Ett vansinnigt recept!!!

 

Recept har jag levererat tidigare. Men inget i klass med det här. Jag undrar så smått vad som rörde sig bakom pannbenet där på 80-talet för det här är gammalt. Jag tror att jag ville ironisera lite över att allt Norrländskt skulle vara så mycket värre än vad sörlänningarna åstadkom. Men håll till godo med den här kraftigt  nedredigerade versionen:
 
Crepes Carambole Brutal enligt Gastronomie du Palt
En gammal presenning eller en död ren, beroende på vad man har hemma.
En älg, ko eller tjur
Om en älgko används bör dock ett par gamla Tegsnäs skidor ingå
1 liter beckolja
1 kg grovsalt
½ kaffekopp björnsperma, gärna nytappad
5 kg mjöl
2 cm SWIX gul
En variatorrem, gärna begagnad till en Ockelbo
 
Flå renen och kasta kroppen till hundarna. Lägg huden i en marinad av beckolja, salt, björnsperma och vatten efter behag. Gör på samma sätt om du använder presenning. Men du slipper då flå.
Låt ligga i marinad minst tre timmar för att absorbera aromerna.
Ta under tiden fram älgen, skala den noga finhacka och bryn den i medelvarm stekpanna. Använder ni tjur, se till att hornen hackas ner i pannan men om ni bara har älgkor hemma kan ni kompensera den fiberförlusten genom att tillsätta ett par väl inslitna Tegsnässkidor. Ta sedan upp crepen  ur marinaden och lägg den platt på marken. Tag sedan kött- och om detta ingår skidhacket och töm det i ett gammalt dieselfat. Tillsätt mjöl och vatten samt en keps full med grovsalt tills det hela får smarrig konsistens. Bär in det i grannens garage, tänd eld på byggnaden och invänta brandkåren. När eftersläckningen är klar brukar det vara lagom att hämta fatet. Häll ut innehållet över crepsen och fixera med variator-remmen.
Kapa sedan i lämpliga portionsbitar med motorsåg. Reducera sedan marinaden genom kokning till fyra liter för att få en god sås och låna lite mjöl av grannen. Om ni inte har någon annan granne än den vars garage brann upp föreslår vi att ni utesluter den punkten.
Dekorera med flisor av gul SWIX.
Njuts med Lauders och Desivon som dryck, en blandning som är bra för känsliga magar
Servera.
BON APETITE!!!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.