Aktuell repris

Det får bli en "Favorit i repris" idag. Gymnasienämnden har möte och jag har suttit och läst handlingar på morgonen. Men det är ju i högsta grad aktuellt så därför får ni mumsa i er det igen. Ett OS i Vännäs,Bjurholm, Vindeln och ett nav i Umeå. Och utför åker de i Kittelfjäll. Baggis!!! Stålarna till Afrika gäller fortfarande…

Det har skjutits i Rio de Janeiro. Tio döda och massor av skadade. Jaha. Och där ska hela världen OS-skutta nån gång i framtiden. Kommer säkert ett kräva enorma uppoffringar för att göra jättestaden till en lämplig hemvist för ”den stora förbrödringen” som en olympiad utgör.

Stoppa en gång för alla det vansinne som innebär att flytta runt detta jättearrangemang. Visa global samsyn genom att bygga upp en anläggning där det finns någon logisk och historisk anledning till det, nämligen Aten. Och låt världens idrottsmän OS-skutta där alltid.
Det vi håller på med nu är ju i mångt och mycket vanvett. Att bygga upp ett antal feta anläggningar som efter OS bara nödtorftigt kan användas. I stad efter stad, jorden runt.
Vinter OS kunde ju parkeras nånstans typ Norge eller USAs vinterstater.
När vi väl bestämt oss för det kan vi i sann global solidaritetsanda avsätta 5 miljarder per år som enbart gåt till tre saker:
  1. Alla på den Afrikanska kontinenten ska ha tillgång till friskt vatten och 2000 kalorier näring per dag.
  2. Alla på den Afrikanska kontinenten ska få grundkunskaper som motsvarar en gymnasieutbildning i västvärlden.
  3. Alla på den Afrikanska kontinenten som genom förlegad tro, vansinniga traditioner och bristfälliga kunskaper bidrar till AIDS/HIV-spridning ska omprogrammeras så att den galopperande spridning som nu förekommer.
 
För det är Afrika som är jättebekymret. Bortsett från Sydafrika exporteras i stort sett ingenting från denna jättekontinent som vi i stort sett föredrar att glömma…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.