Den heliga raggar-treenigheten

Vi var faktiskt tre i Umeå som hade likadana Olds -72:or då det begav sig. Min, Stefans fina svarta och så en kille som jag har för mig hette Boris som hade en jäkligt snygg gråsilver med svart vinyltak. Men jag tror aldrig vi cruisade tillsammans. Inte som då det var eldfest i Storuman och jag rattade A:s röda Cadillac 59:a tätt följd av en blå likadan som ägdes av en kille i Storuman. Sakta, varv på varv, runt samhället. Sommarnatt med Snowstorm i stereon, inhåvande massornas beundran. För Cadillac -59:an var inte helt vanlig då i början av 80-talet.

Vid ett tillfälle någonstans kastade sig en kille på knä framför bilen och kysste huven, förblindad av krom och fenor. Nästan pinsamt.

Då var det slut med lätt senila gubbars minnen från forntiden för den här gången!

Nästa gång jag bloggar är jag tillbaka i nutiden…

3 kommentarer

  1. Sören Fjellstedt

    Jag har ju blivit en extrem statistiknörd på gammeldagarna och idag finns det hela 538 Cadillac 1959 registrerade i Sverige. A:s har jag ingen aning om var den är men den ljusblå med vitt tak såldes nyligen för ca 300000

  2. lob

    Var den röd metallic ? Får inte upp nån säker minnesbild på en 59:a. Minns mer den svarta 60:an som var så sanslöst fin.
    Trevlig blogg du har.. / LOB

  3. Ingemar Wahlström

    Hej! Ja, då var den rödmetallic med vit inredning, nåt som ändrades vid framtida renoveringar. Tror Tommy Nilsson gjorde den blå. Tyvärr dog han och bilen försvann utom synhåll och jag har inga bilder där man ser numret.
    Den svarta var underbar, ägd av Ulf Hansson. Den åkte jag aldrig i, däremot blev det många hundra mil i Ulfs fantastiska Cadillac Fleetwood Sixty Special 58. Med vacumtorkare som stannade när man gasade för att köra om:). Kul att du gillar bloggen, jag tänker fortsätt med sdamma mix av aktuellt och nostalgi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.