Att åka likbil med Robban

 

Igår tillbringade jag och runt 700 till på Idunteatern kvällen med Robert Broberg. Det blev en angenäm afton.
Även om hans musik inte fyller mina skivbackar var det många melodier jag kände igen och uppskattade. Men roligt var att han inte använde sina hits som krycka förrän i slutet. Vi fick mindre känt och av allt att döma ganska nytt material i en fin och generös portion. Robban och bandet var väldigt samkörda musikaliskt, dock kunde kanske mellansnacket och skratten ibland kännas lite inövade.
Underfundig, ibland djup och nästan alltid väldigt underhållande.
Väloljat, enda gången det gick lite utanför var väl under några sekunder då han slarvat bort sitt gitarrställ på scen och fick guidas av sin gitarrist.
En av de bästa sång- och pratrösterna i branschen vill jag påstå. Och ett proffs. Började på utsatt tid vilket man inte är bortskämd med då det gäller konserter.
Robban gör absolut rätt för beteckningen folkkär. Andra halvan av konserten inleddes med ”Droppen dripp” som följdes av ett gäng melodier om publiken gladeligen sjöng med till.
Och lycko den Solbritt som fick dansa och bli en del av showen tillsammans med Robert Broberg. Och jag fick min "Likbil" i en riktig rökarversion!
Han får 3,5 blå gitarrer i betyg. Med lite mer spontanitet hade fyra gitarrer blivit betyget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.