Konsten att vara snabb

Tobias Thomsson berörde i fredagspanelen i VF det facinerande faktum att vissa skräckfilmsfigurer alltid hinner ikapp sina offer trots att de bara lunkar och offret springer. Lite samma sak är det faktiskt med bilfilmerna. Skurken kan ha en knallgul Lamborgini med 500 kusar och lagens försvarare  en  seg amerikansk 80-talsbil som knappt orkade förflytta sin egen vikt. Eller om polisen är inblandad en inte direkt slö Ford Crown Viktoria som är en populär polisbil. Inte direkt slö alltså men Lamborginin borde ändå köra åttor runt jänkaren. Men nej, mil efter mil pågår en jakt mellan rätt jämställda bilar som inte sällan slutar med seger för jänkaren. Märkligt.

Hjälten imponerar även utan bil. Han kan jaga buset i högt tempo flera kilometer i 35 gradig, fuktig värme utan att bli andfådd.Medan de flesta dör i en svettig och flåsande hög efter 500 meter.

Informationsöverföringen vid telefonsamtal liknar heller inget man sett i verkligheten.Luren lyfts i två sekunder, med tankfullt höjda ögonbryn hos hjälten och läggs sedan på.

– Det var Stanislav. Guldet lastas på fraktbåten M/S Henning Mankell of South Africa 03.35 fjärde onsdagen efter dymmlingsmåndagen. Ombord finns då en anemisk folkhögskolelärare som kallas för Montressor Magellan och mellan sidorna 435 och 436 i hans familjebibel finns en kod på Irgisiska som ger er en led tråd till var guldet lastats och var det finns mer att hämta för den som vet att lösenordet som tar er förbi vakterna är "Extrapris på pasta och kolfibergetter".

Allt detta på två sekunder!!!

Ja filmhjältarna har sannerligen märkliga egenskaper…

Lössläppt lördag på er!

2 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Haha, jag skrattar högt här, vilket inte sker alla lördagsmorgnar kl 08.11. Kul skrivet! Dessutom gillar jag skarpt din bloggbild som ser ut att föreställa ”ett fynd för den händige”…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.