Hur kul kan en mässa vara?

Hör, utan att egentligen begripa, att de pratar om en mässa i Kina på TV. Kanske är det rent utav världsutställning?

Jag är en totaltrist nolla att släpa med på liknande aktiviteter. Lååångt att gå, tuuungt att släpa på grejor man köper. Enooorma köer till fika, toa och annat.

En gnällis i treåringsklass, det år vad jag är. Ett undantag var faktiskt fotomässan i Göteborg 1997. Inte nog med att mina kusiner fixat en SAAB 9-5 som väntade på mig på Arlanda, ämnet var ju också intressant. Jag knallade glatt runt hela dagen och njöt av alla nyheter. Men i vanliga fall blir det fort tråkigt. Vi har ju ett fantastiskt evenemang som återkommer till Umeå vartannat år. Jag har själv jobbat både i Volvos utställningar och sålt sossemärkta lotter. Båda uppdragen har varit roliga, men i normalfallet då man bara går runt och tittar kan det ju bli lite segt. Jag ska inte köpa vare sig skogsmaskin för tre miljoner eller krubärsskalaren "Lurvludde" ¨så det blir sällan några affärer, bara skoskav

Åsele marknad är ett lysande undantag. Har haft som tradition att hälsa på där tillsammans med någon av mina två tjejkompisar som här går under täcknamnet M. Det är jättetrevligt, inte minst därför att där träffar man folk både från kusten och inlandet som man aldrig träffar annars. En gång för många år sedan sprang jag på den enda kvinna jag gift mig med! (nu blir nog många nyfikna men den historien sparar jag:-)). Hon var där och informerade om säker sex så jag fick en näve kondomer som omväxling till tunnbrödet och den rökta skinkan man annars släpar hem.

Bilträffar? Ja, gärna men i lagom omfattning. Jag har i min relativa ungdom åkt runt på de flesta träffar med ett gäng verkliga superentusiaster så jag tror jag har sett det mesta. Och egentligen ska en Cheva -57 eller Cadillac -59 ses i trafiken en vanlig septemberdag eller så. Då först uppskattar man hur enormt annorlunda de är…

Sammanfattningsvis måste det i alla fall finnas ett visst, specifikt, grundintresse för att mässor och träffar ska var möjliga att stå ut med.

Frän Fredag på er

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.