Att koka ägg och sånt…

 

Åtminstone förr när skrivhjälpen T9 i mobilen var ny fanns en grupp där man tävlade om märkligaste budskapet. Man skrev och det fick bli vad det blev. ”Stoppa i motorvärmaren då du kommer” är ett vanligt messinnehåll på morgonen till tjänstgörande assistent. Men i Samsungs ordboksvärld blir det ”motorvärnare”. Nästan lite gulligt. Och sant. Så jag ändrar sällan.
Var det tidigare omskrivna ”gravtå” kommer från är lite mer svårutrett.
Det har blivit ett rent nöje att koka morgonägget sedan jag la 700 på en gryta. I väntan på att det ska bli klart  kan man alltid beundra designen. Men det finns även praktiska aspekter. Den är smidig att hälla ur med bara en hand vilket kan vara bra om det är just det man har.
Det fanns ju ett radioprogram som hette Novisen vid spisen. Det gäller inte mig direkt men jag köpte i alla fall Rutiga kokboken som en sorts gigantisk fusklapp. I den kan man i princip nöja sig med att titta på alla läckra bilder. Jag och M bakade en gång i tiden maränger per telefon. Hon som visste i ena änden, jag som absolut inte visste i andra. Resultatet blev gott men intressant om man säger. Utseendet var sådant att man helst åt upp dem själv.
Min mamma fick under många år Vasabladet. En gång lånade en grannfru ett recept som inte blev någon direkt succé. När vi gick igenom hur hon gjort visade det sig att hon tolkat finlandssvenskans ”soda” alltså bakpulver som att hon skulle tillsätta en liten mängd – fruktsoda!!!
Stod tillsammans med en vän och sympatirökte för några år sedan.
– Tänk det är så enkelt att göra köttbullar och så finns det ändå de som satsar dyra pengar på Mamma Scan!, sa han upprört.
Jag höll lätt slokörat med och vågade inte erkänna att jag varit en av hennes bästa kunder de senaste 15 åren…
Men det finns faktiskt även andra luckor i min för övrigt grymt heltäckande kompetens.
För jättejättelänge sedan satt jag i soffan med min vän M, som är en annan M än vännen härovan. Hon virkade men svimmade nästan av skratt när jag – seriöst nyfiken – undrade hur hon fick in rutorna i grytlappen hon höll på med. I min värld gjorde du kanske dem för sig för att sedan sy ihop det hela…
Nej nu känner jag att några ägg skulle vara gott. Få se nu…hur var det man gjorde då man kokade vatten???…
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.