Så lyfter vi idrotten

 

Det är inte länge sedan jag kastade ner några tankar om OS. Det fick mig att fundera. Låt mig först och främst erkänna. Jag är ingen idrottsmänniska. Men  inte heller helt ointresserad.
Vem stod på ståplatsläktaren och skrek sig hes när Björklöven tog SM-guld? Jo,  givetvis jag. Men mina meriter i praktiken inskränker sig till att ha spelat pojklagsfotboll i Vilhelmina runt 1970. Vi, Bäsksele, spöade IFK Vilhelmina med 5-1 bland annat. En strålande seger som skulle levt kvar bland åskådarna om det inte vore för att de flesta nu lämnat det jordiska…
Däremot har jag vissa talanger när det gäller konceptutveckling. Och det har fått mig att fundera. Ta det här med fem-milen. Varför, jag bara undrar, överför man inte slalomupplägget dit? Alltså två åk där bästa tiden vinner. Det borde väl skilja agnarna från vetet och dessutom får man dubbel reklamexponering. Slalom å andra sidan är ju drabbat av den djupa orättvisan att banförhållandena skiftar mellan åkarna. Men det är inget problem. Där sneglar vi på curlingen och låter åkarna bilda tre-mannalag där två sopar banan medan den tredje åker på tid.
Och hockeyn kan ju storsint befria den dominerande delen av mänskligheten som inte är intresserad av vinterplågan bandy. Det är för övrigt 11 400 personer i världen som gillar den sporten. 11 000 bor i Bollnäs resterande är licensierade spelare.
Lösningen som innebär befrielse från detta är att helt enkelt slänga in en bandyboll i rinken under hockeyslutspelet. Och sedan spelar man bandy då man får en stund över. Sysslolösa backar kan roa sig med att göra självmål  och på nåt jäkla sätt går det nog att komma fram till ett resultat. Hockeylagen kan få en lottad bandyidentitet, till exempel blir Luleå Broberg och Skellefteå kan få bli Västerås.
Konståkning är väl fint? Den som inte ramlar vinner. Masstart på naturis är väl en lysande idé? Och isborr och spö till alla deltagare. Hm…vore väl nåt för Åselenappet?
”Nisse Glidskena får 5,6, 5,8, 6,2 och en abborre på 674 gram!”
 

3 kommentarer

  1. Johnny W

    Om inte det skulle ha räckt till seger i konståkningen så skulle Nisse Glidskena definitivt har varit en av storfavoriterna till segern i kombinationen.

    Den här bloggen fick mig att tokskratta !

  2. Inger Olsson

    Stort skratt, ja du vi är nog typ lika sportintresserade du o jag..
    Men du när jag läste din personbeskrivning så måste jag rätta dig, du är inte på någe sätt medel…nu vet du det..

  3. Inger Olsson

    min första kommentar försvannt,,försöker igen..
    Vi verkar ha samma minimala intresse för sport, att springa utan att ha polisen efter sig tyder på psykisk obalans tror jag Karlfelth uttryckte sig..kloka ord.
    Sen när jag läste din personbeskrivning måste jag säga..
    stämmer inte, du är inte på någe vis medel, bara så du vet..Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.