Konsten att bli miljonär inget konstigt

 

Lite i förbifarten hörde jag att det var goda utsikter att ta hem storkovan på V65 idag. Det fick mig att fundera. Jag har nämligen ett vattentätt sätt att bli miljonär. Men först tänkte jag belysa några mindre lyckade metoder.
 
Brottets bana. Enda vägen för 18-åringen i förorten. Tror han i alla fall. Men även om man bortser från moraliska aspekter är det inte så smart. Du åker förmodligen dit och de första fängelsevistelserna kan nog vara personlighetsförändrande i negativ mening. Själv började jag verkligen basic genom att försöka sno stoppspaden ur polisbilen när den stod parkerad utanför stationen. Det var ingen bra ide så känner ni ett sug efter en stoppspade – köp eller tillverka i stället. Som tur var nöjde de sig med en utskällning den gången.
 
Muta för att sluta. Du får alltså fett med pengar för att frivilligt säga upp dig. Men som en smolk i bägaren får du inte ett öre i andra ersättningar  typ A-kassa förrän du förbrukat varje öre du fått i avgångsvederlag. För hur skulle det se ut om vanliga människor kunde göra ett litet klipp. Vidrigt!!!
 
Arv. Se där äntligen en ingång. Problemet där är ju bara att man måste vaska fram en rik person som man har så nära relation till att arv eller testamente kan bli aktuellt. Utan de sedvanliga sentimentala kopplingarna som gör att man hellre ser dem kvar i livet än sig själv som arvinge.
 
Den geniala idén. Haha…innan du krånglat dig genom de juridiska djunglerna har du tre hjärtinfarkter och det enda du kommer att kunna glädja dig åt är att ha en någotsånär normal avföring nån gång per månad.
 
Spelkomplexet. Allt från V65 till postkodstjafseriet, förlåt lotteriet. Förrädiskt, det basuneras ut miljonvinnare i en takt så man tror att snart alla gjort storkovan. Marknadsföringsnys, men jag torskar regelbundet dit på något. Har bränt iväg massor av samtal till Sommarkrysset, övertygad om att Gry ska ringa. Har nämligen tänkt bjuda henne på middag. Men inte fasen…
 
Att tänka lite annorlunda. Jag är ju faktiskt miljonär flera gånger om, precis som många andra. Men det är ju pensionsrätter  och privata försäkringar. Bara pensionsrätterna är runt två miljoner för mig och säkert för många andra. Det annorlunda tänket omfattar att vi blir varma av lycka med tanke på pensionen, inte att vi helst ville ta ut den nu och köpa motorcykel, 82-tums teve eller smågodis.
 
Vattentätt då? Tja, det krävs att vara ute i god tid. Men om du som 20-åring systematiskt satsar 20 000 per år i aktier genom att skippa röka, dagstidning, chips och alkohol , vilka aktier som helst egentligen, under 30 år garanterar jag att du är god för minst en och kanske flera miljoner som 50-åring. Trevlig helg…

2 kommentarer

  1. Johnny W

    Du gick miste om stoppspaden men en annan gång fick du ju blåljusen istället. Synd bara att polisen såg dem i bakfönstret på din bil !
    Själv skulle jag hissa upp en GB-parasoll i polishusets flaggstång när en konstapel knackade på rutan och skakade på sitt huvud. Då kände man sig rätt så billig och lommade skamset iväg med parasollen till en annan flaggstång, den vid kommunhuset.

  2. Inger Olsson

    Nog skulle det va skönt att ha lite pengar..
    inte stulna dock…
    Men om jag ser mig omkring på världa..så är det rätt tydligt att pengar gör nåt med folks hjärna o hjärta fördendel..det verkar vara en konst få förunnat att
    fortfarande kunna vara en go o klok männisch när kontot börjar svälla..Så om jag mot all förmodan av nån anledning skulle bli en tät brud,(tjo!) snälla, snälla, snälla, säg åt mig ifall jag förvandlas tll en ytlig typ o skaka om mig så hjärnan o hjärtat faller på sin vanliga plats o håller koll på mig även i fortsättningen..
    Om jag nån gång skulle bli rik..rik..rik..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.