Bröllop hela dagen, även i gryningen…

 

Cirkusen runt Viktoria och Daniels bröllop börjar nu ta fart på riktigt. Man kan tycka vad man vill om det. Men att på ett eller annat sätt stoppa det är nog omöjligt. Och de två huvudpersonerna verkar i alla fall vara sympatiska. Mina tankar går till ett annat och minst sagt okonventionellt bröllop…
Årtalet minns jag inte nu men det var någon gång på 90-talet. Runt fyra en morgon, jag tror det var i augusti, satt jag i ett kök i Rönnäs några mil från Vilhelmina.
Vi var få men sannerligen morgonpigga. Prästen Karl Winberg,två bröllopsvittnen och brudparet. I detta fall min kompis Sören Fjällstedt och Anne-Louise vars efternamn som ogift jag tyvärr inte kan erinra mig.
Sören berättade ordrikt om sin tes att alla stora händelser sker i gryningen som tilltugg till kaffet och tårtan. För det var här det skulle ske. Tårtan var ingen vanlig sådan utan en bröllopstårta! När tiden var inne vandrade vi ut i morgondimmorna på den bilskrot med USA profil som Sören och Anne-Louise drev. På en lämplig plats som rikligt dekorerats med blommor fanns altaret uppställt. Men fullt stilenligt utgjordes det av en nyputsad stötfångare till en Buick Electra -66. Med nämnda glesa skara och ett gäng glada Rhodesian Ridgeback vovvar som vittnen genomfördes en enkel men stämningfull ceremoni. Och Karl spelade nyckelharpa.
Eftersom jag hade ”world exclusive” på detta bröllop blev det en uppskattad artikel i Folkbladet. Och bilderna sålde jag sedan till Sten Berglind på Expressen.
Så man behöver inte sätta miljonerna i rullning för att få ett speciellt bröllop
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.