rykande aktuellt

 

Just nu blir det inte många rader. Jag ska nämligen arbetsprova idag! Och fortsätta med det närmaste halvåret. Att arbetsprova är en försiktig början på arbetslivet efter sjukdom. Men tanken är väl att det jag ska jobba med ska vara något jag kan fortsätta med sedan. Och i mitt fall tror jag att det är möjligt. Jag ska nämligen arbetsprova på informationsavdelningen på Volvo Lastvagnar. Idén är att jag ska förvandla tusentals bilder i bruna kuvert till ett digitalt bildarkiv. Samt skriva en och annan artikel i Hytten, den tidning som når alla på LV i Umeå plus en del andra. Jag har skrivit många artiklar tidigare i den, före stroken, och hoppas lite att kunna fortsätta med mitt skötebarn ”Profiler på jobbet” där jag grottar ner mig i någons liv. Det kan egentligen vara vem som helst, bara de finns runt VolvoLastvagnar i Umeå.
Så håll tummarna! Även om jag nog är säker på att det kommer att gå bra.
På eftermiddagen lockar IF Metall med s k repskapsmöte på Folkets Hus . Det är som ett vanligt fackmöte, men alla medlemmar kan inte rösta i frågor, bara de som är utsedda av sina kompisar. Att gå dit och lyssna får dock alla medlemmar göra. Men man bör anmäla det i förväg så ni kan inte spontansvänga in. Det handlar mest om att fika, eventuell mat och lokaler ska räcka till. Gränsen för att kunna införa ett repskap är mer än 5000 medlemmar och vi är runt 6000 i Södra Västerbotten.
Då jag inte roar mig med att få stroke och sådant är jag studieorganisatör i avdelningen och jag ser att bland annat studieekonomi står på dagordningen. Jag kan tänka mig att Jocke, som hållit i trådarna då jag varit borta har haft häcken full med budgetfrågor den senaste tiden. . Jag har gjort det själv ett antal gånger och vet – trots att vårt repskap brukar veta vikten av studier – att det känns lite pirrigt. Vad jag kan förstå från sjuksängen har vi ungefär lika många medlemmar som tidigare. Det är superviktigt för styrkan. Eftersom det till stor del är medlemsavgifter som håller i gång bland annat studierna. Där vi för övrigt är bland de allra flitigaste bland Sveriges 52 avdelningar.
Ja, det blev några rader. Men det var ju inte det här jag tänkte skriva så jag får återkomma med det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.