Tänk om vi experimenterade…

…lite grann.

Rent hypotetiskt kunde vi tänka oss att det fanns en övergripande lagformulering som var formulerad ungefär så här: "Om ett beslut slår så hårt mot en enskild att det är orimligt och åstadkommer för stort mänskligt lidande, har jag rätt att inte genomföra beslutet".

Bakgrunden är att alla utan urskiljning stöder sig på hur lagen är formulerad och på sin plikt att följa den i minsta detalj när någon cancersjuk tvingas jobba, någon småbarnsförälder som nyss sett sitt barn dö förväntas anmäla sig på arbetsförmedlingen eller andra vansinnigheter.

I min goda världsbild upphör sådana här vansinnen att existera med den nya formuleringen. Men i min onda världsbild inträffar ingen större skillnad.

 Jag är rädd, måste jag erkänna. För fallen staplas på varandra. Finns det en grupp människor, som dessutom olyckligtvis fått beslutsmakt, som älskar att vrida om kniven ett extra varv???

Det var lite kul då vi kom från Lycksele precis när pendlarna åkte hem. Bil efter bil efter bil efter bil…med en gubbe i varje.

– De flesta bor ju i Vännäs så det är ju inte så långt emellan dem, funderade C.

Så visst borde det gå att i alla fall i viss utsträckning samordna resorna. Ibland i alla fall

Jag satsar gärna på kvalitet i stället för transport. Om jag var vid full vigör åkte jag utan problem  till jobbet med tre andra i en golf om jag fick några kvalitetsmil i en amerikanare på helgen. Sist var väl fem år sedan då vi åkte på raggarfest i Svenssons rödvita Impala 59. Hihi… och jag minns längre tillbaka då A åkte vinrödmetallic Cadillac Coupe de Ville 1959 då folk kastade sig framför bilen och kysste kylaren då vi var ute med den då ovanliga drömjänkaren.

Och då vi var i Göteborg.

Efter en festkväll gjorde vi sällskap med några grabbar upp till campingen. Utanför stod en grymt läcker Mercury -51 som figurerat i all motorpress under våren. Som den motorintresserade och ordkarge norrlänning jag är föll jag i trans och började hylla bilens fantastiska egenskaper för stockholmarna.

-Ja, det er en sjysst kerra, sa då den ene och tog upp nycklarna och låste upp den…

Det var samma resa då jag legitimerade mig för att köpa tre liter mjölk men det är en helt annan historia.

Trevlig helg – med eller utan jänkare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.