Inlandsluft

Ja, då har jag andats inlandsluft i tre dagar. Och fått en stor portion häpnadsväckande fakta! Som jag dock reserverar till min framtida politikblogg.

Lycksele andades som vanligt – avsett hur det verkligen är, det vet jag inte – full fart framåt och optimism. I alla fall i trakterna av Ansia där vi höll till. Mycket folk i rörelse i anläggningen  där det byggs friskt. Bra. Det är ett klimat man väntar sig i ett regionalt centrum av Lyckseles karaktär. En av våra föreläsare hade fått ett "Vilken tur du har" eller nåt i den stilen på Facebook när hon berättade att hon var där.

Förresten är det helt facinerande vilken betalgris man måste vara i det här samhället. Gick för skojs skull igenom det jag egeentligen skulle behöva göra med min bil. Typ två nya sommardäck, byta framruta, lackrekonditionera, fixa det de påpekade på 3000-milaservicen. Det blir säkert ett femsiffrigt belopp och ändå syns praktiskt taget inget.

Samtidigt är det viktigt att ha en någotsånär bra och bekväm bil då andra ska köra och man är hänvisad till rullstol. Det är inte bara en gång jag fått höra att nu får jag väl mer eller mindre en ny Chrysler Voager om jag pekar men verkligheten är långt därifrån. Om du tjänar nästan inget, max 160 000  har du möjlighet till ett stöd på 40 000 bättre än så blir det inte…

Allt enligt info tryck i juni förra året.

Hörde nyss  att Monika-projektet konstaterat att vi blir fetare och ohälsosammare.Det är givetvis fakta som ska redovisas. Men jag är helt övertygad om att inte bara en genetiskt eller på annat sätt slumpvis varande magerskank som såg inslaget klappade sig på magen med ett belåtet flin. Det är frågan hur vi bryter skuldmönstret då det gäller övervikt.

Den som utan egen medverkan råkar vara smal får ju en självförtroendekick och det är jättebra. Så länge den inte är kopplad till ett negativt hackande på de överviktiga!

Idag tror jag att jag ska ta emot någon typ av utmärkelse. Återkommer med rapport!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.