Om vårt nätförfall. Eller?

Jag hörde nyss med ena örat hur de diskuterade det förfärliga som hänt i Bjästa i TV. Till stor del handlar det ju om hur den här flickan hängts ut i olika sociala medier, främst Facebook.

Det är skrämmande men egentligen inte förvånande. För under ytan i vårt ganska snälla samhälle med grannträffar, städdagar i kvarteret och vi hjälper varandra-anda bubblar en sumpmark av outredda känslor och konflikter hos en del. Det handlar nog bara om några procent men de är desto flitigare. Det är de som skriver de totalt osakliga kommentarerna till tidningsartiklar som tar upp heta ämnen. Slå ihjäl, kasta ut och fängsla brukar vara tacksamma teman. Och de hakar givetvis gärna på ett rykte om en ung kvinna som enligt vad som påstås försöker få en verklig good guy fälld för våldtäkt.

Det här är givetvis totalt oacceptabelt men kanske på ett plan av terapeutiskt värde? När de med darrande händer och svettig panna slår av datorn efter att ha vräkt ur sig fem kilo blandat hat kanske det innebär att de avreagerat och därmed avhändat sig lite från det stadium då det inneboende illamåendet förvandlas till fysiskt våld som drabbar någon i deras närhet?

Det var en riktigt, riktigt bra dag igår. Hm, snacka om halsbrytande kovändning, en thats life

Jag och Nicole åt påskriktig lax efter att jag som vanligt då hon jobbar bara hunnit läsa halva morgontidningen. Vi löser ju världsproblem, och det tar tid!

På eftermiddagen dök hennes fästman upp efter jobbet varefter vi konsumerade nåt avsnitt av Nip/Tuck och i samma veva anlände Lady X, fullastadmed godsaker bland annat köttfärs från den avlidna Ko Anna, ett djur som levt ett harmoniskt och riktigt liv. Och hur ofta vet vi nutidsmänniskor vad maten vi äter hette som levande:)?

Så vi mumsade i oss en smarrig Ko Anna paté innan Ladyn, med sött barnbarn på armen ilade vidare…

Sen softade jag och Britt som avlöst Nicole framför TVn resten av kvällen. En trevlig lördag, helt enkelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.