdjur.

 5. kenth

  Sverige är ett flatt land där ordningsmakten snarare fälls än prisas om de gått till motvärn och råkat använda sitt tjänstevapen. Därav sån försiktighet för rädd bli åtalad för tjänstefel då reglerna är oklara och fel söks hela tiden om en tjänsteutövare råksr trycka av ett skott. Försvsrsmakten och polisen är för flata i sitt agerande och det vet de kriminella och rider på det.
  De måste börja inge respekt så de kriminella är rädda men det kommer aldrig ske i detta landet då de styrande inte fattar allvaret.

 6. brorson

  Thornberg måste bort omedelbart. Enligt uppgift ställer han inte upp på intervjuer, som journalister tar initiativ till, men ger väl förberedda presskonferenser, där han gör svulstiga uttalanden. Idag hade Momika, som borde följt med Migrationsverkets transport till Bagdad, återigen tillstånd till ett allmänt möte i Malmö. Varför kallas dessa enmanschower ”allmänna”? Visserligen hade något hunderatal personer kommit tiii platsen, men det var ju inte för att delta i ”mötet” utan snarare för att förhindra detta. Enligt uppgift ”avvisades” en person från platsen.

  Det är ju ett ord som Migrationsverket använder om personer, som fått avslag på sina asylansökningar .En sådan person ska tvångsutvisas, om han inte lämnar Sverige frivilligt. Hade Momika tillstånd att bränna skriften? Nej, men ändå får han göra det under polisskydd. När Momika lockar till sig samma slags avskum som han själ , men med motsatta åsikter om vilken bok som bör brännas. borde väl polisen ha kontrollerat identiteten på alla, omde verkligen har uppehållstillstånd och skickat ut dem ur lande, tlllsammans med Momika?

  Nu har framkommit att Momika vid sin ansökan om asyl hade åberopat ett sex år gammatt brev från den dåvarande EU-parlamentarikern och f.d. TV-kändisen Lars Adaktusson, där denne beklagade att Momika inte blivit inbjuden om en konferens om den kristnas minoritetens situation i Irak. Vilket Adaktusson beklagar idag, men skyller på att han då inte kunde veta att Momika skulle bränna koraner i Sverige sex år senare. Som ni kanske minns var det ett gräl mellan Adaktusson och KD-ledaren Ebba Busch inför senaste EU-valet, med följd att Adaktusson ersattes med partyknarkaren Sara Skyttedal, som inte har nominerats för omval av KD-medlemmarna.

  Adaktusson är en av de många kändisar, som utan tidigare politisk erfarenhet har rekryterats direkt till högavlönade politiska uppdrag för KD .En annan är kändisadvokaten och fängelsemotståndaren Peter Althin, som under femton ¨är som KD:s rättspolitiska talesperson i högsta grad är medansvarig till den laglöshet och gangstervälde, som nu råder i Sverige. Han avgick i protest mot valet av Busch till ny partiordförande. Det är hans förtjänst att al Qaida-krigaren Mehti Ghezali släpptes ur Guantanamo-fängelset och nu lever som en fri man i Sverige och är en idol för unga islamister.

  Malexander-mördaren Tony Olsson, som snart ska släppas ur fängelset till följd av Althins politiska verksamhet är också en av Althins klienter. i rollen som advokat. All rättsrötan kan inte skyllas på Morgan, Vi har ju dessutom de migrationspolitiska uppgörelserna mellan MPM och dåvaramnde alliansregeringen under Reinfeldts ledning. Problemet är ju inte bara att för många har tagits emot, utan också tilämpningen av EU-direktivet om alternativt skyddsbehövande, enligt vilket omänskligt eller förnderande behansling eller bestraffning kan vara ett asylskäl. Alltså ävem om man har begått handlingar som är sraffbara även i Sverige?!

  Sverige verkar vara enda land, som tolkar EU-direktivet om alternativit skyddsbehövande, så att ett fängelsestraff – som kommer att avtjänas i något av hemlandets ”omånskliga” fångelser. som ett asylskäl även för grovt kriminella. Och efter att ha begått minst lika brott i Sverige och har dömts till utvisning efter avtjänat straff här,. är samma sak ett ”verkställighetshinder”..Momika kan fortsätta att bränna koraner utan att han själv eller någon i ”publiken” blir utvisad.Samtidkt som stora polisbåd sätts in för att skilja grupperna å, begär Thornberjg hjälp av militären för att gripa ännu fler, som kommer att släppas nästa dag, för häkten och fängelser är ju fulla-.

  När personer, som inte ens var avsedda som offer, dödas av ”misstag”, för att grannar till de avsedda offren, inte hade skyddats eller varnats, skyller polisen på ”sekretess”. Ingen sekretess hindra polsen att skydda Momika, som helt medvetet utsätter sig för faror

 7. brorson

  Det är nog nu Thornberg. Avgå! Det är helt oacceptabelt att skylla på sekretess, när personer som inte ens var avsedda att bli offer dödas av ”misstag” av skjutningar eller sprängningar, när polisem visste förväg var det skulle ske. Med berått mod har du, Anders Thornberg, beslutat att offra icke informerade oskyldigas liv för att ge sken av att du är en bra chef. De flesta tänker nog att ”så här gör inte polisen utan att han en bra anledning”, men det är helt fel resonerat. Vad skulle hända om ingen i trappuppgången kommer hem från jobbet? Skulle någon ana att de har blivit varnade4 av polisen och inkvarterade på hotell?

  Den svenska polisen har satt i system att helst inte göra något ingriipande, förrän någon har mördats. Det enda man kan förstå av polisens agerande är att det inte lönar sig ingrippa förebyggande, eftersom det inte leder till kännbara straff eller till inga straff alls. Men hur stor är chansen att anstiftaren av brotten grips, när denne har givit uppdrag åt minderåriga att utföra brotten? Vad hjälper dubbla straff för gängkriminella, när gängledarna undviker att åka fast för grova brott, som leder till längre straff?

  Ett grundfel är att för mång a aktivt kriminella är på fri fot samtidigt., Jag avskyr termen ”hårdare straff”. Ett straff är inte hårdare för att det är längre. Och det är längre straff som behövs. Mycket längre. Och fler.

 8. brorson

  Lokalpolischef i Malmö har försvaret polisens ”taktik” att inte ingripa mot 10 – 15 personer, som brände bilar m.m. i stadsdelen Rosengård med att kvartrspolis hade ”dialogat” med invånarna i stadfsdelej under morgonen samma dag, ochj att detta hade begränsat upploppet till en del av stadsdelen.

  Dialogat med invånare, som troligen ändå inte hade deltagit i upploppet är alltså vad polisen sysslar med numera. Den nya polisvokabulären (dialoga) tyder på att polisområdeschefen inte ens själv vet vad polisen sysslar med.

  Thornberg upprepar gång på gång lögnen att barn självmant kontaktar gängen och erbjuder sig att mörda utan att ens få betalt.

  Vem har tagit första kontakten, barnet eller rekryteraren?

  I själva verket vet polisen nästan ingenting om hur det går till. Barn i nedre tonåren utför morduppdrag under dödshot mot sig själva eller näsrstående. Två 14-åringar, som tvångsomhänfertagits av LVU, hade rymt från familjehemsplacering och hittats mördade troligen för att de själva vägrat mörda.

  Pappan till en av de mördade pojkarna har förklarat tvångsomhändertagandet av sonen med att han försökt uppfostra sonen med aga. Som torde vara en traditionell uppfostringsmetod inom hans folkgrupp. Visste han ens att det år förbjudet i Sverige?

  Vänsterpartiet förklarar det exkalerande våldet med att dåvarande regering inte lyssnat på Thornberg för fem år sedan, då han beskyllt skola och socialtjänst för att inte göra sitt jobb. Detta är alltså förklaringen till att äldre skolbarn SJÄLVMANT erbjuder sig att mörda?

  Rekryterarna har alltså ingen del i detta? De sitter alltså passivt och väntar på att bli uppringda av en 12-åring, som de inte haft kontakt med tidigare och fått plötslig lust att mörda någon?

  Förutom att Thornberg ständigt tjatar om barns plötsliga mordlust, har han de senaste dagarna upprepat ätt fr.o.m. i dag har polisen fått ett nytt kraftfullt vapen, nämligen hemlig avlyssning av personer, som inte själva är misstänkta för brott.

  Vad ska det tjäna till, när grannar till mordhotade personer, vilka kan skjutas av misstag, inte får varnas p.g.a. ”sekretess”? Och är det vad militärpolisen ska syssla med, henlig telefonavlyssning av personer som inte är misstänkta för brott?

  Föralldel. Några fler gripanden kan ju den hemliga telofonavlyssningen resultera i. Men till vilken nytta, när de gripna är på fri fot igen efter några timmar? Rekryterna, som torde vara några få är äldre än de som rekryteras, är ju själva barn, som inte får hållas häktade under någon längre tid.

  Enligt den märkliga svenska tolkningen och tillämpningen av FN:s barnkonventionen. Jag har tidigare skrivit om den närkliga svenska tolkningen och tillämpningen av EU-direktivet om alternativt skyddsbehövande,.

  Är risken att tvingas avtjäna straff för brott begågna i hemlandet i ett ”omänskligt” fängelse i hemlandet asylskäl i Sverige?

  Det vore väl annars en god idé att hyra fängelseplatser i hemlandet för utländska medborgare,. som har begått brott i Sverige?

 9. brorson

  Om jag inte missat något, står det inte uttryckligen i ordningslagen att tillstånd till allmän sammankomst inte får vägras p.g.a. personalbrist hos polisen. Om någon sådan föreskrift ö.h.-¨t. finns, är det i polisens egna föreskrifter, som inkompetente Thornberg borde ha ändrat. Visserligen står det i lagen att tillstånd får vägras ”enbart om det är nödvändigt” av hänsyn till ordningen eller säkerheten vid sammankomsten eller dess omedelbara omgivning, trafiken eller epidemi. Men. Vad som är ”nödvändigt” kan ju bero på tillgången till polispersonal p.g.a. andra uppgifter. som att skydda liv. Det står inte heller, vad jag kunnat se, att polisen är skyldig att erbjuda annan plats, sökandens plats är olämplig Thornberg har bara varit alltför angelägen att hjälpa Momika att begå illdåd under polisskydd för att pröva alla möjligheter.

  Lagen torde vara skriven för att torgmöten med partiledare, o dyl. mer normala aktiviteter inte ska stoppas p.g.a. tillfällig polisbrist under valrörelser och liknande .Thornbergs huvudintresse verkar ha varit att framstå som en duglig chef utan att vara det. Finns flera exempel på grov inkompetens. Med denna sin inkompetens och handlingsförlamning, har han dessutom fått varje ändring av lagen för att den ska bli mer tydlig, att framstå som en eftergift till utländska makter.

  Thornberg är en säkerhetsrisk.

 10. brorson

  Elon Musk har (med rätta??) kritiserat tyska staten för att finansiera räddningsbåtar, som plockar upp migranter i sjönöd på Medelhavet och dumpar dem i Italien. Tyska UD svarar ”Det kallas rädda liv” – samtidigt som Tyskland lovat förbättra gränsskyddet mot Polen och Tjeckien för att hindra migranter att komma in den vägen. För några år sedan rapporterade media att smugglarna och de ideella (?) räddningsbåtarna har radiokontakt med varandra för att tillsammans planera omlastningen av migratner ute till havs. Varför inte omlastning en gång till, för vidare transport av migranterna till den tyska Nordsjökusten? Om verksamheten verkligen är ideelli syfte att rädda liv?

  Och nu kritiseras Italien för att man har hjälpt Libyen att förbättra sin kustbevakning, så att flyktingbåtar därifrån hindras komma ut på internationellt vatten. Vilket kan vara en förklaring till att så många migratner numera söker sig från Libyen till grannlandet Tunisien, varifrån det bara är drygt 10 mil (som Uppsala – Gävle) till den italienska ön Lampedusa, dit det helt nyligen kom fler migranter under en enda dag än öns hela befolkning. SVT visade i samband med reportaget från Lampedusa hur tuniska arméhelikoprar trakasserat migranter, som just tagit sig illegalt över gränsen från Libyen, genom lågflygningar över migranterna. Situationen i Tunisien är nu så ansträngd så att demokratin i landet är på fallrepet.

  Tragiskt, eftersom Tunisien är enda kvarvarande demokrati efter den ”arabiska våren” 2011.Tunisien är f.ö. enda nordafrikanska land, som inte har någon gräns mot de afrikanska staterna söder om Sahara, varifrån de flesta migranterna kommer. Inga migranter kan alltså komma till Tunisien utan att ha passerat genom Libyen eller Algeriet. Svenska flyktingaktivister visar nu sin godhet genom att avbryta all hjälp till Tunisien p.g.a. landets behandling av migranterna, vilket kommer att leda till demokratins omedelbara kollaps med totalt kaos som följd.

  Det är två saker som i stället borde göras: 1) Att EU enas om en gemensam flottblockaf längs de nordafrikanska staternas territorialvattengränser i Medelhavet, så att inga migrantbåtar slipper ut.
  2) Att EU hjälper till att tömma flyktinglägren i de nordafrikanska staterna, där helt kart omänskliga förhållanden råder, genom repatriering av migranterna till hemländerna söder om Sahara. (samt i några fall Västasien).

  Frågan, som alla självutnämnt godhjärtade borde ställa sig, är om verkligen fler liv räddas av de ideella, men statsfinansierade (av Tyskland) räddningsbåtarna, än alla nya liv, som kommer att offras, genom att fler migranter lockas ta den vägen till Europa. Ju värre trängsel i flyktinglägren i Nordafrika, desto mer blir valet att stanna eller gå ombord på smuggelbåtarna som ett val mellan pest och kolera. Vartill kommer risken att ett mycket stort antal tunisier kommer att fly efter den tunisiska demokratins nu nästan oundvikliga kollaps.

 11. brorson

  1) Om den svenska kriminalvården skulle hyra fängelseplatser med normal standard i dessa länder i utländska brottslingarnas hemländer, skulle de inte ha vunnit så mycket på att begå sina brott i Sverige. Utom mindre risk att åka fast.

  2) Utländska brottslingar, som kanske inte ens befinner sig i Sverige har med lätthet kunnat begå brott mot svenskar (i synnerhet bedrägerier mot äldre) samt lika lätt har kunnat tilltvinga sig de myndighetsbeslut de velat ha genom hot mot handläggare tack vare den unika svenska öppenheten, personnummer, namn adress, grannar och släktingar etc . ”papperslösa” som fått avslag på socialbidrag har sökt upp handläggare i deras hem, etc. En anställd på en åklagarmyndighet har lämnat ut sekretessbelagda handlingar till en misstänkt inom foxtrot.- .nätverket. Sverige är på god väg bli Europas mest korrumperade land.

  3) När brottsoffer inte vågar anmäla och vittnen inte vågar vittna är det nästa omöjligt att binda en specifik gärningsman till ett specifikt brott. med följd liten risk för grovt kriminella att dömas till långa fängelsestraff. Om de har oturen att äka fast för lindrigare brott, döms de bara till kortare straff, om de ö.h.t. döms. Därför behövs förvaring som en extra påföljd efer avtjänat fängelesstaff för de särskilt farliga.

  4) Nyrekryteringen av minderåriga till gängen kan endast förebyggas genom säjnkt straffbarhetsålder, till 10 år, och ungdomsfängelser. Obs att jag inte har skrivit att alla 10-åringar, som har begått brott, ska sitta i fängelse- Men möjligheten måste finnas., Blivande mördare måste stoppas – om nödvändigt genom inlåsning – redan efter sina första brott.

  Låt mig dessutom upprepa något som jag tidigare har skrivit, nämligen att invandrare som vill införa sharia-lagar i Sverige, inte vill ha ett laglöst Sverige. De vill bara l ha ett slut på den nuvarande laglösheten och föreslår därför det enda sättet de vet fungerar. Vems skyldighet är det att bevisa att det finns mer humana sätt, som också fungerar?

 12. brorson

  Därför föredrar utländska brottsdingar Sverige som brottsplats:

  1) Hjälpsamma svenska myndigheter, som ger dig exakt och detaljerad informattion om brottsofferoch / eller lukrativa stöldobjekt .Om du är på jakt efter ett pspeciellt bilmärke, hjälper
  Transportstyrelsen till med ägare och deras adeesser.

  2) Du kan ansöka om bidrag från någon svensk myndighet till din kriminella verksamhet. Om tjänstemannen vägrar, talar du om allt du vet om honom / henne och hans /hennes eventuella barn,

  3) Om du vistas illegalt i Sverige, ska du veta att det fortfarande inte finns någom angeverilag – och om någon sådan kommer att införas, kommer offentliganställda vägra följa den,

  4) Risken att åka fast för brott är extremt liten. Om du ändå skulle ha oturen att åka fast är chansen stor att du blir frikänd i brist på bevis.

  5) Om du ändå skulle bli dömd, är straffet med största sannolikhet kortare än för samma brott i ditt hemland. Om du dessutom döms till utvisning, blir straffet ännu kortare.

  6) Du får avtjäna straffet i ett mysigt svenskt fängelse, där du kan knyta kontakter med andra kriminella, tillsammans med vilka du planerar nya brott.

  7) Visserligen talas det om att hyra fängelseplatser utomlands. men dt är ingen risk att det blir i ett ”omänskligt fängelse i ditt hemland, utan i ett liknande som Sverige, troligen Norge.

  8) När det blir dags för frigivning och utvisning berättar du att du har begått brott i hemlandet också, vare sig det är sant eller ej,. varför ”förnedrande” behandling väntar vid hemkomsten. Och det är ju ”verkställlighetshinder” mot utvisning.

  9) När du har blivit för gammal för att fortsätta begå brott. väntar äldreförsörjningsstöd och bostadsbidrag samt diverse pensionstillägg från Pensionsmyndigheten, fastän du inte har betalat in en enda krona till pensionssystemet.

  10) Genom att skriva dig på en falsk adress i Sverige, dit pengarna går, kan du flytta tillbaka till hemlandet och leva som en kung jämfört med de stackare som bott i hemlandet hela tiden och gjort rätt för sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.