Petter Nilsson(SD)

Effektivisera matproduktion – eller dra ned på vårdpersonal?

Såg att lokala SVT lyft ut en av punkterna som hanterades på regionstyrelsen tidigare i veckan. Kopplat till matproduktion inom vården.

Väl så.

Övertyga gärna politiker om det bästa beslutet.
Nu. Jag tror på kraften av det goda argumentet, och även om jag gärna problematiserar frågor, så ser jag inte att argumenten alls håller – för att inte biträda liggande förslag.
Jag välkomnar synpunkter, om det finns perspektiv man upplever saknas. Eller ifall man vill problematisera relevansen i vissa argument.
Det viktiga är att vi tillsammans kan få till bästa lösningen. Inga tjänstemannaunderlag är någonsin kompletta.

Underlagen till ärendet finns här:
1. Underlag till beslut, enhetlig måltidshantering/ produktionsmetod inom Måltidsstrategin i Region Västerbotten
2. Framtida samverkan med kommuner
3. Fördjupningsuppdrag, komplettering.
4. Kostkalkyl
5. kostnadskalkyl

För den politiker som läst underlagen, så är det tydligt att det i alla väsentliga avseenden är bättre att besluta enligt liggande förslag. För patienter, skattebetalare och vård.

Tänker öppna upp för en diskussion här på bloggen. Stramar till det hela en aning i kommentarssektionen. Försök hålla er till själva kärnämnet, alltså enhetliga matproduktionen i Lycksele.

Noterar att vissa representanter valt att till VK säga att man gör bedömningen att underlagen anses “bristfälliga”. Men.
De samma representanterna har inte valt att återremittera ärendet, och lyft vad man saknar i befintliga underlag. Känns mer åt hållet att skapa osämja och vinna politiska poäng hellre än att försöka lösa problemen.

Man måste också komma ihåg att besparingar behöver ske. Mina fem: Hellre effektivisera matproduktionen än att dra ned på vårdpersonalen. Särskilt givet att det tycks föra med sig många fördelar enligt underlagen.