Om utnyttjade barn…

 

Roman Polanski svettas just nu i ett schweiziskt fängelse. Det finns goda chanser att han utelämnas till USA. Det brott han anklagas för är sex med en 13-åring för många år sedan.
Finemang. Jag tänker inte starta någon stödgala även om den internationella kultureliten till viss del förfäras. Anledningen är att ”det var så länge sedan” enligt en artikel i Aftonbladet idag.
Än en gång finemang. Andra världskriget kostade inte alls över 50 miljoner liv. Det var ju så länge sedan så det har nog egentligen inte hänt.
Samma sak med attentaten mot World Trade Center. Det var ju också rätt länge sedan, eller hur? Så förmodligen dog inte 2700 där heller.
Jag är kanske en långsur norrlänning. Och jag har inte den blekaste aning om vem den 13-åriga tjejen var.
Men…om det föll sig så att hon har dragits med psykologiska problem, missbruk, självdestruktivt agerande. Vilket inte alls behöver vara fallet. Men OM säger jag hon inte fått ett bra liv, tror jag att orsaken kan vara att en liten regissör med konstiga filmer på programmet en gång gjorde sig skyldig till sexbrott mot henne i stället för att besinna sitt ansvar och ta en kall dusch eller vända sig någon av de säkert inte så få vuxna kvinnor han hade omkring sig.
Jag ropar inte efter dödsstraff. Vid hans ålder, 76, torde i alla fall de flesta domar för detta brott i princip innebära detta.
Men vad som är intressant är att det kanske, kanske kan ge någon impuls till Ove, Lasse, Vilhelm eller vad de nu kan heta. Ja även Kristina och Anneli…att detta är inte OK. Jag har inga barn själv men tycker att samhällsklimatet på något sätt styrt om några grader. Det avslöjas att barn utnyttjas på olika sätt i högre och högre grad.
Om impulsen skriker i örat på dem: SÖK PROFESSIONELL HJÄLP, SNABBT, så är mycket vunnet…

En kommentar

  1. Lina

    Haha gud vad roligt att läsa. Fasten man inte var med på den tiden så har man ju hört mycket av vad ni var med om! fast du måste berätta om mamma, tv du och din moppe ! eller Då Lotta sa ska du inte skaffa en liten fru eller en hund!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.