Gott och Blandat

 

Ja, då var det måndag. Kul, eller hur? En hel ofylld vecka späckad med överraskningar. Highlightet gör mig blir torsdagen då den sista delen av körkortsbehörighetstestet(!!!…) ska genomföras. Undrar om det kommer att bli som i Stig Dagermans kända dikt. ”Efteråt är allting försent…”. Vi får se.
Haiti böjar bli mer och mer ovanligt i nyhetsrapporteringen. Jag är långt ifrån något föredöme, men det tar massor av år innan de uppnår normalitet igen och behöver hjälp tills dess. Och allas vårt minne är kort. Så vi kan väl anstränga oss lite extra i alla fall?
Långt från den katastrofen men ändå i annalkande är ju vårfloden. Ska visst bli något herkuliskt i södra Sverige. Stackare! De verkar alltid råka illa ut. Snö, halka, kyla, översvämningar och allt möjligt.
Vart tog alla Lämmlar vägen, baj dä väj??? Som barn minns jag att alla år var lämmelår men nu är det typ aldrig jag ser några. Eller är de i åtgärder och går jobbcoachning på Arbetsförmedlingen? ”Tro inte att du bara är grå som en mus, du har potential att bli marsvin…”.
Hör med ena örat att partierna tappar massor av medlemmar. Är det så konstigt? Strukturerna känns som skapta för att skrämma bort eventuella intresserade och i slutändan förväntas du vara väldigt drivande och argumenterande för att hitta en plats i någon partigemenskap. Givetvis ligger huvudansvaret ändå hos den enskilde som ju till slut bestämmer sitt engagemang. Men den riktiga vändningen får vi nog inte förrän vi går in i en riktig kris, tyvärr. Vad den krisen ska innefatta vet jag inte, men den blir av en kaliber så kraftig att allt vi upplevt i Europa de senaste 60 åren är peanuts!!
Snart börjar bilarna rulla igen. Ja, jänkarna, alltså. Men det körs rätt lite med de flesta numera. Det är inte som då jag åkte Pontiac Firebird i början av 80-talet. 3800 mil på nio månader. Ofta körde jag upp mer i soppa än jag fick i lön. Tur vi var många som betalade.
Hm…det var den jag lyckades varva i ett race mot en Dodge Polara så den – troligen lite dåligt spända – generatorremmen krängde runt ett helt varv på remskivorna utan att hoppa av.
Inga som helst problem på alla milen men ramlade passande nog i småbitar strax efter att jag sålt den. Den tyckte tydligen om mig. Det hoppas jag att även ni gör. Trevlig vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.