Mot Bloggtoppen – eller?

 

Nu har det stora bloggpriset delats ut. Och mer eller mindre tydligt pockar frågan hos oss svennebloggare. Hur bär man sig åt för att nå dessa höjder, den så kallade bloggosfären.

Visst är bloggarna ofta snygga, men många till exempel här är också snygga. Ska man vara provocerande, fräck, självutlämnande?

Nej, jag tror det är viktigt att ha ett kontaktnät som har för vana att kika på vad du åstadkommer. Och jag vill hävda att det inte alltid behöver handla om att bloggen är välskriven och intressant, i alla fall i de något lägre skikten. Företräder du en organisation med ”lydiga” medlemmar som regelbundet och på order går in på din blogg kan den vara hur jävla tråkig som helst – du har ändå många läsare. Eller om du skriver lika planlöst som en rabiessmittad hund biter och skickar rallarsvingar åt alla håll.

Tanken går till det dåvarande Bopartiet i Ludvika som fyllde närradion med skittrist innantilläsning i början av 90-talet. Men nog lyssnade medlemmarna…

Givetvis måste du ha kvalitet om den sedan ska nå fler än de närmast sörjande av egen kraft.

En blogg som egentligen ligger mil från vad jag bör intressera mig för är umetjejen Fokis blogg. En av Sveriges populäraste. Vilket inte förvånar mig det minsta. Den är väldigt snygg, välskriven och du får en intressant stund även om du är en 52-årig gubbe trots att den väl mest är avsedd för tonårstjejer.

Att kommunicera är ju viktigt. Vilket leder mig till den grå och oupplysta eran före Internet. Vi hade ett sorts kommunikationssystem på Volvo som kallades Memo och påminde om mail. Men alla såg vad man döpt ett dokument till.

För att skoja till det lite döpte jag och en kompis konsekvent våra dokument till ”sex med får”, bara för att väcka lite nyfikenhet. Och jag är säker på att vi lyckades. U som var en väldigt trevlig kille blev sedan musstrypare på Anticimex och syns ibland på TV som skadedjursexpert.

Mitt hjärta värmdes till glödande skick i kväll när jag såg Toyotas högsta chef be kunderna om förlåtelse för bristande kvalitet. OM några svenska bankchefer såg inslaget och OM de har förmåga att ta intryck och överföra det till sig själva får vi snart förlåtelseinslag ett par timmar på bästa sändningstid. Men jag tvivlar…

I morgon ska i alla fall bilen bokstavligen bli en RENault i tvätthallen. Ljusets ankomst, de inte särskilt diskreta puffningarna för alla hjärtans dag i media och klabbföre a la april. Våren närmar sig!!!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.