Petter Nilsson(SD)

Svenska Kyrkans vänstervridning uppenbaras!

Svenska kyrkan är som bekant en stark samlande aktör för ideella krafter. Många oavsett fromhetsinriktning slutit sig bakom det viktiga arbete Svenska kyrkan gör.
Förr var många ideella krafter verksamma i kyrkan. Tyvärr har densamma konsensuskultur som drabbat samhället i stort kommit att drabba svenska kyrkan påtagligt.
Många har valt att avsluta sina medlemskap i svenska kyrkan.

Umeå stadskyrka väljer nu att engagera sig i en humanitär fråga.
En fråga som troligen många medlemmar skulle kunna ställa sig bakom, torde vara att visa stöd till Israel – efter Hamas avskyvärda dåd i Israel.
Men den frågan är svår för Svenska Kyrkan. Så sent som 2021 antogs en motion om att ”folkrättens tillämpning i Israel och Palestina” bör prövas utifrån anklagelser om att Israel gör sig skyldig till apartheid. Jag var själv med på plats när detta debatterades, Sverigedemokraterna ville avslå motionen. Bland annat Umeås Lisa Tegby (POSK) var motionär bland ett par socialdemokrater och en centerpartist.

”Det är hög tid och av yttersta vikt att Svenska kyrkan lyssnar till den samlade
visdomen om apartheid som brott mot mänskligheten och lyssnar till de vittnesbörd
och argumentationer som stödjer – såväl som till de argumentationer som inte stödjer
– uppfattningen att det är apartheid som praktiseras av Israel i både Israel och
Palestina.
Det är av vikt att det internationella samfundet och den världsvida kyrkan ingriper
i varje apartheidsituation. Inför folkrätten är vi alla lika”

– ur motion 2021:27

 

Israel är som bekant enda demokratin i området. Israel hjälper med räddningstjänst och sjukvård, ett ansvar den palestinska myndigheten inte tar. Något som Julia Kronlid (SD) också lyfte under debatten.

Därtill möttes Svenska Kyrkans beslut av reaktioner även från Martin Blecher, Generalsekreterare för vänskapsförbundet Sverige-Israel, som i sitt utspel i Expressen bland annat kommenterar följande:

En barriär för skydd – inte förtryck

Israels kritiker beskriver vägspärrar och säkerhetsbarriären som en ”apartheidmur.” Till skillnad från den så kallade Group Areas Act som höll svarta sydafrikaner åtskilda från vita medborgare som ett sätt att förtrycka dem, är Israels barriär inte byggd med syfte att vara en förtryckande struktur.
Den konstruerades endast efter flera år av självmords- och massmordsbombningar som dödade människor på restauranger, hotell, tonårsklubbar och synagogor. Dödsantalet har minskat med över 90 procent.  Det gynnar naturligtvis bägge sidorna då en utlösande bomb lika gärna kan träffa en arab som en jude, en palestinier som en israel.

Den mur, det skydd, som Israel har – är ett skydd som är synnerligen aktuellt i dagarna förstås.

För Umeå stadskyrka tycks frågan kring Hamas och Israel inte vara fullt så viktig, såvida man läser kommentarerna, ty Umeå stadskyrka gjorde just ett inlägg för att samla stöd mot ”angiverilagen”.

Jag har kommenterat den tidigare mer utförligt här.
Men i korthet är hela diskussionen kring detta en hypotetisk debatt som drevats på från vänsterhåll. En hypotetisk debatt runt en skrivning i tidöavtalet. Det rör sig inte om ett lagförslag.
Trots att vi haft en liknande lagstiftning som kom att plockas bort för inte länge sedan(ej med stöd av SD), har man valt att skapa en konfliktyta som inte finns. Man har försökt rama in det i ett hypotetiskt konkret förslag, och försöker att locka till sig vänsterkrafter inom arbetskårer innan det finns ett konkret förslag på bordet.
Det leder förstås enbart till att polarisera samhället, likväl som yrkeskårer inom kommuner och regioner.
Välfärden är inte lika viktig för vänsterpartierna. för västerpartierna handlar det om att vinna opinion genom populism och polarisering.

Densamma utvecklingen har genomsyrat Svenska Kyrkan.
Konservativa krafter behövs verkligen i svenska kyrkan. Blir man frustrerad över utvecklingen, välj att engagera dig i stället för att göra som liberaler och ”visa missnöje genom att gå ur”.
Det kommer inte att lösa utvecklingen inom kyrkan.

Avslutningsvis bör sägas att jag är övertygad om att anledningen varför man väljer att manifestera mot angiverilagen är för att saken är planerad. Men vore konservativa idealister drivande i Svenska Kyrkan är jag övertygad om att fokus hade varit att visa stöd för Israel i stället.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

28 kommentarer

 1. Jonsson

  Intressant! Stöttar Svenska kyrkan i Umeå, socialdemokraternas syskonparti Fatah eller Hamas, eller båda? Eller handlar det om etnicitet judar visavi araber? Antisionism?
  Efter vad jag minns från kristendomslektionerna i grundskolan på 1960-talet, så var fokus på de geografiska områdena Israel och Palestina. Svenska kyrkan har missat utvecklingen de sista århundradena. De borde ju vara experter.
  Det är kanske inte rätt läge för kyrkan i Umeå, att fördöma Israel just idag.
  Israel vill öppna gränsövergången mellan Gaza och Egypten. Varför är den stängd? Svenska kyrkan kanske vet?
  Jag skulle vilja se Israels flagga vaja på stadshuset i Umeå.

 2. Malin

  Tyvärr har den lokala Svenska kyrkan utvecklats till aktivistorgan! Avvecklingen av statskyrkan, som samlande kraft för medborgare, har underlättat denna utveckling, liksom främjat islamisering av samhället. .

  • Bättre förr

   Björn S brukar då och då tala om hur skolorna i Palestina lär ut hat mot de som bor i Israel, alltså gör allt för att även framtida generationer i Palestina ska fortsätta kriget. Det här är saker som annars bara inom SD och ibland bland Liberalerna. Inom kyrkan (vänsterorienterad) och de övriga parterna pratar man ogärna om saken.

 3. Drutten

  Idag dömdes en koranbrännare i lindköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Denna koranbränning är en sunnanvind i jämförelse med muslimer runt om i landet som jublar och hyllar terrordådet i Israel utfört av mördarna Hamas som mördade t o m spädbarn. Kommer dessa muslimer som jublade på våra gator att dömmas för hets mot folkgrupp. Knappast då muslimerna i landet är etablissemangets kelgrisar och vissa partiers röstboskap. Fy tusan vilket land vi har idag. Som man bäddar får man ligga.

 4. Bättre förr

  Gaza är egentligen en omöjlig konstruktion. Övriga närmaste grannar (arabländer, alla muslimer, gör inget för att ta emot flyktingar från Gaza, utan tycks föredra att de fortsätter kriga mot Israel. Inte finns där heller jordbruksareal som kan ge nog mycket föda åt befolkningen. Mycket av det humanitära stödet kommer från väst, och Israel. Det militära stödet smugglas in från bl.a. Egypten via tunnlar, men Egypten är ofta bara en ”överföringslänk” och stödet kommer också ursprungligen från andra länder är Egypten, t.ex. Iran m.fl. Med nuvarande regim i Gaza saknas vilja att utveckla landet med t.ex. jordbruk eller industri, alla ansträngningar från regimen går ut på att kriga och tigga vapen från främst muslimska länder och ev. Ryssland, samt att påverka väst för att få humanitärt stöd och stöd till utveckling. Det sistnämnda verkar dock vara ett slukhål, dels för att pengarna ofta indirekt tycks gynna upprustning i första hand, dels för att de talrika småkrigen och även de större krigen snabbt förstör de små positiva resultat som nåtts. Sen finns en egendomlighet, som jag har svårt att tyda till något annat än ett judehat från media och vänstern, nämligen att man inte protesterat särskilt högljutt mot att Ukraina ska få klustervapen och att de också ibland begått krigsbrott mot Ryssland (om dock i relation till Ryssland små sådana). Men när det gäller Israel ställer media och vänstern mycket höga krav på att Israel inte på något sätt ska få begå några krigsbrott trots att Hamas har begått grymmast möjliga krigsbrott. Glöm inte att Israel kan se militärt starkt ut, men att det finns många militärt starka grannar som vill Israel illa (om och olika mycket).

 5. Basic Rules

  Vänstervridningen började med KG Hammar som ärkebiskop, sen har det bara blivit värre dvs en process som pågått i årtionden. (Vår kung visade genom sitt valspråk ”För Sverige i tiden”, var det skulle barka).
  Kyrkan har blivit woke i alla avseenden – den ska värna sitt kristna ursprung och inte låta bibelns budskap ersättas av FN stadgar och resolutioner, klimataktivism, islamisering, hbtq etc. Är det månne så att marxisterna inom kyrkan inte bekänner sig till kristendomen ?

 6. brorson

  Högerextremisten Villy Hansenhar nu avslöjat sig som nazi–sympatisör. Att vilja ersätta demokratiskt folksyre med någon form av elitstyre är högerextremism. Nazismen är en särskilt aggressiv form av högerexterism med hatet mot judar är bärande ideologi. Så är det hos Hamas och liknande extrem-islamistiska organisationer. Hamas avskyvärda och militärt omotiverade massmord på judar är Hansens enda kommentar: ”Vi ser det bland annat i den för många svårtolkade konflikten mellan Israel (judar) och Palestina (muslimer) där även antisemitismen slagit rot i Sverige.”

  Inte ett ord av fördömande av det stöd för de av Hamas nyligen begångna morden, som har manifesterats i Sverige. stället råskäll mot oss alla från häger till (även vänster) som har fördömt massakrerna. Angående fördömandet av våldsdåden från vänster är det intressant, som nu sker inom Vänsterpartiet, där en till vänsterpartist utklädd högerextremist (anti-sionist) har krävt partiledaren Nooshii Dadgostars avgång p.g.a hennes fördömande av Hamas under partiledardebatten. Partistyrelsen har startat ett uteslutningsärende mot Hamas-.sympatisören n som stöd av en namninsamling fråm ett 80-tal partimedlemmar,

  Nooshi har visat ett mod att ta strid mot anti-demokrater inom det egna partiet, som vi saknar hos Magdalena Andersson. Nooshi har visat att man kan vara för palestinierna och de kontroversiella krav som många palestinier ställer gentemot Israel och samtidigt vara mot den mest aggressiva formem av högerextremism (nazismen) bland palestinier – och dess uppbackare inom den palestinska diasporan i Sverige. Det handlar naturligtvis inte, som nazi-medloparen Hansen har fantiserat ihop om judar mot muslimer, Hansen utpeka rbåde majoriteten av världens judar och majoriteten av världens muslimer, inte bara som medskyldiga till våldsdåden utan som anstiftare,

  Hansen vill inte förstå att muslimer, som blir upprörda, när deras heliga skrift skändas, kan bli lika upprörda när massmord på judar begås i deras religions namn. Han nämner inte med ett ord den diktatur som Hamas och närstående organisationer utövar bland palestinier på Västbanken och Gaza – och delvis över muslimer här hemma. Inte ett ord om morden på mer ”moderata” företrödare företrädare fär palestinierna i Gaza, som har begåtts av Hamas, Hansen ondgör sig över att vissa svenska politiker (i synnerhet inom SD) anser att kristendomen är en bättre grånd än islam att bygga ett samhället på .Än sen då? Många svenska muslimer är av motsatt uppfattning .Kan man inte, enligt Hansen, ha delade meningar om den saken, utan att ta livet av varandra?

  Själv har jag åtskilliga gånger framhållit att muslimer, som vill införa sharia-lagar i Sverige, inte vill ha ett laglöst Sverige. Men det är just vad vi har fått på grund av den speciella formen av post-kristen ateism, som har styrt Sverige alltför länge. Om vi inte snart byter avkristningen av Sverige mot ”på-kristning” kommer Sverige att bli Västeuropas första land med muslimsk majoritet. Det är bara kriminella och en del (förhoppningsvis en krympande skara (naiva vänsterpolitiker) som vill ha det så här. Samt politiskt vindkänsliga teologer inom Svenska kyrkan. Det går snart inte att förneka att Svenska kyrkan har kidnappats av ”vänster”-politiker, som är ”mjuka” mot nazismen bland vissa invandrare,

  Judehatet och fördömandet av Israel inom Svenska kyrkan är ett ideologiskt arv efter Deutche Christen. som var ett religiöst samfund i Nazityskland, vilket hade grundat spå order av Hitller av lutherska teologer, som var nazister, Deutche Christen förnekade bl.a. att Jesus var jude. Det är synnerligen märkligt att Svk låter en luthersk sekt på Västbanken företräda alla kristna araber . Den orientaliska formen av kristendomen, är ju den ursprungliga formen av kristendom Mellanöstern,

  • Mique

   Som vanligt blandar du och ger, ut kommer massa svammel som spretar mot alla håll och kanter, desinformatörens paradnummer! Några goda råd: Korta ner dina kommentarer med trefjärdedelar, undvik ett akademiskt språkbruk (du behärskar inte det akademiska språkbruket och dess saklighet), lär dig vad källhänvisningar är för något, använd dig inte av anekdoter, (det visar enbart på dålig argumentationsteknik). Apropå Petter Nilssons inlägg. Alla former av religion och vidskeplighet är av ondo, något som patriarkatet har hitta på för att ha makt över kvinnor och barn, alla former av religion och vidskeplighet måste bekämpas med kunskap, sunt förnuft och medvetenhet! Religion och vidskeplighet är mänsklighetens värsta gissel!

   • brorson

    Om du verkligen är invandrare, som du påstår, ska du inte försöka lära svenskar att tala svenska. Du har aldrig några invändningar i sak, utan vräker bara ur dig en massa rasistiska glåpord mot svenskar,, ägnade att alla invandrare ska dras över en kam. Anledningen till att jag tvivlar på att du är invandrare, är de flesta om inte alla invandrare har med sig en kultur, som föreskriver respekt för äldre. Jag möter dagligen invandrare som visar just det. Om du verkligen är invandrare, tycker jag att du ska åka tillbaka till ditt hemland, när du tycker så illa om svenskar,

  • Bättre förr

   Min bild är att de flesta grannländerna till Israel inte allt vill ha nån fred alls som innebär att israel få fortsätta existera. Jämför med Finland under WW2 mot Ryssland. Finnarna accepterade ett dåligt fredsuppgör mot en granne med större militära muskler, och fick hjälp av Sverige att ta hand om barnen, som ansågs vara för värdefulla och oskyldiga för att tvingas lida i misären efter krigen. Militär hjälp erbjöds också, men fokus var den humanitära.

   Sverige (ca 10 milj. inv.) har under åren givit både bosättning och medborgarskap och del av välfärden för ett par miljoner personer, som mest över 100.000 personer från olika länder varav flera muslimska under ett enda år, utan att de i åratal bott i läger, dvs 1% av befolkningen under 1 år. Dvs. utan de fördelar som liknande språk och religion mm. erbjuder.

   Få av Gazas muslimska grannar har erbjudit skydd för flyktingar från Gaza, i stället har man främst erbjudit vapen för fortsatt strid, och viss akut hjälp typ medicin och mat mm, men inget så mycket flyktingmottagande. För Egypten (ca 110 milj. invånare, rel. fattigt), Saudiarabien (ca 36 milj.inv. ett rikt land), Irak (nästan grannar, 44 milj. inv, dock ett land med stora problem), Iran (ca 88 milj. inv.I relativa närområdet, stöttar Hamas, främst militärt.) Jordanien (11 milj. invånare, har tagit emot flyktingar, vet ej hur många från Gaza), Syrien (21 milj. inv.), Libanon (5,6 milj. inv.), Turkiet (85 milj.inv., har tagit emot många flyktingar, oklart hur många från Gaza, som främst placerats i läger, men också i viss mån fått ersättning för detta. Finns således muslimsk länder med liknande rättsväsende och liknande kultur som hypotetiskt skulle kunna hjälpa till att ge Gazas befolkning och som kar en befolkning på ca 400 miljoner inv., och tar man även med länder som Algeriet och oljestaterna blir siffran ännu högre.
   Räknar man även in länder som av religiösa och ideologiska skäl stöder Hamas hamnar siffran på över 1 miljard (Pakistan, Indonesien, Bangladesh). Om dessa länder tog emot flyktingar från Gasa (max 2,5 miljoner) skulle bördan stanna på 0,25%, dvs en fjärdedels av Sveriges under flera år, men bara under ett år. Men man ger från dessa länder bara en massa pengar som direkt eller indirekt ökar Hamas stridsförmåga!!

 7. Drutten

  Det muslimska hatet mot judar i Sverige och mot Israel är inget annat än nazism. Varför blundar så många politiker för det? Och JA religion är inget annat än trolleri och vidskepelse.

 8. Jonsson

  Det är nog för sent för svenska kyrkan. Vänsterrevolutionen i svenska kyrkan 1968, svepte bort kristendomen. Den blev oanvändbar, om jag tolkat Hammar rätt, i det nya förbättrade samhället. Hammar, är nu liberalteolog (som sneglar mot pingströrelsen) och han anser att Kristus blott är en tankekonstruktion.
  Prästen Grenholm, från Jörn, förnekade för några år sedan att, han i tryckt publikation, velat förgöra Israel. Det blev en hård pennfajt mot Johan Westerholm.
  Det är självklart att vänstern ville krossa kyrkan, men obegripligt att man tog över den. Istället för att avveckla omedelbums. Drygt 50 år har gått.
  Det tyder på vankelmod från prästerskapet?

  Kyrkan i Umeå valde att inte delta i manifestationen, på Rådhustorget, angående utförsäkrade för en del år sedan. Solrosuppropet, kanske det hette? Kyrkans valda fokus var flyktingar. Så tyvärr dissade man sjuka, utförsäkrade svenskar.
  Jag ser gärna en vitbok från svenska kyrkan om nazismen.

 9. brorson

  Det behövs en rejäl översyn och ändring av reglerna för svenskt medborgarskap.Alla partier måste ändra sig. När Åkesson säger att det borde vara möjligt att frånta det svenska medborgarskapet från personer, som har dubbelt, inkluderar han varken statslösa eller personer, som själva har frånsagt sig sitt utländska medborgarskap för att slippa utvisning. Vilket inte hindrar dem att resa utomlands under falsk identitet och erhålla medborgarskap i något annat land ,Såsom ”kurdiska räven har gjort”.

  Frågan har ställts på sin spets under senaste veckan när ”flyktingar ”har dragit runt i kilometerlånga bilkaravaner med palestinska flaggor och evigt tutande för att hylla folkmord på judar. Utan att gripas av polis för vare sig trafikbrott eller hets mot folkgrupp. Svenskt rättsväsen har härigenom skämt ut Sverige inför hela världen och gjort sig själva till åtlöje, när man gripit Greta för att ha hindrat tankbilar från att komma ut från en oljedepå. Jag menar inte att man ska slippa straff för ett brott med motivering att andra begår värre brott. Men det är så uppenbart att åklagare och domare silar mygg och sväljer kameler.

  Och dessutom spelar med i Gretas spel. Ett alternativ hade ju varit att oljebolagen hade stämt Greta på skadestånd och låtit henne stå för rättegångskostnaderna. I stället för att se till att döma farliga brottslingar till fängelse, har oavsättliga statliga ämbetsmän gjort sina domstolar till lekstugor .Dettas gäller också den helt insynsskyddade Högsta domstolen (där nämndemän saknas), som har sänkt straffen för deltagare i påskupploppen förra året, så mycket så att de inte kan utvisas.

  Beslut om utvisning p.g.a. brott måste flyttas från domstolarna, som inte klarar uppgiften, till en särskild enhet inom Migrationsverket. Reglerna måste ändras, så att utvisning kan ske oavsett hur länge man har vistats i Sverige. Utlänningar, som saknar rätt att vistas i Sverige, ska inte släppa ur häktena förrän de ska utvisas. Utvisning ska kunna ske för alla brott, som leder till fängelseoch villkorlig dom och böter. Verkställighetshinder ska inte hindra utvisning till tredje land, eftersom verkställighetshindret bara gäller hemlandet.

  Förslaget att förlänga tiden innan man kan bli svensk medborgare från fyra år för flyktingar och fem år för övriga till åtta år, är visserligen ett steg i rätt riktning. jag föreslår nju en skärpning även av mina egna tidigare förslag, att man ska ha bott lagligt i Sverige under minst tjugo år, varav minst tolv år med permanent uppehållstillstånd, som man kan få tidigast efter åtta år med tidsbegränsade uppehållstillstånd. Dubbla medborgarskap ska inte längre tillåtas. Permanetn uppehållstillstånd (PUT)ska behållas därför att en person med PUT behåller sitt utländska medborgarskap och kan utvisas utan risk att bli statslös.

  Det finns idag 30.000 statslösa personer i Sverige, de flesta troligen palestiier.-,, lltså personer so inte är medborgare i något land. Men det är de kanske, men låtsas vara statslösa för att slippa utvisning. Ett okänt, men förmodligen mycket stort antal tidigare statslösa personer är svenska medborgare, de flesta troligen palestinier. Det har t.o.m förekommit att statslösa har hämtats från flyktingläger runt Israel, och alltså inte har behövt åka hit själva för att söka asyl. I en nativ förhoppning om att dessa flyktingläger därigenom skulle försvinnas.

  Det hade de kanske gjort om flera länder kommit överens om att gemensamt tömma lägren, men så har ju inte alls skett. Vi har importerat problemen till Sverige utan att på minsta vis lösa några problem i Mellanöstern.

 10. Jonsson

  Jag rekommenderar Bengt G. Nilsons bok ”Israel & hennes fiender” (2020). Den ger en historisk tillbakablick. Den ger en mer nyanserad bild av palestinier. Mer nyanserad bild även av Israel. Den ifrågasätter svensk vänstermedias föråldrade, ibland rejält vinklade rapportering. Den ifrågasätter även UNRWA:s grepp om flyktinglägren, och svenskt bistånd dit.
  Margot Wallström har nu uttalat sig om erkännandet av Palestina, som ju inte uppfyllde villkoren för en stat. Hon ångrar inget. Hon har gått vidare, ska visst bygga upp Ukraina nu.
  Palestinska pass t ex är värdelösa.

 11. Marko

  OT

  ”Den man som har åtalats för hets mot folkgrupp genom att hösten 2020 ha spridit en ljudsatt film där bl.a. en koran bränns och lämnas utanför en moské, har idag dömts för brottet.”

  Samtidigt.
  För några dagar sedan långa bilkaravaner som hyllade bestialiska slakt av judar.
  Idag, torg är proppfulla av människor som skriker ut sitt hat mot judar.
  Inget händer..

  Vänstern som jagat nazister i decennier och medvetet blundat för att man fullt upp landet med judehatare är nu tysta.

  • Jonsson

   I Helsingfors har demonstrationer polisanmälts.
   Judiska föreningen har själv fått polisanmäla. Motiveringen är att hatet mot judar kan eskalera.
   SKMA har sedan Ulrika Knutson blev chef i år, även börjat arbeta emot islamofobi. Viktiga medlemmar i SKMA är bland andra Anna Ekström (sossen?) och Malena Ernman.(anarkistisk? kulturvänster).
   Det framgår inte om Knutson är jude, men ledaren för den organisationen bör vara det, enligt min mening.
   I Sverige är det med rätta fel att vara nazist. Samtidigt är det helt ok att vara antisemit, enligt S, V, Mp.
   Sen undrar jag om polis givit tillstånd till dessa demonstrationer, här i Sverige. Och media verkar vilja tona ner.
   I gårdagens Agenda, deltog Israels ambassadör. Han var rak och tydlig. Berättade att Israel står för cirka 10 % av vattenförsörjningen till Gaza. Att Hamas grävt upp ledningarna och använt dem till bomber. (Vilket även visats i svenska nyhetsinslag efter 2014).
   En f. d. politiker från Arafats regim, blev rasande över Agendas frågor. Allt är västs fel, menade hon.
   Svenska politiker och myndigheter ser sällan något komma.

 12. brorson

  Det står visserligen i FN-deklarationen om mänskliga rättigheter (som inte gäller som tvingande lag i något land, men bör följas) att alla har rätt till en nationalitet, vilket bör förstås om ett (inte flera medborgarskap), Ordet nationalitetet kan också tolkas som etnicitet, vilket är problematiskt- ineminst när Björn Söder, SD, verkar göra den tolkningen. (Är han själv,med sin skånska diallekt helsvensk eller halvdansk?) Nåja, Jimmie Åkesson har helt rätt, när han säger att det inte är en mänskllig rättighet att bli svensk medborgare.

  Att tillförsäkra alla en nationalitet (= medborgarskap i något land) borde vara en upppgift för FN och inte för ett enskilt land som Sverige. Om målet någonsin har varit att tömma de palestinska flyktinglägren runt Israel på alla dess invånare, borde det ha gjorts av alla FN-stater gemensamt, och inte minst för de närbelägna arabstaterna. Palestinierna kunde ju ha övertagit de från dessa stater fördrivna judarnas hus,. Kan man tycka. Blev det någon som helst förändring av situationen i Mellanöstern av Sveriges ensidiga hämtning och utdelning av svenska medborgarskap till en en liten del av dessa palestinier?En liten del i Mellanöstern är en stor del i Sverige.

  Dumheten upprepades av S-regeringen, som tillträdde 2014, när densamma erkände Palestina i den naiva tron att hela EU skulle följa efter och Palestina existera som eh självständig stat vid sidan av Israel .Nu får vi sannerligen hoppas att inga Hamas-terrorister har fått militär träning vid svenska regementen. Vi ska inte dra alla palestinier i Sverige över en kam, men frågan måste ställas mot bakgrund av hyllningarna på svenska gator av folkmordet på judar i Israel. Kanske tur att den nu återinförda svenska värnplikten hade avskaffats, när de glädjerusiga demonstrantrna uppnådde värnpliktsåldern. Sin lust att döda har du ju tydligt visat.

  Skandal hur det svenska rättsväsendet silar mygg och sväljer kameler med sina skådeprocesser mot Greta samtidigt som blodtörstiga unga män hyllår nytt folkmord på judar – miott framför ögonen på en handlingsförlamad svensk poliskår. Greta hotas med fängelse för att hon i sin naiva enfald tror att hon kan rädda liv genom sina klimataktioner. Högavlönad oavsättliga domar har förvandlat sina domstolar till lekstugor för lilla Greta. .

  Lagen om straff för hets mot folkgrupp tillkom för att stoppa nazisten Einar Åbergs hets mot judar, men används nu för att rättfärdiga folkmord på judar .Åberg skämde ju ut Sverige internationellt,,som det svenska rättsväsendet gör idag. Ni, (Jag syftar inte på SD. Utan på alla er, som försvarar Hamas och dess supportrar i Sverige) som menar att det inte var ett folkmord, ska veta att den internationella definitionen av folkmord inte utgår från antal utan från syftet. Och räcker inte hundratals kallblodigt mördade obeväpnade judar för att det ska vara ett folkmord, enligt er mening?

 13. brorson

  Min kritik mot SD för något helt annat, som jag har framfört flera gånger på denna blogg, nämligen synen på svenskt medborgarskap. Å ena sidan klagar Åkesson, med all rätt, på att det svenska medborgarskapet har blivit urvattnat, bl.a. för att det är alltför lätt att bli svensk medborgare. Å andra sidan har SD ändrat sin tidigare partilinje, som var nej till dubbla medborgarskap, till ja Dessutom har SD fått de övriga Tidöpartierna att gå med på att permanent uppehållstillstånd ska avskaffas, i stället för att skärpa kravemn för att få PUT. Jag upprepar mitt senaste förslag att för att bli svensk medborgare ska man ha bott minst 20 år i Sverige, varav minst 12 år med PUT, som man kan få efter minst 8 år med tidsbegränsade uppehållstilsltånd., som har förnyats minst ett par gånger.

  För hårt? Nej, det ger stora fördelar både för den enskilde invandrare, som inte riskerar att tvingas göra militärjänst MOT sitt förra hemland, och för det svenska samhället .som både minimerar risken att kriminella blir svenska medborgare- och minimerar risken att terrorister utbildas vid svenska regementen .Detta är en ny aspekts som har kommit med Sveriges Nato-ansökan- Och med palestinska invandrares – , varav många torde vara svenska medborgare – hyllningar av Hamas’ folkmordspolitik. Mentalt lever de i ett helt annat land än Sverige.

  Invandrare som har PUT är inte skyldiga att göra svensk militär värnplikt och kan ej heller straffas för svikande av försvarsplikt om de lämnar Sverige vid krig i Sverige. Bra för dem och bra för oss. Inga problem med dubbla lojaliteter. En svensk medborgare ska vara lojal mot Sverige. Vill man inte det, men vill bo permanent i Sverige, ska man inte vara svensk medborgare. Vi kan jämföra med en svensk familj, som flyttade till Ryssland före kriget i Ukraina. Och nu blir den 20-årige sonen inkallad till militärtjänst i just Ukraina. Eller alla svenskar, som nu vill bli evakuerade från Israel.

  Jag menar att svenska partier (SD inget undantag) har fäst för stor vikt vid kunskaper i svenska språket och svensk samhällslära och för lite vikt vid laglydnad och skötsamhet-´. Hur bra man lyckas lära sig ett främmande språk är ju väldigt individuellt. Och samma sak gäller ett nytt lands samhällsskick. Det är ju dessutom en skillnad mellan att lära sig och leva som man har lärt sig. Man ser många exempel på att utländska brottslingar använder svenska språket och kunskaper om svenska förhållanden som brottsverktyg. hur man lurar sina brottsoffer – inte minst äldre svenskar – genom att tala perfekt svenska. Och hur man ljuger sig till förmåner som man inte har rätt till.

  Det finns en naiv föreställning hos svenska politiker, i synnerhet liberaler, att den här typen av brottslighet bland invandrarare beror på okunnighet. Å andra sidan finns invandrare, som knappt kan ett ord svenska, men ändå lyckas hålla sig på rätt sida om lagen. Dels därför att de utgår från att det mesta som är förbjudet i deras hemländer, är förbjudet även i Sverige. Och dels för att de tycker att man ska ta seden dit man kommer och har hört från andra invandrare att det finns i Sverige (i deras tycke helt vansinniga lagar) som förbjuder handlingar, som är tillåtna i deras hemländer men förbjudna i Sverige.

  Skulle en sådan invandrare ändå bryta mot någon svensk lag av okunnighet och misstag är det sannolikt inget allvarligt brott .Min ståndpunkt är i varje fall att det måste ställas mycket högre krav för att bli medborgare än att enbart bo i ett nytt land. Och laglydnad bevisas inte genom kunskapsprov utan av att inte ha åkt fast för brott under många år. För att bli svensk medborgare ska dessutom krävas skötsamhet på flera sätt än att bara ha lyckats undvika att åka fast för brott.

  Omman åker runt i bilkaravaner med flaggor och under ett ständigt tutande för att visa sitt stöd för ett pågående folkmord, bör man om möjligt utvisas. Ja g inser naturligtvis olämpligheten

  • brorson

   Ja g inser naturligtvis olämpligheten under nuvarande förhållanden att utvisa Hamaskramare till Gaza. Men de borde aldrig ha blivit svenska medborgare. Om de hade haft PUT, med risk att bli utvisade, hade de kanske inte uppfört sig så illa, som de nu har gjort.

   • Mique

    Vad har allt ditt svammel med Petter Nilssons inlägg ”Svenska Kyrkans vänstervridning uppenbaras!”, att göra!? Håll dig tlll sak och kasta inte sten i glashus!

 14. brorson

  Ska Sverige fortsätta vara ett invandrarland? Nej, det behövs ett nytt befolkningsmål. När jorden anses överbefolkad i förhållande till jordens resurser, måste det anses gälla även Sverige, som är självförsörjande med livsmedel bara till c:a 50 %.Med fortsatt befolkningsökning kommer den odlade åkerarealen att krympa ännu mer, eftersom städerna breder ut sig. Det är helt vansinnigt att ta emot ”klimatflyktingar”, som MP vill, när vi importerar livsmedel från de länder, som dessa ”flyktingar” kommer från.

  Sverige, som är ett högrationaliserat industriland, ska inte behöva importera arbetskraft frän länder med lägre produktivitet per arbetstimme. Ont ens högutbildade experter. De behövs specialister, chefer och arbetsledare i sina hemländer för att skapa jobb till den lågutbildade folkmajoriteten där. Detta är ytterst osolidariskt och uppvägs inte alls det s.k. biståndet, som har gått till terrororganisationer som Hamas och i andra fall har konkurrerat ut inhemska småföretag,

  Det är dock inte möjligt att stoppa invandringen helt. Därför behövs nya mål även för migrationspolitiken. Målet för densamma ska inte vara att alla som har beviljats uppehållstillstånd i Sverige ska bli svenskar. Det som borde vara sällsynta undantag, nämligen att ett tillfällligt uppehpållstillstånd med tiden ska leda till svenskt medborgarskap, har gjorts till regel. Asyl ska i stället, som regel, vara ett tillfälligt skydd mot förföljelse- När skyddsbehovet har upphört , ska aylanten – enligt den nya regel som måste införas – återvända hem.

  Målet för befolkningspolitiken som helhet bör vara att invånarantalet ska ligga på oförändrad nivå eller minska något. Vi är nu över 10.5 miljoner folkbokförda invånare i Sverige, vartill kommer ett okänt illegala (uppskattningsvis mellan 50.000 och 200.00). Det finns också ett okänt antal, som har återvandrat till sina förra hemländer utan att anmäla detta till svenska myndigheter. Vilket innebär att de får fortsatt försörjning från det svenska socialförsäkringssystemet. Med ett generöst återvandringsstöd skulle detta fusk minska.

  Återvandringsstödet bör vara minst 75.000 kr och högst 300,000 kr per person för den som lämnar landet frivilligt .Och villkoret att man mister sitt svenska medborgarskap eller permanenta uppehäålstillstånd. Vilket dock inte hindrar tillfälliga och kortvariga besök i Sverige med turistvisum eller liknande.Det handlar ju alltså inte om personer, som har utvisats p.g.a. brott.

  Målet före migrationspolitiken bör vara att antalet invandrare inte överstiger antalet utvandrare, dock med enstaka avvikelsler upppåt eller nedåt under enskilda år. Målet för befolkningspolitiken som helhet på längre sikt bör vara att Sverige ska ha 8 miljoner invånare. Sverige var ett bra land, när vi var 8 miljoner invånare. Befolkningen var då bättre fördelad över landet, utan dagens enorma kontraster mellan väsande storstäder och borttynande glesbygder. Vi var inte självförsörjande med livosmedel, men nästan. Vi köpte bränslesnåla bilar, satsade på energisnål teknik och värnade naturen.

 15. brorson

  1) Svenska journalister har med förtjusning citerat en dansk forskare, som som sagt att den svenska regeringen bara till hälften har tagit efter den danska strategin mot gängbrottsligheten. Den svenska regeringen satsar inte tillräckligt på sociala insatser för att förebygga brott. säger den danska forskaren. Kanske det. Men de citerande svenska journalisterna glömmer en sak. Danmark har en betydligt mer restriktiv invandringspolitik. Detta borde vara självklart: Ju färre invånare i utanförskapsområden desto mer pengar blir det till sociala insatser för var och en.

  2) ”Rawa Majid, även kallad Kurdiska räven, är en svensk medborgare som har befunnit sig i Turkiet under de senaste åren. Han har även fått medborgarskap där.” Han borde omedelbarft fråntas sitt svenska medborgarskap. Att han har ett utländskt medborgarskap och inte bor i Sverige borde vara skäl nog. Det borde vara tillräckligt, även om han inte hade begått något brott. Men han har ju dessutom begått brott både i Sverige och mot Sverige från sin vistelseort i utlandet.

  Att dra in någons svenska medborgarskap kräver dock en grundlagsändring, som kan ske först i samband med valet 2026. Därför borde det undersökas om det inte är möjligt att besluta om tillfällig inhibition av det svenska medborgarskapet i väntan på en grundlagsändring i detta och liknande fall.
  – utlänningen har begått grova brott .
  -utlänningen bor inte längre i Sverige.
  -utlänningen har förvärvat nytt medborgarskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.